Friday, April 2, 2010

Din Beramboi

Aku masuk kereta pagi tadi nk g kerja.. as usual aku akan on radio..

"Mior Ahmad Fuad Mior Badri berumur 42 tahun (tak silap aku) telah kembali ke rahmatullah pukul 12.30 pagi tadi.. atau lebih dikenali dengan nama Din Beramboi"

ouch~ sebak dada aku.. perasaan aku pagi ni sama macam mendengar pemergian anak seni Yasmin Ahmad.. mereka berdua sangat berbakat.. mereka berdua insan seni yang aku hormat..

aku follow Din Beramboi masa dia jadi DJ kat time highway radio.. sangat kelakar.. ada yang cakap lawak dia ntah pape.. tapi bende tu subjective.. terpulang pada diri masing2 yang nilai hasil seni dia.. bagi aku.. aku tak jumpa lagi orang yang boleh buat lawak spontan dan idea dia fresh dan tak boleh nak predict apa yang dia nak cakap..

sejak dia berganding dengan Aznil dalam radio ERA.. tetiap pagi aku layan diorang bebel.. memang gelak sorang2 dalam kereta.. terhibur pepagi buta g opis mengadap jalan raya setengah jam dari KD ke Shah alam.. hilang bosan..

pagi tadi aku tak sanggup nak layan radio.. lagu2 diorang sedey2.. ucapan2 takziah dari pendengar.. arghh!!!

Semoga roh Mior Ahmad Fuad Mior Badri dicucuri rahmat hendaknya.. kepada family Din Beramboi.. sedey tu memang takkan dapat dielakkan.. tapi nasihat aku kat korang.. setiap kali teringat kat beliau.. terus sedekahkan Al-Fatihah kat beliau.. kita akan rasa tenang xsedey sangat.. dan roh mendapat sedekah dari kita.. daripada meraung je.. 2 2 tak dapat pape..


:: Tinggal kenangan ::


*nota lutut - menetes~

8 comments:

eT said...

sedey kan...xder la aku nengok laki aku gelak pepagi...huhuhu..aku sekali la..:p

brickbracket said...

Al-Fatihah..

Aku kurang mengikuti lawak2 beliau. well.. ko pun tahu aku berjiwa batu kan. tp aku ttp terasa ngan kehilangan beliau. semoga rohnya dicucuri rahmat. bukan senang nak buat orang ketawa kan..

dah dah namo cedey cedey.. cair foundation tu kang..

army4war said...

et - ha ah selalu pepagi kita akan citer kat opis lawak sengal din yg kite dengar dalam keta.. skang kita sedekah je la Al-Fatihah pepagi hehehe

dot - ha ah aku paham pesen lawak ko hahaha org lain gelak ko blur.. betul tu bukan senang nak buat org ketawa.. menghiburkan org lain.. dapat dia pahala ceriakan org.. baiklah tak nanes dah.. tsk.. tsk.. tsk..

rozlin said...

sapalah lagi nak ganti din beramboi.. mesti aznil sedih sgt hilang kawan seperjuangan dia.. tiada lagi "KICAP" dlm Tom Tom Bak... (*_*)

army4war said...

rozlin - tu la pasal.. kekita dengar berita ni pun cam terasa gak.. aznil yg tetiap pagi kne ngadap din dlu mesti lagi terasa.. huhuhu

PENTULIS said...

tak tau nk cakap ape.. sebak.. sob sob~ last tgk abg din dlm cite raja lawak.. ari ni tau2 dah tadek dah.. huk huk.. cedih cangat2.. waaa..

takziah kepada keluarga abg din.. al-fatihah~

army4war said...

pentulis - hehe pepagi dalam keta sorang2 dengar berita kat ERA.. sebak tol.. setiap pg dengar dia merepek denga aznil.. terhibur.. erm.. Al-Fatihah..

mclelun said...

they said it is the virus from the rat urine because he was doing some show on pet...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin