Sunday, March 28, 2010

Hilang Arah

Lama tak lakukan aktiviti seperti ini.. berpunca dengan kehilangan arah.. bangun pepagi dengan niat nak g OT.. aku mandi.. aku siap cumel2.. aku terus masuk dalam gothy.. aku semes masita sambil panaskan enjin gothy.. enjin dah panas masita tak reply lagi (mengikut soal selidik.. masita tak sedar bunyi hp.. normal la tu.. aku pun slalu cam tu hehehe) ..

aku semes plak kak ila.. part ni lagi sedey... balasan semes dari no tu "akak tak g opis.. ni sape?".. aku kecik ati dowh~ aku balas "mira" (mengikut kaji selidik.. rupanya tu no kak ila mana ntah.. bukan kak ila budak busuk opis tu.. kak ila yg kecik ati pasal aku tak de no dia hahaha.. misteri)

aku hilang arah tujuan.. aku tanak g opis sorang2.. opis tu horror dowh! yee aku penakut.. so wut!! bluek!! tapi takkan nak naik rumah balik dalam keadaan yang sangat cumel untuk sambung tido.. nehi.. nehi.. foundation dah pakai.. bedak dah tempek.. lipstick dah calet.. tudung dah center.. pin dah lekat..

aku tengok jam.. baru kol 10 pg.. pukul 10 pg adalah sangat awal bg seorang perempuan yang bekerja sendiri malah hari ni hari sabtu yang terkenal dengan hari kadho tido.. dengan nawaitu murni "sahaja aku semes yatie nak ajak lepak" aku semes yatie dengan nada ugutan..

aku : "ko agak2 kalau aku g sungai buluh ada orang tak yg nk layan sanggap aku"
yatie : "datang la aku mandi jap"
aku :"sabun sikit2 je.. paham!!"

rentetan kehilangan arah aku akhirnya ada tujuan.. selepas menggemukkan diri kat resepi rahsia.. yatie ajak aku teman beliau hantar barang pada partner beliau.. aku semes masita lagi "weh aku ada hal.. kalau aku jadi g opis.. aku roger ko key"

lepas hantar barang.. yatie ajak aku gi tgok member dia perform kat event Map Arts Festival. argh.. penat tulis.. layan je la gambo..


:: nila budak yang bertanggungjawap membawa aku ke event ni ::


:: bergoyang ::


:: 3.. 2.. 1.. action.. yeargh!! ::


:: aku tak pasan bila snap gambar ni hahaha.. 2 3 kali aku datang tempat ni balik.. pasal nak paham apa yag dia nak sampaikan.. nampak sangat aku tak seni hahahaha ::


:: kumpulan keladak member yatie :: music diorang besh ::


:: kumpulan Shh.. Diam!! antara band yg memukau ::


balik dr event.. singgah OU beli hadiah besday masing2.. yatie belikan aku selipar cumel.. aku belikan dia cekak cumel.. masing2 pilih sendri.. senang cite tak de isu tak suka hadiah masing2.. hahaha..

terkejut ditegur secara sergahan oleh katak kat myNews Cafe dalam OU.. dating dengan his sweet girl.. shoo shueet.. pakai baju kaler merah syamee.. syamee.. hahahaha... c ya..
*nota lutut - lama tak layan event cam nie.. sangat WOW!

6 comments:

Cik_Kala said...

kalau la aku bole ikut nyemak skali.. kan besh kan

asbesstos said...

"Sabun sikit2 je"?????? what the hell is that????? hahahahahahahha....

bluefrog© said...

buzz!! fuuu.. fuuu..

army4war said...

cik kala - kasi turun la sis.. kita g huru harakan evet cam ni hehehe.. moh moh kiteee

kudeng - vodo ko kudeng!! tu aku suh cepat bersiap la sengal! umah aku ke umah dia 10 menet je.. kalau drift 9 menet.. dem seminit je awal..

katak - buzz!! ko fire ape?? mementang dating tgok how to train ur dragon.. main2 fire lak.. auuuchak!

stary said...

jgn dengar ckp mira. aku mandi lama lama. padan muka dia kena paksa tengok cite jepun sementara tunggu aku.

army4war said...

starry - nasib baik citer jepun yg ko paksa aku tgok tu memang best.. aku nak citer tu.. aku bg BOF kat ko.. (padahal BOF tu pun dr dia gak dlu hahahaha)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin