Tuesday, March 9, 2010

Rules and Regulation!

Blub.. blub.. blub..

selepas tragedi tadi.. bertubi2 orang suruh aku update blog.. ape korang ingat.. blog aku nie majalah lawak online ke.. ha? ha? ha?

tak pe la.. aku sudi jadi penghibur korang.. kalau itu yang korang mahukan.. tsk.. tsk.. tsk.. (haa... gelak la gelak!!)

setelah bersemangat aku mengajak seisi alam join aku g swimming.. hanya 3 orang yang sangkut dengan godaan aku.. zue.. et.. dan aku sendiri.. orang lain ada urusan seri paduka baginda..

dengan semangat perenang kebangsaan aku dengan zue terus ke kaunter swimming pool.. tercatat kat kaunter tu "Staff : RM1.50".. tiba2 terngiang2 dialog aku dengan zue lunch tadi..

zue : aku ada 70 sen je nie.. masuk swimming pool tu bayar.
aku : ok tak pe aku top up..

punya la semangat.. zue dah sanggup teman aku.. apa la sangat posen posen tu.. next time bayar sendri.. aku dah tau tempat hahahaha... TIBA2.. aku teringat sesuatu... lepas bayar duit iera semalam.. aku lupa nak cucuk duit.. lepas beli "roti ayam himpit" kat cafe atau lebih mesra dengan panggilan dari kak ila "roti kepit" yang bernilai RM2.50 lunch tadi.. aku tak pasti berapa hengget duit aku tinggal.. korek2 ada RM2

zue : miraaa... aku tak bawak purse ari ni.. aaaa..!!
aku : err... zue.. bak sini 70 posen ko.. (sambil tangan mengorek duit syiling.. dem.. dem.. dem.. )

ku sangka dugaan sampai situ je.. aku dengan lagak perenang profesional terus tuka uniform kerja dengan pakaian sukan ala2 atlet tak siap.. tiba2..

safe guard : akak.. baju ni tak leh pakai
zue : alaaa... alang2 dah sampai..
safe guard : sorry.. rules and regulation..

zue terus gayut tipun tepi swimmig pool ala2 mat saleh silang kaki bagai bawah payung tepi swimig pool (payung tu tak bukak pun) .. mengadu domba kat serata alam pasal kekesalan dirinya di tepi kolam renang.. aku terus terjun kat swimming pool tanpa kekesalan..

dugaan datang lagi..

safe guard : kak.. tak de cap tak boleh kak.. sorry this is our rules and regulation..
aku : alaaaaaaaaaaaaaaaaa!!

aku dah down.. kalau bukan pasal zue tumpang aku tadi.. aku dah balik dah.. tiba2.. dugaan datang lagi..

kring... kring...

huh!! maro call aku..

aku : hello haa maro nape?
maro : aku dengar ko kene halau dari kolem renang.. betul ke.. HAHAHHAHAHAHAHAA!!!
aku : arghhhhhhhhhhhhh!!!! kurang asam.. (memang skang zaman teknologi..cepatnya berita aib ni.. hahahaa...)

kami menanti dengan penuh debar kehadiran et.. mengenangkan aku tengah down skang ni.. aku sinopsiskan je kisah nie key.. sekati aku la.. blog aku.. hahahaha...

et pun sampai dalam kol 530.. dia bawak baju sarah.. et pakai baju sarah.. zue pakai baju et.. diorang pun berenang dengan gembira.. pukul 615 kami balik ke pangkuan keluarga masing2!!

kesimpulan - orait.. korang wat tugas korang.. nak bengang tak guna gak.. pasal.. pasal.. pasal.. apasal korang tegas sangat.. tak matinye orang lain kalau aku tak pakai cap dalam swimming pool tu.. snifff.. fuuuh... sniiiff.. fuuuh.. deym~


NANTIKAN AKU DENGAN WAJAH BARU.. RULES AND REGULATION EK!!?? OUWWWRAAAIT~

*nota lutut - kepada pengkritik tegar blog aku.. samada dalam komen atau dalam hati.. berani korang bocor rahsia negara.. putus urat leher.. ngerti?? (dot.. niz lat talilat tamplom.. nissah.. baby n kakak.. tidak terkecuali..)

13 comments:

brickbracket said...

hahahaha!! kakak ada 1 xtra cap. agak2 muat x?!! apsal ko x mintak tlg anys pinjamkn helmet dia. lagi rulessss!! Hahaha!

army4war said...

dot - hahahaha sadap sadap!! kalau aku pakai helmet anys.. time terjun tiruk tu.. kepala aku junam dulu tak timbul2.. bahaya dowh!! ahahahaa

niz said...

(korang tau tak hari tu kan kitaorarang pi jusco..lepeh tu..eh, dlm hati pun tak leh eh?)

eh kalau pakai helmet, kene helmet fullface ke?

Sarah Syazwani said...

caiit..ade ke aku bg permisiopn suh et amik bj aku...hahahaha...giler semangat nk swimming..hahahahah

along said...

kalau x de swimming cap, blasah je la pakai anak tudung jer... x leh ker mira????kan ala2 swimming cap gak tu...har...har...har...

army4war said...

niz lat talilat tamplom - dalam hati pun tak boleh... tak baca ke nota lutut gua... bg nota tumit kang baru tau hahaha

sarah - hahahah.. semangat je lebeh.. pas tu menyedehkan je hahaha

along - cukup2 la org aib along.. jangan ditambah lagi luka yang masih berdarah.. hahaha

eT said...

xper mira...next time kite p lagik...huhu
nnti bila wajah ko dah baru ko berenang2 dpn safegad tu jek..huhu

mazQ said...

.gua nantikan wajah baru lue~!

nasib baik ko pakai baju camtuh..cube ko pakai kain batik, pastu ikat cam pakai suar.. rsnye guard tuh mesti nangis x berlagu kat tepi swimming pool tuh, sambil hentak2 kaki...kan~! kan~! kan~!

ehh...jusco ada sale, apalagi cargas la~!!!

army4war said...

et - tunggu aku beli tau et.. pas ni kita lumba berenang paling seksi key.. hahaha

mazQ - fasyen tu kawan aku dah book.. pakai kain batik.. pakai shower cap.. wow seksi hahahah!! ala2 gadis kampung urban.. hahahahaahahahahahaha!!

Anonymous said...

waaa.. cian nye ketua skuad. penuh semangat hehehe. sori la akak pun tak dpt nak tolong. malam td cube gak tgk2 jeling2 dalam stor tu... fuuhhh serabut tak jumpe. Mmg kena ambik masa 1 hari gak la nak selongkar stor cari ser baju renang, tp tak tahu bila sbb mood tgh malass.. huhuhuhu

army4war said...

anonymous a.k.a kak mus -
aib giler ketua skuad perenang kebangsaan tak de baju renang hahaha.. pas ni dah ada siap korang kene rotan kalau tak turun.. kak mus tak terkecuali org rotan gak hahaha..

aizuemi said...

hahahhahahhahaha.. bodoh laaa... aku xpernah kantoi.. ni firstym.. mmg ko suwe la mira.. hahahhaha~

army4war said...

zue - agak celaka statement ko zue.. hahahaha.. ko la.. tak pe.. tak pe.. zaman tok kadok jaga kaunter ko g swiming memang la tak pe hahaha.. zaman2 urban sexy ni memang mencabar dowh!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin