Sunday, March 21, 2010

Sekadar menebas sawang

Jumaat lepas aku keje halfday pasal menunaikan tuntutan sebagai sepupu mithali menghadiri pernikahan sepupu laki aku Muhammad Hafiz Bin Abdul Halim.. tahniah bro dah jadi suami ko skang.. InsyaAllah ko seorang yang mampu memimpin isteri ko jalan yang benar..

Sabtu lepas g kenduri belah isteri dia kat GMI (German Malaysian Institude) ... mak perempuan tu kerja kat situ.. lecturer kot.. ntah.. aku agak2 je.. besar gak rupanya GMI tue.. 1st time aku masuk.. aku cam kagum gak la.. sedap dowh lauk2 dia.. Sidot!! reset jam rendek!! hik hik hik..

pas mentekedarah.. kami adik beradik mengatur langkah ke Nilai 3.. abang n kakak ipar aku nak g sangat.. aku tak berapa teruja berjalan2 tempat mcm tu.. tatau nak cari ape.. tatau nak beli ape.. tapi abang n kakak ipar aku datang sekali sekala.. ikutkan je la kemahuan diorang.. aku kan adik mithali al muslimin!! warghh!!

pas jalan2 kat nilai 3 mengadap mat mat bangla yang bertutur loghat kelate.. "30 ghiyaa.. 30 ghiyaa" gile punya mat bangla.. kitorang menukar arah steering ke time square pulak.. atas permintaan abang aku gak.. jem sangat2 nak menghala ke times square .. tekanan perasaan gak aku, walaupun bukan aku yang drive..

sepanjang jalan area bukit bintang tue.. bersepah2 la anak2 sebangsa dengan aku duduk mengangkang dengan pasangan masing2.. sangat angkuh mereka.. sangat bangga lagak masing2.. bangga menjadi seorang yang up to date ketika umur dalam lingkungan "jiwa memberontak" la katakan.. aku sebagai super senior diorang berharap life style diorang tue akan dijadikan memori gelak tawa di hari tua.. jangan jadikan life style diorang tue musibah di hari mendatang.. erm.. seronok2 time remaja tak salah.. tp plzz dun cross the border line ye adik2 akak!! cukup membebel kat bebudak ni.. sebab aku sendiri tak suka di bebel.. berdarah gegendang telinga kan..

masuk times square shantek2 nye baju dia slurppp~ yum3x.. semua baju2 cantek aku pegang siap xplain kat kakak aku.. "baju ni kalau pakai dengan cardigan ke jeket ke.. smart.. pas tu pakai dengan inner pun cun down! maklumla baju2 kat times square tu kan banyak stock yang sexy2.. kalau pandai mix n match.. maka menarik la beliau..

tapi.. tapi.. tapi.. nyampah.. duit tak de.. hahaha.... so tengok2 je la yang selayaknya hahahaha... tunggu la next2 year.. aku borong hahahaha!! mak ai next year terus.. kuang kuang kuang... misi.. misi.. misi..!! aja2 fighting!!

*nota lutut - yes dah tebas sawang!!

6 comments:

Anarm said...

bersih.. licin.. berkilat.. sawang dah takde..

army4war said...

anarm - haaa... kan kan kan.. dah tak de kan hehehe!! (sambil kibas2)

Cik_Kala said...

itulah budak2 "urban" ko tau...

army4war said...

cik kala - urban ke bende cam tu.. rasa nak plangkong sorang2 hambat balik umah solat jemaah kat umah hahahahaha

Lolo said...

kekekek giler byk sawang kat blog ko.. 2 minggu tuu.. nnt bile ade sales, jom~!!!

army4war said...

lolo - sales?? ko nak beli ape lolo?? hahaha

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin