Monday, January 3, 2011

Darjah 1

Hari ni dengan motivasi yang tinggi aku bangun awal sebab confirm jem hari nie.. maklumlah sesi persekolah dah bermula untuk tahun baru 2011... awal la sangat tetetete... snooze... tetetete snooze.. kol 6 gak celik mata bebetul...

aku kuar je dari rumah.. bersepah2 budak2 pakai baju puteh seluar/kain biru berlari2 tengah jalan.. siap tahan2 kereta aku lagi.. kalau aku langgar sah2 la aku yang salah.. silap2.. kalau diorang langgar kereta aku pun, aku gak masuk lokap... confirm!! sooo parents plz jenguk sikit2 anak2 u olz.. tau la nak ajar anak2 berdikari.. tapi jangan la biarkan bersepah.. terkelepet depan kereta kang, baru meraung.. nyesal tak sudah..

korang pernah ke sekolah?? alhamdulillah.. mostly rakyat Malaysia bersekolah.. kalau sekolah harap2, perangai pun mcm orang yang bersekolah ek.. tetiba gatal nak cerita zaman persekolahan aku.. apa!!? tanak dengar?? korang nampak itu pintu besar tidak?? bahagian kanan atas sekali.. haa.. kasi klik..

korang mesti ada kenangan tadika n darjah 1 kan...

sekolah tadika aku kat Bidor perak.. kelas bawah surau.. aku g tadika naik bas sekolah woo.. sangat berdikari kan aku.. konductor bus sekolah sangat menyayangi aku seadanya.. dia seorang minachi yang baik.. naik bas dipimpin tangan.. pas tu hari2 aku akan diriba oleh kakak2 atau abang2 sekolah rendah atau menengah.. rugi space aku kecik je, duduk 1 seat.. maklumlah budak comel.. cute.. miut.. shy shy.. ouw~!

cikgu sekolah tadika, kawan baik mak aku.. so apa da hal.. ada sorang budak kelas aku, nama dia ijat.. suka bertelanjang dalam kelas.. sangat horror berkawan dengan dia.. aku slalu cakap "kita tanak kawan awak" siyes horror.. kawan baik aku time tadika namanya shuhaida.. dia sangat lemah lembut n baik.. skang dia seorang doktor kalau tak salah.. persembahan akhir tahun, aku masuk tarian india.. dem.. ok next...

darjah 1 aku masuk sekolah rendah SRK Seri Bidor.. ayah aku mengajar kat sekolah nie.. aku sangat popular okey.. semua nak kawan dengan aku.. anak Guru Kanan Kokurikulum pulak tue.. pengawas pun tak berani nak jentik aku, aku akan cakap "bagi tau ayah aku ko pukul aku" serem sejuk gigil diorang.. hambik ko.. cikgu denda aku pun aku ngadu kat ayah aku, tapi ayah aku tak la marah cikgu tue.. ayah aku tanye je kenapa denda aku.. padahal aku sangat sopan dan cumel okey.. biasanya pasal aku bising la.. budak darjah satu bai.. relax arr..

perangai aku yang aku rasa sangat jahat ialah... aku tak boleh tengok orang ikat rambut panjang, aku akan tarik kuat2 sampai budak tu hilang kawalan pertimbangan berdiri.. lepas tu aku akan lari.. dah agak jauh aku ejek2 dia.. sambil loncat2.. dia takkan berani pukul aku balik punya.. confirm.. kakaka.. aku kan gangster darjah 1..

pernah sekali, pengawas tu nama dia adam budak darjah 3.. dia suruh aku berdiri atas kerusi pasal aku bising.. ayah aku cakap pengawas tak boleh pukul murid, cikgu je boleh.. aku pun tak berdiri atas kerusi.. dia datang kat aku, dia pukul tangan aku dengan pembaris.. aku terus cakap.. "aku bagi tau ayah aku lepas nie.." esoknya pengawas tu kene panggil ayah aku, huhahahahah!!! ayah aku tak rotan, ayah aku tanye je kenapa pukul aku.. padan muka .. padan muka.. sambil loncat2.. mesti ko benci aku kan adam kakakaka... sebenarnya tak sakit pun pukulan ko tue... tapi aku citer kat ayah aku memang sakit giler.. huhahaha..

ayah aku pesan kalau time rehat.. datang cari ayah dalam kelas mintak duit belanja.. so tetiap hari aku datang pow ayah aku duit dalam kelas.. bila aku datang je, bebudak kelas ayah aku dah jerit... "cikguuu... anak cikgu datang nak mintak duit.. lari.... " lagi satu ayah aku pesan, kalau dalam kelas kene panggil ayah cikgu, tak boleh panggil ayah... cets apa punya syarat.. tapi aku follow je la.. aku kan anak yang mendengar kata.. sangat aneh panggilan tue "cikgu... mirah nak duit.. nak beli donat dengan eskem".. makanan heavy ayah aku suh ambik je.. nasik lemak ke.. mee ke.. bihun ke.. tu tak payah bayar.. ayah aku bayar bulan2 kat makcik kantin.. ayah aku suh aku makan kat kantin guru.. aku makan kat kantin guru siap bawak kunco sekali kakakaka....!!!

kawan baik aku nama isfa rohaida masa darjah 1 n darjah 2.. dia sangat comel.. sangat rindu beliau.. sampai skang masih in touch touching touching... darjah 3 aku pindah sekolah SRK 1 Tapah, pasal berpindah rumah.. ayah aku mengajar sekolah lain, pakcik sedara aku suh aku masuk sekolah yang dia ajar.. bapak sedara aku penolong kanan 1, tapi beliau sangat garang, tegas n tak sporting macam ayah aku.. kekeke... lain kali la aku citer.. aku paling suka part darjah 1 je kekekeke.. AINI AMIRAH seorang yang belagak.. takbor.. bongkak.. budget cun.. berkuasa.. gangster... huhahahahah!!!

18 comments:

sahromnasrudin said...

seronok mengenang zaman silam kan..pasti kan tersenyum sendirian

Lolo said...

ahahahha ayat last x menahan..

army4war said...

sahromnasrudin - ha ah zaman2 muka suci.. tau nak seronok je kekeke

lolo - hahaha... best je zaman kecik2... kalau nak sesuatu, nangis hentak2 kaki je.. sure dapat kekeke

syusye said...

aku sekolah tadika da pedajal cikgu...siap kenakan cikgu lagi..agak nakal ak nie..ha ha ha..
darjah da gduh kat sek kena pggil dgn cikgu..sbb ape dia ejek nme bpak aku..he he he

akira said...

ar aku kat sekolah budak baik.
so skrg aku jadi budak jahat...hahaha
sbb mak aku sangat garang ..hehehe

army4war said...

sura - ko citer pun aku tau ko memang budak jahat.. skang pun ko masih jahat kakakakaka...

nissah - skang aku baik.. baik ke?? kekekeke...

brickbracket said...

eleh kecoh. gua g skolah tadika dulu pakai spender je der. jln ramai2 pimpin tgn ngan kengkawan. sume pakat xnk pakai baju. kecik2 da seksi kan. tu pasal jd rebutan ank2 kecil kampung. hahaha

masuk skolah rendah, jadi budak baik kiut miut sopan santun berbudi bahasa. tu yg tuan haji sham gila bayang tu. kalu main kejar2 pun dgn beliau je. sampai koyak2 baju. tp bukan dia koyak kn baju gua, namun sebaliknya.. rakus kn gua???

cuba tanya bebudak skang apa pengalaman dorang.. semua kecoh pasal FB je. add cikgu2 kan!! x brutal langsung kan! kan!

eT said...

nk tgk gambar aini amirah masa darjah 1...hehe

army4war said...

dot - kecik2 ko dah lucah.. mesti ko pakai spender mickey mouse.. kalo aku jumpa bebudak cam ko tengah jalan.. aku gantung kaki atas pale bawah kat pokok rambutan.. hahaha...mgkin pasalbaju tu la tuan haji sham, cari ko nk tuntut utang baju koyak dia kaka.. bebudak skang balik sekolah ngadap FB.. tak reti main2 sungai terjun tiruk nie.. tak ganas!! kakaka

et - hehehe... malu la i.. cumel sangat :P rambut pendek.. pakai skirt!! muka ganas kakaka

asbesstos said...

ko memang belagak sampai sekarang.. hahahahha... tapi bapak kau manjakan kau sangat.. padahal bila dah beso perangai macam hantu.. miyahahhahahahahha....

kalau dia masih ada..dia mesti bangga tengok kau sekarang sebab dah guna lappy ASUS...

army4war said...

kudeng - ko nak kene samak ke kudeng?? durjana betul kakaka...

Sarah Syazwani said...

aku rasa sampai sekarang pun perangai ko same jek..hahahahaah

suku sakat ko ni sume cikgu cekgi ye

Farihan said...

darjah satu dah gengster agak2 tingkatan 1 ko ketua kongsi gelap kut mira yer....

army4war said...

sarah - skang mana ada aku loncat2 ejek2 ko kakaka... kalau ko pakai tocang pun, aku tak tarik kaka... ayah aku je cikgu cekgi.. anak2 dia blom ada yg ikut jejak beliau kekeke..

maro - tingkatan 1 pun best gak life aku.. kne sebat n kne cubit tu makanan harian aku sekelas.. kene berdiri sebelah kaki pun pernah.. thrill dowh!! kakakaka...

azieda razak said...

ceh... anak cikgu sombong... tanak kawan... hihihi... ^_^

army4war said...

azie - hahaha.. jom la kawan.. skang dh baik dah.. sombong sipi2 je.. kekekeke...

iera said...

hahhaa..kelakarkan bile ingt zaman2 nakal kat sekolah dulu..rindu sgt kat kawan2 lama.akak mmg betul2 guna kesempatan kan?sbb ayah akak cikgu..hahha..dulu tak suka sgt kat anak cikgu sbb diorg ni seme berlagak..hahha..opppsss..sorry..

army4war said...

iera - tu la tujuan n3 ni dipublish iera, suh korang pun imbau zaman kecik2... memang anak2 cikgu masa kecik2 memang blagak.. dah darjah 3 4 5 6 dah baik dah.. dah tak belagak dah kekekek...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin