Sunday, January 30, 2011

Penutupan Blogspot


dah lama tak update blogspot... mula2 aku nak maintain 2 blog nie.. tapi pikir2 balik.. nak update salah satu pun aku tatau nk update apa.. ni kan pulak nak update 2 2.. lately banyak pulak keje aku.. nak tengok citer korea lagi.. nak tido lagi.. nak melangho lagi.. kakakaka....

sekarang dah ada wordpress.. blogspot makin terabai.. wordpress banyak bende nak setup lagi, basic dah ok.. ada la sikit2 kene tambah kasi cun...

nak tutup blogspot mcm sayang la plak.. even dah transfer semua n3 n komen ke wordpress.. just follower je tak boleh angkut lagi.. ada cara tak?? ke aku yang tak research bebetul.. walau tak ramai mana follower aku, tp nak bawak gak ke blog baru tu.. duduk situ ramai2 kekeke...

korang rasa aku kene tutup tak blogspot nie.. cewah tanye mcm blog aku ni femes je kakaka... nak tanye pendapat je.. hehehehe

13 comments:

aku la... said...

cam yng ni jek lagi besh

army4war said...

hahaha.. honestly aku pun selesa dengan blogspot lagi.. wat masa ni la.. dah biasa dengan tools dia kot.. tp dah beli domain+hosting.. sayang la pulak tak buat pape kekeke.. so ko rasa maintain jugak blogspot la ek.. WP aku akan guna gak tu kekekeke... main blog kat WP..

iera said...

urm..rasenye ok je dikekalkan yg ni pun..tp kne fikir jugak la yg mane yg akak akan update setiap hari...rasenye tak pasal tutup lagi..hihihi

army4war said...

iera - hehehe.. tu la.. kne cari 2 konsep berbeza ni kekekeke... idea tu la tak de nk update kakaka... pas ni kalau ada idea iera bgtau akak ek.. kekeke... tq!

eT said...

aku soh laki aku guna wordpress...
tp dia kata cam xbest...
dia nk senang upload gambar tu jek...huhu
lgpon dia xder masa nk setup2 blog lelebih...:p

army4war said...

et - aku sebagai pengguna blogspot n wordpress.. aku rasa memang blogspot lebih userfrenly.. tatau la kot aku dh lma guna blogspot..cuma ada certain2 part yg blogspot tak boleh buat gak.. WP lebih flexible.. sebab file kita control semua... ada pro cons.. kekekeke...

Mohzam said...

Kekalkan aje le Blogspot ni...

army4war said...

mohzam - baeklah.. tq bg pendapat.. hehehe

asbesstos said...

dimana bumi dipijak.. disitulah kaki mu cagu... hahhahaha

well its a hard decision.. ko kene pilih antara dua.. antara nikon or canon.. antara big apple or j.co.. antara KFC or Mc'D dan antara hero korea or hero tamil nandu...

aku sayang blogspot aku tak tahu kenapa.. susah aku nak ikut jejak kau.. i have to admit it walaupun memang tu cecita aku dari aku sekolah lagi.. nak ada asbesstos.com.. untuk kau pergi jela.. serius sebab kau dah beli..

*you jump i stare...

army4war said...

kudeng - oo cadangkan aku totop salah 1 la ek.. skang wp memang aku tak famliar lg.. masih rasa blogspot user frenly.. tapi tak felxible mcm WP..tp skang aku dh berjinak2 aktif dengan WP.. oi ko tanak setup wp ek??

aizuemi said...

xyah la tutup.. biar je bersawang ke ape ke.. hehehe~

army4war said...

zuco - baiklah.. dah 2 3 org suggest cam tu gak.. hehehee.. oi dah taruk blog laskar aku tak dalam blogroll ko..

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin