Tuesday, June 9, 2009

Damn! Stress!

aku sedang diuji dari pelbagai sudut sekarang..

baru 2 bulan aku kerja kat sini, company dah goyah.. nak kata aku songlapkan duit company tak de la pulak.. tapi memang dengar2 cerita ada yang gelapkan duit company.. semoga mereka2 mendapat balasan yang setimpal.. sebab tutup rezeki orang lain.. terutama rezeki aku... hehehe..

perjalanan dari rumah ke opis gila jauh.. sehala memakan masa hampir 1 jam termasuk jem.. duit minyak+tol untuk ke opis memang memberangsangkan.. gaji tak dapat2 lagi... hutang dah keliling badan, bukan pinggang lagi dowh.. aku dah start apply kerja lain sekarang nie.. doakan aku wahai handai taulan.. insyaALLAH..

mak aku demam sekarang.. aku duduk rumah jaga mak sambil tunggu adik aku balik dari meronggeng, dan tunggu kakak aku keluar dari bilik air, aku rasa dah dekat 3 jam.. aku terpaksa tunggu mangkuk2 tu dulu, baru aku boleh g kerja.. mak tak boleh dibiarkan sorang sekarang, pasal tadi mak muntah2.. doakan mak aku sihat ye handai taulan.. erm.. skang dah pulul 10.21 pagi.. kol berapa ntah aku nak g kerja.. adoyai~

akibat stress;
mulut aku makin lancang..
hati makin mudah meruap..
keluh makin mudah terhembus..
jiwa makin mudah terhiris..
mata makin mudah panas..
tapi syukur tak menitis..
aku masih tersenyum.. aku masih ketawa..
Allah pinjamkan kekuatan itu untuk aku..
Aku akui.. alhamdulillah..

aku bersyukur masih ramai kawan2 yang paham situasi aku ni, walaupun tak semua.. syukur masih ramai yang bertanya khabar aku, walaupun tak semua.. syukur ada yang nak hulur2 dulu, walaupun tak semua.. aku malu kat kengkorang semua.. waktu kita tengah terkapai2 ni la kita tahu siapa yang sentiasa di samping kita.. setiap ujian dari ALLAH tu ada hikmahnya.

aku sedih sebab masih ada yang sudi menambah luka aku disaat genting ni.. Alhamdulillah..

17 comments:

Che Ni said...

sila kuat seperti selalu army.
Semoga makcik cepat sihat. Kifarah dosa beliau moga2.

Ishida Kuchiki said...

moga mak ko sihat seperti selalu k..
aku doakn dr kejauhan..

msg utk mak ko:-
"makcik.. sy sdg doakn makcik.. cepat sempuh ye.. sbb ank makcik sdg stress utang keliling badan.."

skang mana2 kampeni pun sama beb.. kampeni aku pun ok kejap je ari tu.. masuk bulan ni da jem balik.. aku sdg tunggang langgang menyelamatkn diri sendiri.. hehe..

take care ya!

army4war said...

kak niz - thx 4 the semes semangat sejurus baca blog saya tadi.. hehehe.. menulis salah satu mengelak stress.. so saya menulis.. hope tak de yang anggap saya cari simpati plak ek.. hehehe... thx doakan mak saya.. AMIN

shida - lama tak dengar khabar berita ko.. thx babe diatas doa2 ko.. AMIN.. aku berharap kita sama2 tabah tunggang langgang menyelamatkan diri hahaha.. AMIN

bluefrog© said...

hah.. aku yang tambah luka ko.. zaaaaass...cak cak.. (sambil hirishiris tambah luka..)

tapi aku tau dulu cite ni dari blog ko.. heeee..

weiyooo.. takpe.. nanti kite jual chizi.. dpt duit ape.. kite kan mate duitan..

Anarm said...

semoga..... err... moga.. aaa..
xtau nk ckp ape pasal rasa mcm dah familiar je bende2 ni.. :p
wat summary jela...

"Anda Mampu Mengubahnya"

Doa handai taulan sentiasa mengiringi kamu.. dun wori kak mira.. :D

army4war said...

kataks - tau dari blog kisah aku pun tak pe.. sebab kawan2 je yang alert n3 aku hahaha.. nanti kita jual chizi.. yeah.. kita mata duitan.. miyahahaha..

army4war said...

adik anarm - heheh kisah lebih kurang sama dan berulang2 kan hehehe... kita sama2 doakan kesejahteraan masing2 hehehe... AMIN.. ko pun semoga bahagia di tempat baru.. AMIN

Che Ni said...

...terima kasih kepada pihak penaja... http://army4war.blogspot.com kerana menjadi onesetopcenter.

army4war said...

kak niz - hahaha... pas ni boleh generate duit hahaha... maklumla mata duitan skang.. bila tak de duit.. memang boleh mengakibatkan emosional damage.. adeh.. hehehe

starry~ said...

sian ko. aku turut simpati. sorry aku x sempat tolong ko :(
jgn risau, aku faham masalah ko. aku tlg ko mana mampu k.

army4war said...

starry - thx fren.. u one of ma fren yang alert pasal my life.. really appreciate that..

*alhamdulillah masih ada kawan2 yang perasan kewujudan aku hehehe..

asbesstos said...

gile ko..sape je x perasan kewujudan ko kalau ko gelak je dak2 opis semua dah ckp "Shhhhhhhh" ...hahhahahaha...

army4war said...

asbesstos - hahahah... sadap... ko memang dasar tak puitis.. ko kne rendam dengan softlan baru lembut sikit kot hati ko auwww~ deymn~ din! hahahaha

sebaliktabir said...

Sabar dek non...banyakkan bersabar dan berdoa' supaya "energy" itu kembali.

Anonymous said...

Hey I'd love to congratulate you for such a terrific made site!
thought this would be a nice way to introduce myself!

Sincerely,
Laurence Todd
if you're ever bored check out my site!
[url=http://www.partyopedia.com/articles/pirate-party-supplies.html]pirate Party Supplies[/url].

Anonymous said...

[url=http://www.kfarbair.com][img]http://www.kfarbair.com/_images/_photos/photo_big7.jpg[/img][/url]

בית מלון [url=http://www.kfarbair.com]כפר בעיר[/url] - אווירה כפרית, [url=http://www.kfarbair.com/about.html]חדרים[/url] מרווחים, שירות חדרים, אינטימיות, שלווה, [url=http://kfarbair.com/services.html]שקט[/url] . אנחנו מציעים שירותי אירוח מגוונים כמו כן יש במקום שירות חדרים הכולל [url=http://www.kfarbair.com/eng/index.html]אחרוחות רומנטיות[/url] במחירים מיוחדים אשר יוגשו ישירות לחדרכם!

לפרטים נא לפנות לעמוד המלון - [url=http://kfarbair.com]כפר בעיר[/url] [url=http://www.kfarbair.com/contact.html][img]http://www.kfarbair.com/_images/apixel.gif[/img][/url]

Anonymous said...

Hello. My wife and I bought our house about 6 months ago. It was a foreclosure and we were able to get a great deal on it. We also took advantage of the 8K tax credit so that definitely helped. We did an extensive remodeling job and now I want to refinance to cut the term to a 20 or 15 year loan. Does anyone know any good sites for mortgage information? Thanks!

Mike

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin