Sunday, June 28, 2009

Balut!!

celik mataku pagi tu, tak secerah pagi pagi yang selalu..
mendung di kaki langit, gambar hati..
nekad.. perasaan ini akan ku balut rapi..
bahkan cermin solek bilik pun tidak ku benarkan menyedari..
aku senyum pada segala, termasuk pada langit tadi.

sesampai di opis..
macam biasa cari selipar ajaib..
macam biasa terajang kerusi sue..
macam biasa intai letop din..
macam biasa terajang din sekali..
macam biasa tanya "syed tak datang lagi ke"..
macam biasa tanya "izwan datang tak ari ni"..
macam biasa sarapan ramai2..
semuanya macam biasa..

hujan lebat sangat..
kaum adam jalan merempuh hujan..
berjemaah bersama2 lagi hari ni.. macam biasa..
aku duduk melangut mengintai depan..
bukan sangap.. tapi otak sendat.. hati ketat..

suasana lengang ..
menung menunggu kaum adam balik berjemaah..
syahdu sendiri.. gedik betul perasaan ni..
kemaskan balutan, ini arahan..

screen komputer menggelap..
mouse lama tak tersentuh barang kali..
marah dengan wajah sendiri di screen..
senyum.. kalau perlu sengeh.. ngeee~
janji aku pagi tadi untuk balut perasaan perlu ditunai..

muhahahahafakat (curik ayat kudeng) dengan mereka mahu keluar dari kancah ini pukul 5 petang
awal dari biasa..
berani dari biasa..
semangat dari biasa..
bising dari biasa..
sepakat dari biasa..
marah dari biasa..

pukul 5.10 petang
ok joe.. memang aku kene patah balik sentul, tatau jalan lain.. deym joe!
ok sue..! aku hantar ko balik rumah, dekat dengan pantai dalam dah mid valley tue.. deym nenek layout!
ok din..! aku hantar ko kat lrt, sentul pas drop joe jamban.. deym din!
ok izwan..! ko pun aku letak kat sentul gak.. alang2 dah sehala.. deym izwan!
aku sanggupkan semua demi perasaan ini dan kamu semua.. huh.. baluuut.. balutt!!! damn!!

jalan2.. terajang2.. gelak2.. pose2.. snap2.. dalam mid valley tanpa hidayah dan tanpa duit hahahaha...!!

kami sangat2 hargai setiap detik ketawa itu.. aku sentiasa rindu korang.. oi JIWANG!! hahahaha!!

*nota lutut - relaks la weh... skang zaman internet.. contact2 la.. ym2 la.. sapa tak contact2 aku, aku hantar pelesit aku yang paling handal... setting masa.. buat planning gempak2 aku turun!! (selalunya aku la yang setting.. aku la yang roger.. aku la yang ajak.. korang memang dam2 belaka)

10 comments:

starry~ said...

tabahnya korang :D

army4war said...

kitorang semua kental2 insyaALLAH!! hahahaha!

asbesstos said...

Mirang such a Tabahnes girl in da opis...

staff paling lewat sampai..
staff paling banyak berborak
staff paling kuat ketawa
staff paling relaks kadang2
staff paling banyak angkat call
staff paling selalu layan blog time keje..
staff paling selalu teman aku bila boring
staff paling banyak dengar luahan staff lain...
staff paling suka makan ikan pari
staff paling baran kalau server down..
staff paling pandai semunyikan perasaan
staff paling suka beli yogurt
staff paling baik dengan neknak (selalu nak santau org)
staff paling-paling lah..huhuhu...

ur are the staff that very the...la mira..hahahahha..

dont forget me...pasni no more terajang kusi aku..no more toleh kat aku...nomore gelak2 time kerja..huhuhu... we all will meet again...

army4war said...

kudeng - ces.. dalam syahdu ada ko kutuk2 gak aku ek hahaha... dun worry bro.. never forget everything about MPS...

ko yang buat aku gelak.. aku yang kene shhyyyyiiiii~ tu pasal aku suka terajang kerusi ko.. kengkonon aku terterajang ko hahahaha =)) niat aku memang nak terajang ko..

nanti setting kita gath dengan bebudak MPS yang sengal2 semua.. pasti havoc!! as usual aku tak kisah jadi cik kiah..

asbesstos said...

are u sure u really dont mind if be cik kiah or cik temah?? coz ur choosen word in this entry so menusuk kalbu tau...hahahahaha..

army4war said...

kudeng - the truly cik temah n cik melah ialah ko dengan izwan.. sila rujuk FB masing2 hahaha...

cik kiah tu simbolik person incharge event yang kurang hidayah la contohnya g mid valley cam ari tu paheeem?

semua n3 aku based on apa aku rasa masa tu grrrr~ kih kih kih..

JoEsaMa said...

demm!!din..deymm!!mira..
sedih dan syahdu ayat korang..
korang meninggalkan aku bersame2 nasir diampar bahang kelavaan..
akan ku rindui myvi mu mirang dan juga cj7 yg tergantung di tingkap belakang blah kanan..

army4war said...

joesama ladin - relax la.. aku sedih gak hahaha.. bukan jauh pun kekita... deym din pun boleh drive 2 jam sampai la KL dar BP, suh dia drift hahaha... nanti ko habis prak.. kita paksa kudeng turun KL jalan2 tanpa hidayah lg mcm ari tu key!! myvi aku pun rindu korang.. cj7 pun semalam dah jatuh dr lekat kat cermin pasal ko tak de nak tolong lekat balik joe hahahah!!

DEYM MIZZ U ALL

asbesstos said...

Dikala senja aku terbatuk...
Mengenang nasib di ampaian baju...
Sepikah aku... Gedikkah aku?
Kibasan rama-rama dan bau stokin adikku...
Menambahkan kekosongan hati ini...
Tanpa aku aku sedari..aku telah terkencit...sekian..


rileks joe..mirang..we will meet again at sometime..at some place at some situation...and for sure at the time we all have money at least to eat KFC

army4war said...

kudeng - sejenis sajak yang kurang nilai moral miyahahaha.. tapi aku tetap hargai.. terkincit je keje ko kudeng euw~ hahaha...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin