Saturday, July 4, 2009

Jakon~

Gambar ni bersepah2 kat mana2 je haha... so aku saja sepahkan lagi dalam blog aku ni.. anggap je la aku jakon dengan gambar2 ni..... sadap!!

Semua watak yang aku reka identitinya ada yang mitos.. dan ada yang natural beauty.. harap segala incident yang aku ketengahkan ni.. dianggap hiburan semata2 dan hanya penguat memory masing2 key.. (nampak sangat nak kutuk2 dalam n3 ni, sebelum apa2 buat term n condition siap2 hahahaahaha lalalalala~)


Kami tetap bersyukur dengan 'HALF' tu.. aku dah AMIN kan awal2 lagi.. muka syed tak berapa nak pasrah, sejurus baca emel itu.. semua hantok kepala masing2 kat bucu meja SKALI, nasib la bucu meja masing2 tak berapa nak tajam.. kalau tak kami semua ada tanda kumpulan black metal masing2 di dahi.. senang polis nak detact sapa yang terlibat kes pecah pasu bunga jiran tetangga nanti.. ko apehal kudeng semangat semacam, padahal..


Doa tolak bala.. aku dengan izwang tersalah majlis... kitorang masih meneruskan doa kesyukuran tadi.. tapi aku confuse dengan gaya 'cak pong cak pong' syed.. ewaah~ ewaah~ miyahahaha.. majlis doa selamat tadi diteruskan dengan doa tolak bala.. macam2 dugaan yang mendatang, so ini antara persediaan yang bagus.. tapi plzz jangan bukak tong sampah hijau tu.. muka kitorang boleh bertukar jadi kuning langsat bila terhidu aroma objek dari tong sampah hijau tue.. hilang selera buat DVS..


Only 2 gurlz in MPS.. very the cute, very the cumel.. very the gojez.. very the hot.. kesimpulannya very the~ la kitorang berdua... miyahahaha..

tiada tandingan.. itu je yang mampu aku gambarkan untuk gambar ini.. tiada siapa yang sanggup mengganggu gugat kredibiliti kami berdua.. selagi sue masih bertakhta.. jangan harap korang nak perkotak katik kan kami berdua hahahaha~


Adegan sebegini biasa berlaku.. budak praktikal harus dibuli miyahahaha~ kudeng memang seorang makhluk yang sangat pasrah dengan apa saja yang mendatang.. terutama kalau ia nya datang dari sue.. tak perlulah aku ceritakan apa yang berlaku selepas gambar ini di tangkap.. aku sendiri ngeri untuk menceritakannya.. bergenang air di kelopak mata aku tika aku mencoret bait2 kata di sini...

its ok kudeng walaupun ko dan joesama budak praktikal.. korang tetap MPS team.. tu pasal conference gosip korang tetap di invite.. malah kutukan membina dari korang, sangat2 kami alukan...


Packing barang nak g berkelah di Mid Valley hahaha... korang kalau naik gothy aku, boleh tak berhenti seksa ali dan cj7 aku.. kesian diorang.. tapi tadi cj7 aku jatuh dari cermin kereta.. tergolek2 kat seat belakang.. kalau korang ada kat belakang sure korang lekat balik kan kan kan.. aku dah lekat kan sendiri tadi.. ingat aku tak reti ke lekatkan sendiri cj7 tue.. see my leg la weh!! (tetiba imo.im)


posing sebelum jet perjuang Gothy berlepas ke Mid Valley.. joesama ladin melipat sweaternya dengan gaya bebas.. aku dengan sue sempat berposing selepas berpenat lelah susun beg kat bonet belakang.. sue masih mengekalkan identitinya sebagai agnes monica.. aku tetap aku.. peace to the world bebeh~


Semua penat berjalan sampai ke Garden.. Lepak food junction kat Mid Valley.. makan ABC Special dengan ABC manggo kongsi beramai2, ingat pepatah MPS sharing is scary miyahahaha.. semuanya makanan licin tanpa kesan sampingan.. banyak perancangan jangka masa panjang kami fikir di sini.. seperti perancangan nak beli minyak tanah beramai2, petrol mahal sangat.. kalau beli petrol, aku takut menimbulkan pergaduhan antara kami, sebab masing2 nak masukkan dalam kenderaan masing2, sue mesti tanak ketinggalan nak isi minyak kat bas U2 punya.. tau dah dia... jadi minyak tanah adalah yang terbaek! hahahaha


Purak2 concentrate dengar briefing la konon dari amoi seksi tu kan.. cabutan bertuah laa... gores dan blah la.. sue menunjukkan minat dan sangat sayang site memasing.. masa terluang dan internet yang diberi oleh amoi acer tu untuk test product acer tu digunakan sepenuhnya oleh sue untuk check site MOA ada bug ke tak.. rasa nak cucuk mata ko dengan jari je masa tu sue hahahah... tapi tak pe.. sebak hati aku lihat kecekalan ko...


Bapak mahal lens kamera ni ada yang sebijik RM7K++.. aku mintak syed belikan lens.. aku nak beli body kamera dah la... tapi syed tak setuju..huh kedekut tol!! cam ni la ko.. mintak tolong sikit pun tanak tolong.. bukan mintak apa sangat pun.. mintak belikan lens je pun.. body dia tak pe la.. aku boleh beli sendiri.. tak pun.. ambik je body kamera kudeng.. apa ada hal...


gambar tengah naik eskilator.. masa ni semua buat muka kemaruk nak tangkap gambar.. wajah semua matured2 belaka.. tp perangai semua cumel2.. semua tengah cuak.. eskelator dah sampai ke penghujung, tapi nak dapatkan semua makhluk MPS dalam gambar tak dapat2 gak.. nasib ko la joesama ladin.. nampak kelibat spec ko pun dah kira satu kejayaan.. belajar la bersyukur sikit key.. hahaha...


Kami semua terer control muka macho.. padahal sebelum gambar ni di snap oleh joesama ladin.. semua berebut ambik port masing2 atas jambatan dalam garden ni hahaha... aku bocorkan rahsia korang termasuk diri aku sendiri hahaha.. kami semua hebat2 dalam menghasilkan mutu sesuatu gambar supaya nampak fotogedik.. penghayatan tu penting.. inilah hasilnya, tanpa kami dalam gambar ni, kecantikan jambatan nie takkan terserlah.. kih kih kih!


semua pose ini adalah dirancang.. tiada yang perlu dipersalahkan dalam hal ini.. untuk lebih details aku terangkan sikit..

syed dan naser bersanding.. songsang betul akhlak korang rupanya... yang mana gay.. yang mana nyah ni? hahahaha...

izwang muka berfikir masa depan.. aku tau ko aim minah yang bawak makanan free tester tu kan.. g je la try.. untung2 pas makan awek tu minat kat ko.. tp pepandai la ngayat, jangan terkantoi pasal HALF..

aksi kudeng aku kurang mengerti.. tapi firasat aku kuat mengatakan dia sedang terkucil, dia kalau tetiba diam tu, paling busuk pun dia lepas kan gas merbahaya.. kalau tetiba terbau longkang dalam mid valley tu, baca la apa2 ayat ang patut.. jangan tegur2 kata orang2 tua.. diam2 je.. takut dia aib.. hahaha!!

aksi aku nak terajang kaki izwan, sebab nyampah sangat tengok beliau.. tapi aku pandai kawal muka depan kamera.. kaki aku dah ready nak terajang dia.. tp muka aku maintain cenyum.. aku memang ada kelebihan fotogedik ni.. miyahahaha~

aku paling kagum dengan sue.. walau apa pun yang terjadi.. dia tetap kekal dengan wajah agnes monica dia.. u r gojez gurl.. keep it up yoo~


Bukan setakat di opis sue membuli kudeng.. malah di merata2 tempat.. aku bukan tak simpati dengan ko kudeng.. tp keganasan sue membuatkan aku hanya mampu lihat dan ketawa.. aku tau ko mengerti keadaan aku hahahahaaha... setiap hari balik rumah, pasti ada tanda di badan kudeng yang dihadiahkan oleh sue.. ko anggap je praktikal di MPS ni menambah kecekalan minda dan emosi ko.. ko pasti berjaya di kemudian hari... umph (bunyi semangat)


Selepas dibelasah oleh sue.. kudeng menangis teresak2 disebalik buku acer yang diberi oleh amoi acer.. aku hanya mampu tersengeh dengan keadaan ini... sue pula muka masih belum puas mendera kudeng.. kalau di opis, sue akan tunggang balikkan kerusi semua warga MPS dengan rakusnya.. kami semua tekup mulut menahan tangis.. kami semua pasrah dengan sue... we love u sue (korang paham2 la.. aku tengah cover sue balik nie, aku dah menggeletar nie)


Dalam gambar ni, joesama ladin tak banyak wajahnya, sebab dia bertindak sebagai photographer tidak berbayar kami.. jangan risau.. kitorang hargai setiap liuk lentok badan ko untuk snap gambar kami..

kamera pula ditaja oleh mr. kudeng.. tanpa gadget beliau ini, tiadalah gambar2 mengiurkan ini semua (aku dendam dengan SLR ko kudeng.. nanti la hehehe)

aku.. sue.. izwan.. syed dan naser bertindak penghias setiap gambar.. watak kami juga amat penting dalam gambar ini key.. tanpa peranan kami berlima... tidak adalah pose2 ghairah ini tau..

*nota lutut - aku memang dah niat memang nak abadikan gambar2 ni dalam blog aku.. walaupun dah agak basi gambar2 ni dan dah bersepah2 dalam FB memasing gambar ni.. naaaah~ ini pula dari aku untuk MPS.. we will meet again at KFC key guyzz hahahahahaah!!!

8 comments:

Anarm said...

panjangnye post.. nasib baik best baca.. ayat kelakar.. pandai la you buat kelakar.. hehe..

~gediks~

army4war said...

anarm - banyak gambar je la.. mana ada ayat sangat.. saje nak taruk gambar2 sengal ni dalam blog.. bluek!! hehehe~

asbesstos said...

hey hey ~
M to the P to the S .... MPS!!
hahahahahahahha....kaakkaka...mimimi
neway nice entry but perasankah anda semua gambar yang ada muka sue...dia memang tetap akan sempat berposing or at least buat muka agnes or mulan jamilah??? haahahha

army4war said...

kudeng - bila aku baca balik.. memang aku rasa sue la watak yang paling menyerlah.. tak sia2 kita didik dia sebagai agnes monica dan mulan jamila.. paling tidak pun.. kita dah boleh buat kumpulan nyanyian mcm project pop.. side income.. kikiki..

Ishida Kuchiki said...

ko percuma?? giler aku nk sudahkn bacaan.. da bazir waktu kerja aku 27 minit ko tahu????!

army4war said...

shida kuaci - hahaha... tu antara tujuan aku buat n3 baru.. supaya ko membazirkan bil syarikat demi aku.. baru dramatic dan sekali gus romantic miyahahahah~

misz suehana said...

siyes korg sengal...cmne ko xnk tgk sume pic de muka aku??da ko plh yg ade muka aku??alaa...bese la...muka aku ni mmg glemer di mps...hahaha....sadap deym din cik gebu!!!

army4war said...

sueng - hahaha... kekalkan seri wajah mulan jamila ko sue.. kami sangat2 menghargainya... ko tetap agnes monica kitorang =))

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin