Tuesday, July 28, 2009

Gothy menjalani pemindahan organ!

Pepagi buta kak sibah dah kejutkan suh siap2 nak g medical check-up.. aku bangun dengan malazzz... kak sibah nak ikut aku g klinik.. my mom memang suka jalan2.. just like me hehehe... sejak aku dok lepak rumah ni.. memang kak sibah suka hati sesangat.. asyik ajak aku jejalan je.. One Utama la Giant la Tesco la.. hehehe... memang selama ni aku driver peribadi mak aku.. cuma sebelum ni aku driver partime je.. semenjak aku duk lepak umah.. aku dah fulltime driver.. aku layan je sementara aku free ni.. next week aku dah start keje.. weekends kita jalan2 key kak sibah hehehe..

ok sambung cerita..

aku pun bersiap.. kak sibah dah siap dah.. aku masih touch up bedak lagi.. then final stage.. pakai tudung.. selimpang je.. tak payah pin pin.. nanti doktor nak cekedot payah plak..

dengan macho nya.. aku check semua dokumen yang perlu dibawa ke klinik.. then turun la kami anak beranak menyusuri anak2 tangga menuju ke gothy.. 5 tingkat woooo!

aku tekan alarm gothy.. bunyi dia dah macam alarm lori trailer.. (adik aku masukkan alarm van rusa aku dlu.. bapak kuat bunyi dia) kak sibah terus masuk ke dalam gothy dengan santun.. aku pun pulas kunci untuk hidupkan enjin..

hekhekekhek... (lebih kurang cam ni la bunyi dia)

tak boleh start pulak.. kak sibah dah neves.. aku masih macho.. aku pulas lagi..

hekhekhekhek... (bunyi dah macam semput)

tetiba kak sibah gelak..

kak sibah : hahaha... penat je turun...
me : sama2 padan muka hahahahaha...
(acara gelak bergilir2)

kami pun dengan muka stress mendaki anak2 tangga kejayaan.. rugi bedak.. rugi litip.. cesss.. sesampai kat rumah.. aku terus online.. aku sebarkan tentang gothy aku yang tenat, kat ym dan FB untuk meminta bantuan handai taulan.. cess diperkotak katik banyak la dalam FB ces ces ces.. hehehe..


Mira Damira :: gothy tak boleh start :: katak berkata2 :: kene cas bateri atau tukar bateri atau alternater rosak :: deymn din ::

Nis KhairNis Khair
batt la tu. RM200.

Nursheila SiloloNursheila Silolo
hoh! salah kunci tu. ko cocok kunci umah mane nk start.

Adi Bistari AbdullahAdi Bistari Abdullah
security system kot..dah scan ke belum..hahahaha..(pengaruh takashimaya)

Mira DamiraMira Damira
kak niz - hope bebende kecik je hehe..adoi duit duit duit..

lolo - aku cucuk lubang idung ko dengan kunci solax rumah aku kan baru ko tau hahahah

ring o - aku scan virus otak ko dlu.. hahah.. baru dapat kenal pasti virus jenis apakah yg terkandung dalam diri ko hahah

Mohd Radzi Japor SedikMohd Radzi Japor Sedik
aku rase sebab tayar xde angin tu ... tu yg xleh start tu

Katak BiruKatak Biru
tak ni. aku rasa 3G signal takde kat KD.. tukar pakai streamyx la..

Nis KhairNis Khair
..ke awak start kereta orang lain nih kak mara?

Mira DamiraMira Damira
pak tam - ye kot.. ari tu last aku isi angin bulan lepas.. kalau aku isi angin tak leh idup gak kete aku, aku calar myvi merah ko paktam.. hahahahah

katak - aku beli kereta ni memang tak de pakej 3G.. selama ni aku pakai berokband maxis ok je.. nanti jap aku check gear kat P ke D.. cess kat koo!!

kak niz - memula tekan alarm honda civic type R bunyi.. neves gak.. tapi tetiba sedar diri.. rupanya bunyi gothy.. tp malangnya tak boleh start.. tak pe.. kne settle cecepat nie.. huhuhu...

Nursheila SiloloNursheila Silolo
eh paktam ade myvi merah? paktam, jom g pd~! =)) nk naik myvi merah.
@mira - dah try start gune wayar starter tu (ape ntah name dier. aku main tembak je)ke sbb sejuk sgt. kete aku 2 3 ari ni pon sejuk gigil2. asik mendung je KD.

Nis KhairNis Khair
ala...takmo PD. jom mandi mandi sungai. sebelom puasa jom.

Mohd Radzi Japor SedikMohd Radzi Japor Sedik
huish aku mane ade kete ... ko dgr la cite dongeng mira ... ar pd dtg ar sini amik aku

Nursheila SiloloNursheila Silolo
harharhar. hoh! jom paktam. mandi sungai.paktam sure terer buat terjun tiruk kan.

Mira DamiraMira Damira
lolo - ntah la labu.. sedeh gothy layan aku cam ni uhuk uhuk uhuk..

kak niz - nak rawat gothy dulu.. adeh terhiris jiwaku melihat gothy dalam kesakitan huhuh..

pak tam - hahahah cuak!! jom kelah reramai.. ko boleh tembak2 dengan lens baru ko.. boleh aku rendamkan kamera ko dalam air hahahah... yes yes yes!!

Mohd NaqiuddinMohd Naqiuddin
deymira la ngek

Mira DamiraMira Damira
DEYNM memang tak boleh dipisahkan dengan DIN.. hahaha... itu lumrah kehidupan.. miyahahah~



antara respond +ve yang aku terima ialah dari katak.. dia suh check lampu.. boleh nyala ke tak.. pas tu suh check gear aku kat P atau tak.. sebab kalau bukan kat P atau N memang tak boleh start.. katak halau aku dari rumah aku sendri.. suh aku check kesihatan gothy.. aku pasrah demi gothy!!

dengan muka selebet aku menuruni anak2 tangga 5 tingkat tau rumah aku huhuhu.. otw ke gothy aku berdoa supaya gear aku bukan kat P.. tetapi aku hampa sesampai kat kereta.. gear aku P.. aku nyalakan lampu.. boleh nyala.. lepas je aku nyalakan lampu... bunyi hekhekhekhek langsung tak kedengaran.. sunyi sepi je.. kalau pulas pintu rumah pun bunyi gak.. ketak..!! ni tak bunyi pape.. aduh.. aku kecewa..

aku naik mendaki kembali tangga2 ke tingkat 5.. arghh!! aku bengang.. tetiba brader sebalik tabir ym.. dia pun suh aku check setting radio aku lari ke tak.. suh check gear aku kat P ke tak.. aku bgtau dia aku tingkat 5, tadi aku dah buat acara larian menuruni tangga.. dia paham level malas aku, dia suh check time aku free hahaha... lepas layan2 ym dengan FB seround 2 aku pun tidoo.... zzzZZzzzZZZzz..

adik aku balik dari gath dengan kawan2 dia.. dia g check kesihatan gothy aku.. natijahnya.. penukaran organ dalaman gothy dilaksanakan..

free maintenance battery(bateri kering) RM170 huk huk huk.. semoga gothy sihat2 hendaknya.. AMIN..

*nota lutut - sila la tukar bateri kering kalau malas check air bateri cam aku.. hahahaha... sekian!

7 comments:

Anarm said...

tuko jantung la ni ek..
dup dup..dup dup.. teeeeeeettttt...

*kajang hujan lebat sewaktu komen ini ditaip.. jam 6.15 pagi.. aku masih blom tidur2 keldai.. hohoh

sebaliktabir said...

syukur dah ok kan....hehehehe lawak la kau mira...nasib baik minyak hitam tu tak kering..kalau tak dengan enjin2 sekali kau kena tukar.... hehehe

Ishida Kuchiki said...

ko x try pakai jumper dulu ek?? last week aku pun jd gitu gak. gila bagai tgh mlm redah nk cr jumper. then jumper dr keta si syacz, (tu pun jumper pinjam) alhamdulillah idop.. sampai nari aku lom g tukar bateri lg. so far elok je start x hekhek lg. aku pakai bateri kering. same je la!! tp aku rs last aku tukor bateri 2 thn lepas koooottt.. keh3

bluefrog© said...

oit mira.. aku soh ko jumper dulu.. pegi afrika ke, pegi colesuem ke. ko tak buat eh..? aku soh ko cas bateri tu klu dpt idop. ko tak buat eh? aku soh adik ko tukar bateri klu xde jumper. ko tk buat eh?

nasib bukan tayar die kemek.. kalau tak aku calarkn sebelah kanan pulak kete adik ko..kekeke..


*aku kate, klu bukan dkt gear P atau N, tk boleh idop.

army4war said...

anarm - hahah dah tukar jantung.. syukur lah sedang berdegup kencang skang hahaha

sebaliktabur - hahaha.. minyak itam baru serbis.. so aku tsemalam.. walaupun ko wat2 bz aku kaco gak ko hahaha!!

ishida kuaci - hahaha.. ramai sajes aku pakai bateri kering sebab sifat tidak ambik tahu aku ini.. hahahaa kita sama.. cess!!

katak - hehehe.. adik aku dah jumperkan keta aku.. pas start dia bawak g bengkel.. pas tu dia beli bateri kering, sebab tak leh start gak kot.. pas tu dia tukar.. pas tu.. dah boleh start.. yeayy!! aku dah taruk kat P dan N tapi tak leh start gak semalam.. sob sob sob.. huhuhu.. tq bebanyak bro.. tolong aku research2 pasal prob gothy semalam.. skang aku dah tau starter.. alternate.. free maintenance battery.. haa tu je pelajaran untuk hari ni hahaha

silolo said...

=))
xthn tol damira nih.
aku gune cecair bateri pon 3 bulan sekali je topup air bateri. :))
gothy ko kecik ati kot ko dah xbelai2 dier. tu yg dier wat hal. nasib baik ko g mandikan dier ari tu.
kalo x, ntah pape agi dier majuk. :))

army4war said...

lolo - dah selamat beli dah pun bateri kering tu.. tak payah topup2 dah huhu, aku kan rajin bebende maintenance ni huhu... semoga gothy dalam keadaan yang sihat hendaknya AMIN.. hahaha

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin