Saturday, November 7, 2009

Berhijrah workstation

5 nov 2009 (khamis)
aku dah berpindah work station.. selama ni aku ditempatkan bersama2 warganegara yang sengal dan sempoi (word cover) ... dianggotai oleh (aku mulai dari kiri cepaaaat jalan!)

kakak zura - seorang yang merbahaya... ketinggian kasutya sahaja melebihi ketiggian separuh dirinya sendiri.. mampu mengakibatkan anjing pengsan jika kasutnya yang 3 inci itu kelihatan (statement tak logik)

ros - sedang bercuti selama 2 bulan akibat buatan orang.. malah, orang tersebut adalah suaminya sendiri... semoga ros sihat2 denga baby key hehehe...

aizuemi - pemain futsal tegar yang menganggotai kumpulan yang bernama semut berapi yang mengharumkan nama PSMB.. seorang yang selalu perpaut di dinihari sambil mengajak semua orang menemainya ke toilet.. najes~

yannadey - programmer harapan unit pengambilan pelajar.. hati2 ketika dia menyanyi2 di hadapan pc.. walaupu picing suaranya selalu lari.. tapi dia mampu menyelesaikan programming dengan pantas..

along - seorang ibu kepada danish dan haziq.. dah lama create blog, tapi baru aktif, kelebihannya mampu bercerita dengan ekspresi teruja dan complete sehingga takkan ada soalan susulan dari pendengar..

maro - peminat fanatik warna purple.. hampir keseluruhan barang2 peribadinya berwarna purple.. besday dia nanti aku bagi sebatang color pensil purple je la.. aku rasa dia suka..

sebelum ni, aku beramai2 dalam bilik meeting yang diorang namakan bilik aquarium.. pasal bilik meeting tu berdinding kaca.. aku baru je naik taraf bilik tu sebagai bilik Inkubator .. pasal penghuni2nya berpenyakit kuning... siaaaan~

barang2 aku tak banyak.. seketul komputer.. buku catatan aku.. file pendaftaran masuk keje.. dan selipar toilet.. tapi aku menggunakan perkhidmata remover yang diupah UiTM.. hik hik hik.. aku cuma tak mau diorang makan gaji buta.. diorang kan dah diupah.. sian diorang nanti duit tatau hilang ke mana.. takut2 tak berkat hehehe...

6 nov 2009 (jumaat)
aku angkut sikit2 barang2 aku dari rumah untuk diletak di workstation baru.. sebelum ni aku tak bawak sebab tu tempat sementara.. antara barang2 aku terdiri drpd;

bantal pink - aku beli secara berjemaah di Hartamas Shooping center dengan nissah, yatie dan syacz masa kerja kat Hartamas dulu, very the memori la the bantal..

tin2 ajaib beraneka saiz - aku beli secara berjemaah gak kat ikea untuk letak barang2 opis.. meyimpan khazanah2 terulung aku.. hampir semua barang2 aneh ada dalam tin tu.. termasuklah bunga2 kecik dan riben2 cumel yang diguna untuk hias hantaran kawin aku beli sebab cumel.. lepas tu aku tatau nak guna untuk apa...

cermin yang maltipepes - aku letak kat atas meja untuk kegunaan tengok muka sendiri.. tengok tudung masih center ke tak.. daaaan... sebagai side mirror aku di opis untuk tengok sapa yang lalu lalang belakang aku terutamanya bosses.. hahaha my ex bos kat hartamas Rogue dah tau kegunaan cermin aku tu.. dia dah kenalpasti posisi yang aku tak sedar dia datang.. terpaksa aku alih2 kan banyak kali cermin tu supaya dia keliru hahaha...

pen beraneka bentuk - pen aku banyak ilang.. ada orang tu pinjam tak pulang2.. dah ilang, ambik lain pulak.. buat reta.. ilang ambik lagi.. ilang lagi.. (ulang sampai aku berenti keje situ key) ... nak pinjam barang aku.. boleh~ xda hal.. nak kasi ilang pun boleh~ xkisah.. tapi jangan la setiap kali pinjam buat reta pas tu ilang pinjam lagi ilang.. pinjam balik buat reta pas tu ilang balik.. (korang terpaksa ulang lagi sampai aku berenti keje kat situ) ... mencik! hehe.. aku dah halalkan dah.. ::wink::

layanzZZzz~


:: ini lah workstation aku kat hartamas dulu.. banyak gambar yang aku snap.. tapi gambar ini je yang aku jumpa.. ces ::



:: aku snap gambar ni guna letop aku yang dah jahanam tu kat opis hartamas :: belakang tu pokcik nazim : he is evil :: alwayz terajang my kerusi if stress :: miyahahaha... ::

sekarang aku dah bekerja di UiTM selama 3 bulan 6 hari hehe... aku hanya mampu berdoa insyaALLAH semuanya yang terbaik ALLAH berikan kepada aku.. AMIN..

*nota lutut -
Yo! ijazah terbaik datangnya dari jalanan

Dari pengalaman bercakap dan bersalaman
Konflik motivasi cuba medatasi
Positif dan benci jadi inspirasi pagi

21 comments:

Che Ni said...

congrats..ada tempat sendiri.
selamat bekerja! u go girl!

army4war said...

kak niz- hehehe tq kak.. insyaALLAH.. doakan semuanya baik2 saja di situ hehe.. sentiasa mencari ikhlas dalam setiap pekerjaan.. cari2.. geledah2.. korek2.. yeeayy~ hehehe..

starry~ said...

tag: starry berry. done with tagging.

army4war said...

starry - tag?? uik.. mana??

Ishida Kuchiki said...

Oh my gucci!! lamanya merempat?!

army4war said...

shidot - oh my dior~ nak buat macam mana.. budak cumel memang cenggitu... janji tan srii~ auuww~

asbesstos said...

Peduli itu interpretasi basi pekakkan sebelah
Halang biar keduanya muka cantik
Soalan bodoh yang ditanya jadi melodinya
Lebih hina dari zina

Lu bikin dosa ku bikin prosa
Testosterone testarosa
Cita-cita sosa KL KL kosa nostra
Jalan berliku ku harung roller coaster
Gah sentosa tiada penyesalan
Luas pandangan jauh dah berjalan
Tak sempurna masih ada kejanggalan
Gagal merancang, merancang kegagalanKucing bawa tidur rimau bawa igau
Masuk tempat orang bawa otak bukan pisau

(Malique)
Naik bukit angkuh cakap ayah jangan risau
Turun bukit pucat dengar tiga miaww
Kucing bawa tidur rimau bawa igau
Masuk tempat orang bawa otak bukan pisau
Tolak pintu gua tiga kerat tenaga
Kosong tak dijaga sampai datang tiga naga
Ingat nak berlaga tapi tak kan boleh menang
Menang dengan otak tak mesti dengan pedangSebelum jadi naga, ikan koi renang renang
Kura-kura salah jawab pantun, naik berang
Panggil lima kawan atau biar pergi laju
Risaukan pekara remeh kita tak akan maju
Muka sama hijau hati siapa tahu
Merah dah menyala pasti mati siapa mahu
Gagap tiga kali bercakap benar saja
bulan terang ramai yang keluar buat kerja

(Malique & M.Nasir)
Panjat pokok buluh cari tokong air terjun
Naik sampai nampak dah terpegun turun
Tiga ular ikut lompat atau paut
Kalau terus mati jika belok maut

(M.Nasir)
Awan mendung yang berarak
Bawa tangis bawa resah
Rebah rindu yang terkumpul
Semua birat dan kalimah
Semua janji yang terikat
Lebur disisimuKulit tak besalin walau saling ganti baju
Pandang sini pandang sini
Ku berbahasa baku kata kata nahu
Himpun jadi satu
Mantera beradu dengan irama dan lagu

army4war said...

KUDENG - SEMAAAAAAAAAAAAAK!! SEPAK MAU??? DEM U! HAHAHA!!!!!!!

~@k1 is @utuMn!~ said...

uit! ad lirik lagu la..
ohh.. lme ak x jenguk si chomei mira..
like always..
pas bce mst pecah perOt..
kne jait balik!
mira! salah ko!

starry~ said...

ko blur ker?

army4war said...

aki - ahahahah rajin2 laa ko kibas sawang dalam blog aku ek.. perut pecah?? mcm perut ikan la ko.. mak aku slalu pesan time aku nak g pasar "jangan beli ikan yang ecah perut" hahahaha (apa kaitannya pun aku kurang pasti.. hahahahaha)

along said...

nak dengar lagi tak along cerita pasal cincin???complete edition..huahaahaa...

akira said...

heh. kemas tempat ko.
klo rase nak tengok tabung magic jemput la datang opis aku.
also cam biasa..tempat aku.. tempat stock makanan.. cume lum beli agik megi..
teringat megi cup aku ngan syacz poisoning dulu..wakakakakaa...

army4war said...

starry - aku check blog ko tak de n3 tag tag pun hahaha.. ye la kot aku blur.. hahaha

along - along tak citer pasal cincin tu pun.. org boleh agak mcm mana cara penceritaan along hahaha!

akira - hahaha... nasib aku tak makan meggi xpired tu.. hahaha... lawak2!!

starry~ said...

aku yg jadi mangsa megi tu jugak. megi asam.

Anonymous aka kak zuera..alaaa gedik letak Anonymous.. said...

wehhhhh~! sila betulkan ejaan pejabat anda dengan betul...PSMB bukan PSBM....kang bagi surat terminate kaaannnggggg~!btulkan cepat...~! cepat~!

aizuemi said...

esk tgk ats meja, Dr Ikram kirim surat terminate.

dan... muka ko seolah ko kesangapan dowh kat opis.. huahuahua~ KO SANGAP ekkkk????

army4war said...

starry- aku rasa perisa meggi asam xpired memang meyelerakan.. korang makan dengan rakus.. hahaha

Anonymous aka kak zuera..alaaa gedik letak(makai panjangnya nama) - keyboard ni memang cenggitu.. sapa ntah ubah huruf dia B jadi M.. M jadi B.. ish ish ish.. org dah ubah huruf keyboard ni balik.. hahaha...

zue- tak pe.. dr ikram layan web uitm laa.. blog2 ni dia tak suka.. buang masa je.. kihkihkih..

konsep posing aku memang bermotifkan alam semulajadi.. ko kurang seni zue.. tp berpaut tu pun salah satu hukum alam.. erm...

aizuemi said...

berpaut itu mmg hukum alam.. sapo melawe, meme penyakit mental la ore itu..

tapi.. muka ko sangap tu... mmg siyes beb.. try letak kat fbook / myspace, musti ramai layan ko.. wakakkakaka~

Yang Terlebey Benar,
Aizuemi

aizuemi said...

keyboard mum srupo bengong.. mace tuan dio.. huahuahuahua~

( aku kutuk depan ni... depan PC ... )

Zeemster Meister said...

eh ade pic aku? miss my hair.. haha

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin