Sunday, November 22, 2009

Aktiviti Berendam

Nawaitu gua hari kejadian ialah berendam dalam swimming pool rumah shidot.. yeah~ i like berendam2..

lama perap gambar ni.. kak niz la ni tak transfer2.. opss salah.. adik kak niz la ni pinjam cable kamera lambat pulangkan..

syyiiii~ adik lu tak layan blog gua kan?? hai adik kepada niz lat lop.. sihat?? pakwe sihat?? good~ korang layan la gambar2 bawah ni.. gua nak lariiiii dulu ... c ya...

:: shidot n niz latlop gelakkan aku pasal corak baju sama dengan konsep rumah shidot :: aku lupa amaran ko ari tu dot :: jangan pakai baju itam puteh :: nanti tak dapat dikesan kewujudan aku :: aku dipaksa tangkap gambar sebelah lukisan dinding ni :: dem :: lu pehal niz latlop :: baju hembang2 mulut nganga :: kurang mengerti beta :: but 1 thing :: gua cumel kan kak niz :: miyahahaha ::


:: askar2 yang ready nak menggembara untuk mencari daging kisar untuk dibuat meatball :: kengkonon nak tiru spegeti kat secret recipe :: tapi terhasilya meatball kecot berperisa cheezy cair :: tapi sedap kan kan kan :: dun judge the meatball by its look :: huh! :: dan :: dan :: mencari bahan2 untuk terjun tiruk :: syiiiii~ ::


:: booth promote zoo negara tak salah aku :: ada ular sawa dan burung kakak tua :: bader ular ni sengal :: suruh baby pegang ular :: tapi suruh pejam mata, dia letak kepala ular tu depan muka :: jangan kata baby :: aku pun akan jerit :: grgrgrgrgrgr :: tu.. tu.. mamat pakai baju kuning yang menonggeng2 tu :: haaaa mamat tu la :: hoish ::


:: tengah layan cerita pendek dalam rumah pena :: time ni ujan :: semua berhimpit2 dalam rumah ni :: yang aku riba ni kakak :: antara kanak2 yang berfikiran suci yang tak paham cerita2 pendek tu :: korang syiok jalan2 je kan :: pas ni kita jalan2 lagi balik rumah :: kihkihkih ::


:: pandangan atas insan2 yang sedang bergosip :: aku :: kak niz :: kakak :: huh kaki ko pun masuk nissah :: hahahaha ::


:: hujan dah stop :: kitorang layan cerita pendek kat luar pulak :: baby ajak aku duduk depan bersila atas hamparan biru :: uik auntie segan la baby, nampak mcm beria sangat plak :: baby seorang yang suka duduk depan walau apa aktiviti sekali pun :: bagus bagus :: aku pulak spesis yang akan cari port paling belakang dan tercorok :: senang nak ngelat :: pengalaman zaman study hehehe :: tu muka kombinasi baby majuk aku tanak ikut dia duduk depan dan dia nak burger yang memang tak de jual kat situ :: sabar baby sabar :: nafsu semua tu :: hihihi ::


:: lepas dapatkan tandatangan Rafedah penulis skrip muvi Pisau Cukur :: kitorang snap2 gambar dengan beliau :: si pembeli buku skrip Pisau Cukurnya si shidot :: aku dapat buku skrip KAMI The Movie percuma :: hak hak hak :: tq shidot :: muaxx!! ::


:: akhirnya selepas berendam dalam air jernih swimming pool shidot :: kitorang berendam dalam lumpur plak :: sedang bercengkerama di umah pena :: tak sedar rupa2nya kereta shidot sedang di telan bumi :: semua bermandi lumpur menyelamatkan objek kuning ini ::


:: nur hidayah makin terpancar :: aku wakil shidot di dalam blog aku :: megucapkan terima kasih sesapa yang tolong tolak kereta dari lumpur ::

:: antara skill2 syacz yang sedang bertungkus lumus mengeluarkan tayar dari lumpur2 kota :: kih kih kih :: chayok bro!! :: u can do it :: aku bg moral support sambil wat senaman pinggang je di belakang ::


:: mandi ujan gak la kitorang malam tu :: lek dot :: wah ceyum sikit baby :: haa.. kakak.. keje ko main lopak air ek :: auntie geget baru tau :: ko apa hal nissah :: dah macam flash man kaler oren je aku tengok :: BERTUKAAAAR!! :: ooo aku lupa :: ko la pemenang lumpur terbanyak di baju :: berdasarkan kiraan tompokan lumpur dari ujung tudung ke ujung sandle :: hahahahahah :: ops~::


*nota lutut - hadapi dengan ceria ye teman2.. kita tetap tayang gigi gelak2.. rasa bersalah kat ko dot sebenarnya...

11 comments:

Niz said...

tuan blog: hahahha! baik lu puji gua comel. kalau tidak gua ready je nak bukak aib lu...clue-jusco.

dot : kami serba salah.... tapi kira seri la kan...sebab keesokkan harinya lu buat buat taikkkk kat kitaorang pulak! clue-the curve

anys : lu pun..lebih baik puji gua...kalau tidak gua ready je nak bukak aib lu...clue-jusco.

kakak and baby : nanti cheni ajak untie mira datang lagi ehh...pakai seluar ketat!

syacz : no komennnn...hahahhahah

niz : awak comel la

ahahhahahhahahahah!

Niz said...

oh lupe...maaflah sebab pada malam kecelakaan 4x4 camel throphy challenge tersebut , gua sikit pon tak tolong u ols bermain lumpor lumpor kuale lumpor sebab gua jadik photographer pada malam tersebut. maaf!

army4war said...

kak niz- ye la ye la lu comel.. tp gua paling2 cumel bola bola api dr lu.. hahahahahaha!! sadap

akira said...

che ni : lu mmg comey gua x nafikan tapi gua lagi comey..ngeh3x..
huh..berani laa bukak cite #jj tu..

dot : maap gak..ampun kan kami

mira : dengki xdapat maen lumpur kan..
sib bek masa tu sume suspen xde masa nak letak lumpur kat baju ko jgk..
muahahahaha..

niz said...

anys and mira... kita terjun tirooookkkkkk dibaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!

~@k1 is @utuMn!~ said...

keh~ keh~ keh~~
sakit peroT wey gelak sorg2!!
dem lu mira...

army4war said...

issah - ces sungguk busuk niat mu itu..tak pe..

kak niz - joooooooooooooooooooomm!!

aki - ko jangan sakit2 perut aki.. nanti tak pasal2 aku kne dakwa menyebabkan ko ICU.. risau aku ko ni..

Ishida Kuchiki said...

aku demam.. cian x? dah.
(x tahu nk komem pe beb..)

army4war said...

shidot- aku mc akit wut.. sian tak?? oi budak mukus.. baru aku ingat.. syuh syuh syuh.. virus!

aizuemi said...

ape aku nk komen ek... hmmmm... nk komen... tp tade idea... hmmm.. hmmmm... ape ni nk komen ni... apsal aku tak nmpk pun ko tolong utk selamatkan kereta kuning tu?

army4war said...

aizuemi- pasal time aku tolong tolak keta.. kameraman pun kne tolak kereta gak.. mana nk datang gambar hahahaha...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin