Tuesday, December 1, 2009

Gatalnya

kruk.. ish... ish... ish... gatal.. kruk... kruk... ish.. gatal..

arrghhh... gatalnya satu badan.. huhuhu...

aku disyaki oleh kak sibah terkene demam campak berskala kecik.. pasal aku tak demam.. cuma seluruh badan aku ditumbuhi bintik2 merah yang halus.. dan sangat gatal yang menyiksakan..

pada hari raya ke 2 aku dah rasa gatal2 kat kaki.. aku ingatkan cuma alergic.. aku sejak kecik lagi.. kalau makan pelik2 mula laa gatal muka laa.. gatal mata laa.. gatal idung la.. gatal kaki la... so aku buat dunno je la.. sapu je minyak panas.. pas tu duduk sadap2.. maklumla raya 1st sedara aku wat makan2 kat rumah dia.. sempena adik sepupu aku bertunang.. mcm2 aku makan.. keh keh keh..

tapi semalam dalam kereta aku dah rasa pelik.. tapak tangan aku rasa gatal dan bengkak time aku angkat barang2 masuk dalam kereta nak balik KL.. bila aku garu.. mak ai... ngeri nak tengok tangan sendiri huhuhu...

sesampai je kat umah aku terus ngeri bila tgok keadaan kaki n tangan aku.. bintik2 merah yang dalamnya ada air.. terus aku bernawaitu nak g klinik.. tapi dah malam sesangat.. so.. esok je laa.. penat la plak..

aku tukar nawaitu "sahaja aku g kerja gak pada esok hari.. kalau masih gatal2 aku g klinik shah alam untuk ambik mc"

aku terjaga malam tadi dalam pukul 2++ gatal yang amat.. aku siap duduk atas katil.. garu satu badan.. dah macam beruk rasanya.. garu garu garu dan garu... bila dah bosan garu duduk... aku garu berdiri plak.. bila dah penat garu berdiri.. aku duduk balik.. sampai laaa aku bosan.. aku garu baring pulak.. sampai aku tertido.. wah seksa tol.. semua jenis ubat aku sapu..

minyak cap kapak..
minyak cap lembing..
minyak akar merah.. (tak panas langsung)
krim Nur Syifa.. (promote ... sejuk... best..)
air garam.. (ade.. adeh.. pedih.. pas garu2.. luka.. letak air garam.. adoi.. pedih uwaarghhh!!)

aku spesis tak suka sapu2 ubat.. makan2 ubat ni.. kalau aku sampai level bangun tengah malam sapu segala ubat yang ada.. maknanya aku dalam keadaan yang kronik dan kritikal..

akhirnya aku tewas.. aku tak bekerja hari ni.. sangat tak best perasaan terpaksa MC selepas cuti panjang.. mesti ada mulut yang cakap "MC sambung cuti la tu.. sakit konon" wah.. wah.. wah.. mandai2 je aku reka dialog keh keh keh.. chat dengan budak sorang ni lagi best respond dia..

aku: tapak tangan akak bengkak ... ngeri tgok
iera: hehehehe...
iera: tkpe bgth je kak zira,akak kne demam campak
iera: g ler klinik cepat2
iera: nnti brjangkit kat iera
iera: :))

... hahahah ces kurang asam punya budak.. fuh.. fuh.. fuh.. bagi virus kat ko fuh ... miyahahaha...

dalam kol 10 ni aku g klinik.. doakan kesejahteraan aku ye wahai handai taulan.. c ya..

*nota lutut - auch! satu badan dah pedih kene garu..huk huk huk..

15 comments:

starry~ said...

jgn makan benda2 goreng telur ayam sume xleh. makan benda2 ikan rebus. kicap jangan nanti ada bekas dah x cung. minum air kelapa.

sekian.

Che'Ni said...

jgn garu. nanti berbekas. tak jambu.

~@k1 is @utuMn!~ said...

skunk da 11.20 pg..
hahahha..
mst ko kt klinik!

Sarah Syazwani said...

sib baik x garu2 sambil menonggeng...haha

azuera said...

patut la x kelihatan semalam....tercampak rupenyer..sieenn~!...saba yeh....tp kan org kata kalo gatal tapak tangan tuh nk dpt duit, tp kalo gatal kaki n tangan nihhh....hurmmm mybe nk menang besar nih....sy pusing abang halimmm~!! wang besar~! wang besar~!!

army4war said...

starry - skang kene pantang bebende gatal.. sebab tidak dapat dikesan aku telan apa.. sampai aku alergic.. uhuhu...

kak niz- time garu tu.. memang tak pk pasal kejambuan.. adoi..

aki - ha ah aki.. aku masih perlu tunggu budak habis bersunat lai.. ces tol..

sarah - erm.. aku kurang pasti skill tu.. kemungkinan besar gak.. pasal aku masih menggaru time tido..

kak zuraa - fuh.. fuh.. fuh.. tiup virus ni.. supaya kne kat akak plak.. miyahahaha...

starry said...

cis tipah tertipu!

asbesstos said...

ko kan mmg gatal.. hahahaha

army4war said...

starry- jangan kata tipah.. aku pun tertipu gak hahaha..

kudeng- ha ah tengah garuk2 lagi ni... arghh.. gatalnya aku.. (wat2 tak paham)

starry~ said...

harap dah insaf lepas makan kat restoren insaf. jgn tipu2 lagi. hahaha

bluefrog© said...

mira, nak garu jugak.. boleh..
tak request part nak garu boleh?? boleh?? =p~

army4war said...

starry- tak tipu2 pun.. bluek! kih kih kih

katak- kan dah jawap dah.. tak boley.. tak boley.. ish degil tol.. piat telinga nak?? biasa tuu!

sebaliktabir said...

hi mira....masih menggaru lg ke?
moga cepat sembuh hendaknya (mcm surat dulu2 plak ayat ni).

army4war said...

sebaliktabir-kehadapan sahabat ku yang diingati.. kesihatan ku semakin pulih, hanya terkadang diri ku dalam kegatalan.. diharap sahabat di sana tidak gatal2.. hahahahaah!!!

aizuemi said...

tua2 kena demam campak? eheheheh~ weh.. TERCAMPAK la sangat...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin