Thursday, December 3, 2009

Twilight


aku layan muvi ni tahun lepas.. aku tertarik nak tengok cerita ni, pasal aku tergoda dengan preview muvi ni.. aku jangkakan muvi ni action muvi yang ganas2 cakar2.. sebab preview dia ada aksi lompat2.. gaduh2.. terkam2.. tumbuk2.. rupanya love story.. drama giler.. aku kuar dari wayang, aku menyumpah seranah cerita nie.. antara sumpahan yang aku lemparkan terdiri daripada..

:: lembab nak mampos ::
:: jiwang nak mampos ::
:: klaka nak mampos ::

Selepas aku layan New Moon semalam.. aku tau sebab apa aku caci maki Twilight 1st.. aku budget muvi ni action muvi.. aku ingat muvi ni macam ala2 muvi jumper.. thats y aku tengok tak layan sangat.. masa tengok New Moon, aku dah set kat hotak aku citer ni love story.. then hasilnya.. memang superb!!




setahun sudah berlalu.. kini aku teracun dengan preview sequel Twilight - New Moon.. aku memang cepat teracun dengan preview2 yang action2 nie.. then, aku pikir aku dah tgok yang 1st twilight.. y not aku layan yang sequel dia..

cubaan layan New Moon dengan azid tidak tercapai.. pasal fully booked plak kat ipoh.. aku layan Christmas Carol.. tak berapa nak best citer dia.. aku bagi 3/5 bintang je..

semalam kakak aku ajak aku layan ninja assassins plak.. kalau dia ajak, means dia akan belanja.. hua hua hua.. so aku layankan je la.. sambil2 aku racun dia nak layan New Moon.. dia tetap setia nak layan si apek Rain tue.. nyampah aku..

yess... nasib menyebelahi aku... citer ninja assassins tu ada pukul 11 mala... kitorang tanak balik lewat sangat.. esoknya kan keje... then aku masuk jarum lagi.. suruh layan New Moon..

at last!! yearghh!! New Moon!!! kalau tak tengok dengan kakak aku pun muvi tu, aku akan tetap layan muvi tu dengan geng wayang kulit aku.. miyahahaha!!

kali ni punya komen bayak +ve.. antara puji pujianya terdiri daripada;

:: citer dia tak bosan ::
:: CGI dia smooth dan cun ::
:: cara pembawakan kisah dalam novel ke muvi sangat berkesan ::
:: memang feel gak la citer ni ::

aku skang teruja nak tgu next sequel Twilight lagi.. yaribbaaaaaaaa~

*nota lutut- malam ni nak layan lagi New Moon.. kih kih kih..

11 comments:

~@k1 is @utuMn!~ said...

ehh!
cmpak ko da ilg mira??
grrr..
ko nk jelez kn ak kn...
mentang2 ak x dpt lg 22 cete..
perghh3~~
cobaan!

niz said...

baca buku lagi best.

army4war said...

aki - best wooooooooooooooo!!!kene tengok citer tu... cop aku nak edward!! ko ambik biskut jacob je tau hahaha

kak niz - buku novel yg akak bg pinjam tu pun tak baca2 lg... warghh!! lariiii~

asbesstos said...

untuk cite nieh.. 1 hari sebelum ditayangkan aku dah download dah... which is sesuatu yg aku sgt jarang buat.. download movie bru.. selalu layan cite kat wayang je..

well.. impression aku kat cite ni mmg sama dgn ko time dulu2.. aku nyaris tertidur and aku memang tak faham ape punya cite lah ni.. huhuhu..

pape pun.. twillight yg bru ni.. aku lg ske sbb ade lebih sikit aksi.. tapi aku tak gemar semua lelaki dlm cite ni ske x berbaju.. hello.. semua yg tgk girls and gay je ke???? yg heroin asal tak bukak2?? hahahahah

starry said...

aku suka. tapi ending dia.. ARGGHHH

army4war said...

assbesstos - sengal ko masih belum pulih ruanya kudeng!! cukulah aksi yang ko saksikan dalam muvi jenifer body tu je untuk kaum lelaki.. bg la aku layan edward dan jacob lak.. ahaks!!

starry - aku tengok untuk kali ke dua..so aku tak terkejut dengan ending dia hahaha!!

aku layan twilight 2 kali kat wayang!! wow kan?? hahaha

akira said...

twilight, jump, ninja assassin...
xtvt aku utk release tensen yang bakal wat bertambah tensen..
muahahaha.... >:)

pape pun rank aku:
twilight : 4.5/5
ninja assassin : 4/5
jump : 3'5

starry said...

phobia 2 terbaek kan? jom phobia 1 di rumah kau nissah.. aku dah donlod. haha

aizuemi said...

aku layan NewMoon dulu sebelum layan Twilight~ superb~ i loike!

akira said...

okeh je..bile nk wat tayangan roger je la ;)

army4war said...

nissah- chrismas carol.. twilight2x.. jump.. kerja giler gak banyak wayang berturut dalam bulan ni hahaha..

starry - hahahah menarik.. phobia 2 stakat ni yang terbaek la...

zue - new moon best.. twilight aku nk tgok balik nanti hahaha..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin