Tuesday, November 17, 2009

Talipon berbunyiiiiiiiiiiiiiii~

KRRRIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINNNGGG!!!!

hoish!! bisingnya...

godek punya godek punya godek... yessssss...!! jumpa pun suis untuk adjust volume ringging.. kuat bebenor bunyinye.. terkejut kandungan aku.. (kandungan makanan dalam perut)..

yes!! dah adjust kasi paling.. paling.. paling low volume...

KRRRIIIIIIIIIIIIIIINNNGGGGG!!!

ARGHHHH...!! apasal volume dia tak slow pun... stress.. stress.. kuat tol bunyiannyaa.. rosak la plak tempat adjust volume nie..

kring.. kring.. kring...... oi angkat la oi... KRRRRRRIIINNNNNNGGGG!!!
hoish!! ye laaa ye laa ye laaa.. aku angkat.. aku angkat..

aku : hello
user : macam mana nak masukkan markah bla.. bla.. blalalalalala~ koset.. tali kasut bersimpul.. rambut i kusut, sikat tak jumpa... krok krek krok krek.... macam mana ye cik mira??
aku : ooo.. encik baca bismillah dulu.. ok lepas tuu....
user : haaaaaaaaaaaa.. terus boleh cik mira.. terima kasih yee.. saya lupa baca bismillah rupanya.. terima kasih banyak2 ye cik mira...
aku : erk!! oo cenggitu plak.. ha ah.. memang cenggitu encik.. biasa dah.. sama sama.. call la lagi kalau sudii...

aku : hello
user : apa pasal saya tak boleh masuk2 jugak sistem ni... bebel.. bebel.. bebel... bebel...
aku : bak sini no pekerja..
user : XXXXXX
aku : masuk guna password apa?
user : password saya "pelupa"
aku : memang la tak boleh masuk sistem.. password kat sini "hilang_ingatan" bukan "pelupa"..
user : ooo ye ke.. hehehe... lupa pulak.. saya dah tukar password semalam.. hehehe.. KLIK! tut... tut... tut... tut... (telefon diletak) ...

.
.
.

4.30 P.M

KRRRIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIING.....!!!

kali ni bukan bunyi telefon.. ni bunyi loceng balik sekolah... lepas solat asar.. aku ada aktiviti PJ beramai2 di gym UiTM.. yee.. korang tak salah baca.. aku pegi G to the Y to the M... G.Y.M.. hehehe... ahli tetap gym setakat ni aku maro dan kak amy.. kak amy dah lama berkecimpung cak pong cak pong dalam arena gym nie.. aku dan maro baru berjinak2 hehehe... semalam ada keahlian baru register... namanya iera..

:: teka aku yang mana satu ::


:: ni maro :: aku saja ambik gambar ko depan makanan ::


:: minah bunga ni namanya iera :: dia ni keahlian baru gym :: ehem.. sudah berpunya ::


:: ni kak amy :: puas aku cari gambar dia :: tak de gak :: hahahahahaha ::

sekarang untuk release tension aku, selepas bekerja... lepas je opis hour.. kol 4.30p.m jangan halang aku balik tepat pada masanya key... aku nak bersenam dan bersukan acara belapan... tu cara aku nak release!! hehehe.. emo plak... ok lah.. jumpa lagi next n3.. gelong2 dah ni jawap call user yang pemalas nak baca manual guide.. pas tu tanye je pandai.. password pun lupa.. sepak kang..

user : tanak tanak...
aku : kalau tanak.. sadap!!

*nota lutut - insyaALLAH aku sedang berusaha bekerja ikhlas dalam pekerjaan.. kerana pekerjaan adalah ibadah.. AMIN~

11 comments:

Niz said...

u pegi jim?
tidakkkkkkkkkkk!!! nanti i gendot sorang sorang lah!!!!

army4war said...

kak niz - sedang berusaha konsisten g ke gym.. agak menarik aktiviti sebegini.. tension kepala hotak boleh bertempiaran lari hehehe...

asbesstos said...

user : taknak..taknak
mira : kalau xnak. SADAP!

hahaha.. mcm aku selalu kena je.. ko mmg kuli yg garang.. hahahahha

army4war said...

kudeng - hahahahahaha (aku gelak live kat sni) diam la ko bengong!! aku pijak mengkarung kat blog ko tu kang.. aku juga ada hak sebagai peserta gym di sini.. aku ada hak marah.. ko jangan main2.. skang aku dah tough!!

~@k1 is @utuMn!~ said...

mira pegi GYM!!!
iyahh!

user: emm.. kak cm ne eak kte nk ktr pasword ni...~~

mira: ?????

katak said...

oit.. mira. len kali divert la ke no phone aku.. takde orang tipon aku pon..

army4war said...

aki - oi nak kne blasah?? hishh budak2 zaman skang!!

katak - ok nanti i call u key.. no need to divert2 key.. ahaks... miyahahaha!!

eT said...

user: hello cik mira...cane sy nk mohon biasiswa???dgn cik boley x??

army4war said...

aku : hello.. puan ety tak boleh mohon biasiswa.. puan kene mohon biasiswi sebab puan seorang wanita.. hahahaah... ces ko tiii.. busuk hehehe

Ishida Kuchiki said...

aku nk komen apa ni??? srrooottt.. sroott.. preettt.. eh sy x telepon.. sy nk tumpang ltk mukus je key.. babai cik-mira-operator-g-gym!

army4war said...

shidot- euw~ yucks~ erk~ khak~ pthuih~ ketepi... ketepi... budak bermukus kuning langsat tu.. haa ye kamu.. ketepi...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin