Friday, November 20, 2009

Pelangi~

:: nice scene :: nice story :: nice knowledge :: nice experience ::
:: gambar ni tak de kaitan dengan n3 :: hehehe ::

"Aku bersila di atas katil, mengetuk rancak papan kekunci mengadap skrin komputer.. getah rambut yang agak terlucut membuatkan beberapa helaian rambut terkeluar dari ikatannya, menutupi sebahagian mata kanan.. terbuai2 mengganggu pandangan.. muka yang basah sedikit, sengaja tidak ku lap selepas solat maghrib tadi.. keadaan di luar yang gelap menanti kehadiran isyak, turut menyumbang gelap kamar tidur yang sengaja kubiarkan kelam.. hanya beberapa garis cahaya saja yang aku izinkan menyelinap masuk melalui celahan pintu yang tidak ku tutup rapat.. momokan senja masih tidak pernah terlupa.. langsir yang sudah dimamah waktu kulurutkan kebawah.. menutupi pandangan indah ciptaan-NYA.. kadang melarikan anak mata dari jendela, jika kain lusuh itu tersingkap, angkara kibasan angin luar.. garisan senja raya di kaki langit hanya menjemput pelbagai momokan silam dari longgokan memori si penglipur lara.. ketak! ketak ! ketak! bunyi kipas bilik yang menyulami kibasan kipas siling.. gigil yang ku rasa juga tidak ku endahkan.. sambil mengakui sejuk yang sedang menggigit tulang hitam.. menghayati titisan hujan yang menghempas tanah permai Kota Damansara.. ku syukuri dengan sunyi kerana tidak mahu mengganggu tenangnya alam.. yaaaa~ hujan itu rahmat ALLAH.. "

BESTNYEEEEEEEEEEEEEEE~ feel tak? feel tak? saja berkongsi rasa dengan korang.. penyampaian ala ala novel gitu ahaks..!

balik dari opis tadi.. hujan renyai2.. sangat sejuk dalam gothy.. tutup akon lemas la plak.. bukak akon menggeletar.. gegege... untuk mengalih perhatian sejuk yang teramat tu.. aku menyanyi2.. atau lebih dikenali sebagai terjerit2 dalam kereta iaitu cubaan menjadi backup singger setiap lagu dari radio.. cubaan bersila ketika memandu pun aku cuba lakukan sebab terlalu sejuk.. tp mcm mana nak tekan minyak ek..

kad touch n go dah terselit siap2 kat tempat letak barang tepi pintu driver.. aku masih perlu queue di pondok tol.. sekarang dah ramai guna kemudahan kad 'sentuh dan pergi' itu.. kadang2 queue nya lebih panjang dari queue tunai.. depan gothy ada seketul je lagi kereta kembara.. agak lembab kereta tu.. nampak teragak2.. stop! ... pas tu gerak sikit ke depan.. bukak pintu kereta.. power window rosak agaknya.. biasalah tu kereta malaysia erm.. tiba tiba ...
.
.
.
(... layan nur kasih seround jap ... )
.
.
.

tiba tiba ...
tidak kelihatan tangan yang keluar dari celah pintu kereta... tetapi ... tetapi ... kelihatan ... pemukul lalat berbentuk tangan berwarna merah keluar dari celah pintu kereta yang terkuak.. terlekat kad 'sentuh dan pergi' menggunakan selipintip barang kali....

aku tergamam... ternganga... hilang nyanyian2 merdu aku tadi.. bertukar kepada ...

MIYAHAHAAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAAAA..... HUK.. HUK.. HUK..!!!

gelak besar aku dalam kereta... memang stock gelak tak kaber ar... aku dapat rasakan pemandu tu malu sendiri... lepas je pemukul lalat tu mengenai sasaran .. dia pun memecut dengan sangat aneh.. sampai tersasar2 aku tengok kereta dia.. mungkin driver tu tak boleh panggil "TouchNGo" tapi kene panggil "HitNGo" miyahahahahadoi.. terhibur aku...

turn aku dah sampai... TET!! ... "balance : RM6.20" huk huk hukaalo... sedeynye balance.. tu la gelakkan orang lagi...
.
.
(... layan AJL separuh akhir seround ... )
.
.
sampai berdekatan simpang subang.. jem yang sangat2 jem.. aku dah cuak.. minyak gothy dah lip lap lip lap anak mami... berharap tak jem sangat kat depan.. kalau tak cukup minyak.. terpaksa lah aku tolak gothy sampai KD.. natijahya sure tough gila badan aku.. krkrkrkr...

alhamdulillah... sampai umah dengan selamat... next week baru gaji.. sabar mira.. sabar... hehehe... c ya~

pssstt~ tajuk dan n3 tak de kaitan.. kih kih kih...!!

*nota lutut - minggu yang penat ... minggu yang ceria ... minggu yang semangat ... hadapi hari2 dengan senyuman.. semoga kita menjadi punca aura +ve pada yang lain.. insyaALLAH..

14 comments:

Anarm said...

gelak sensorang dlm kete? tebiat? hukhuk..

niz said...

dulu pun saya suke karok sesedap perasaan sorang diri melalui hirok pikok jem di federal highway. PJ-Desa pandan..sejam setangah oiii...selamat takde tolol. tol lah!

lolo said...

wakaakkakakkkakakkakakkakkakkakakakkakakakkakakkkakakkakaa.. xthn siot.. kalu aku berdepan dgn situasi tersebut.. mmg gelak xhengat dunie gak!! hahahahahhaa.. aku nk bygkan keadaan tu sampaikan bace 3 kali penceritaan ko.. ahahahha lawak siot..

Sarah Syazwani said...

kreatifla org tuh..xyah nk ulur2 tgn..kakakakakaka

army4war said...

anarm - lawak la!!! tengah2 sejuk sorang dalam keta.. tetiba ada lawak sarkes.. gelak laa hahaha

kak niz - melalak dalam keta memang membahagiakann.. dengar suara sendiri.. falseto.. ke.. vibrator.. picig ke.. tak payah kaber2.. hahaha...

lolo - lawak time tu... aku terkesima 3saat b4 gelak.. hahaha..

sarah - pas ni, kalau aku nampak ada kereta yg pakai pemukul lalat lagi, aku assume tu ko la sarah.. hahaha...

~@k1 is @utuMn!~ said...

gle ar ayt ko mira!
suspek ak.. ingt slh bce td.. xpon bkn blog ko...
hahaah~~
ley jd novelis ni...
kih3!!

army4war said...

aki - ahahahaaa...saja wat gedik menulis gaya cenggitu.. novelist..?? tak reti keh keh keh..

ko gua penampo lalat tak aki?? ahahahahaa..

asbesstos said...

hahahahaha.. dunia dah maju.. tu pun teknologi ok? hahahaha.. nasib kad touch n go dia tak tampal kat pintu je.. bukak pintu kad terus kene scanner.. ahahahhaaha...

army4war said...

asbesstos- wah lepas n3 aku ni.. aku dapat banyak respon yang mengagumi tindakan driver kembara tue.. ahaha... kalau aku nampak blm puteh queue TnG guna pemukul lalat.. aku tau tu ko kudeng.. hahahaha

Katak said...

laskar pelangiiiiiiiiiiiiiiiii...
mari pulaaaaaaaaaaaaaaaaaang!!!

army4war said...

katak - hahaha... ko perasan gambar tu ek good good... suka cerita tue.. sangat meaningful.. i like! saja letak tajuk pelangi n gambar tu.. hehehe...

camcilah said...

Owh! Apsal aku tak pernah terpk wat mcm tu. Tiap kali kat tol..tangan aku selalu tak sampai nk sentuh tempat touch n go tu. Lepas ni aku nak beli pemukul lalat lar. :P

army4war said...

camcilah - hoish.. ramai la plak yang nak aplikasikannya... pas ni aku tak boleh gelak laa.. pasal 10:8 dah guna pemukul lalat.. huh tak ceria la aku dalam jem nanti...

blossombabe said...

hahahah! lawaklah touch and go tampal kat pemukul lalat..! hahaha!... maybe tgn org tu pendek kot.. (^_^)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin