Friday, November 26, 2010

Konvo dan Katak

Serabut 2 3 hari ni... jangan jadikan keserabutan mengganggu emosi... jom layan Tapak Perniagaan Konvo.. best dowh.. jalan2 dalam bunga.. jalan2 dalam teddy bear.. jalan2 dalan cokolat.. hari 1st konvo aku turun 2 kali jalan2 dengan budak opis hehehe...


:: korang tengok kedai ni :: ada teddy bear kecik :: teddy bear gantung terbalik :: ada bunga :: syok jalan je, bukan beli pape pun :: mahal gak :: aku pernah beli hadiah bunga untuk pemenang bowling Jabatan SiMS dulu :: beza 2 kali ganda kat sini :: bende yang sama :: gubah sikit taruk bunga plastik kiri kanan :: dari RM5 terus jadi RM20 :: perghhhh!! ::


:: snap dari kejauhan pulak :: orang tak ramai lagi ni, pasal konvo tengah bersidang ::


:: ni taukeh kedai jual teddy bear tue :: tengah kira berapa keuntungan kedai mereka :: muka macam kerugian je :: hahahahhaa ::


Gambar kat bawah ni bukan aku snap dari kedai konvo tau... gambar ni aku snap dekat meja opis aku.. kekeke... cumel kan katak hijau nie... KAK BAI belikan untuk aku huhahahaha sehari suntuk aku ketawa besar, senyum lebar tak sudah2.. sebagai tanda thx ambik n hantar dia dari rumah masa kereta dia masuk bengkel ari tue.. alaa bukan aku kne pusing jalan lain pun... memang jalan sehala ke opis.. memang lalu depan kolej anggerik pun...

walau bagaimana pun, kalau akak kata nak ambik balik sikatak hijau tue.. jangan harap nak bg balik.. huhahahahah!!

bebudak opis pun dah tak sakit telinga dengar aku dok bising cakap katak hijau tu paling cumel antara bear2 yang lain.. kah kah kah... aku mengenangkan harganya yang mahal, n poket aku dah ringan, so aku tak la beli untuk buat koleksi peribadi.. harga dia RM60, kak bai siap pinjam dulu duit aku RM10 beli katak ni pasal tak kuar duit dr bank lagi, pas tu dia pulangkan balik duit aku.. agak unik cara pemberian hadiah ni.. aku cakap tak payah bayar, dia buat muka dinasor.. ok ok.. aku terima.. kekeke...

:: ni la si katak hijau tu :: aku plan nk bukak bunga2 tu, biar katak tu hidup tanpa bunga :: baru macho :: kekekkeee ::


:: ni pulak aku beli sendiri :: kecik n murah je :: cadang nak beli 1 setiap kali konvo :: buat koleksi ntah pape atas meja opis kekekeke ::


:: berdua lebih baek!! ::


*nota lutut - tak boley lawan partition kak bye.. ada bunga berjambak.. berbakul2 dari suami tersayang dia.. ada teddy bear dari kawan2 termasuk teddy bear aku bg yang wish besday dia 25 nov lepas.. Happy Besday Kak Bai.. Lu memang senior gua sampai bebila kekeke ...

banyak tol nama katak... kepada kawan ku katak.. ni katak hijau.. bukan katak biru kekekeke...

9 comments:

yed said...

o0o, ni la adik tiri erwan hafizi yang kena disumpah tu~

army4war said...

yed - ha ah.. sumpahan pun boley ikut kaler peberet rupanya.. takleh simpan katak biru..aku simpan katak ijo je la yed.. hahaha

miezaniera said...

ces..muka akak yg comel ni ko kata muka dinasour..nnti akak sumpah katak ko jadi monyet baru tau huhuhu

aku yang tak femes said...
This comment has been removed by the author.
aku yang tak femes said...

baru ku tahu mira ni lembut orangnya... walaupun nama blog ganas dan rupa paras beliau yang garang.

haha.

ehhh bear biru tu macam lolipop ke?
tak baek laa ko sula montot diaaaa!
katak ijau tu macam dok kat sofa?
kalau ade katak biru, bole kasik kat wan.

ko nak bear lagi? kat umah aku ade banyak. bole pos.

eT said...

aku xder jambagan bunga di meja...huhu
weh..bila masa ko amik gambar aku tuh...
nk kene babab neh..kalo x..leh la aku pose ayu sket..ngeh3...

army4war said...

kak bai - hahahahaha... kalau jadi monyet.. kne bagi masita.. takmo ar hahaha

cik kala - hahaha... alaaa teaddy bear tu untuk hiasa meja,n kalau aku stress, aku blasah la katak tu huhahaha

et - hahaha aku kan ada skill snap tanpa kebenaran bertulis dr ko.. hahaa.. akn tere kanet kan kan kan hehee

katak said...

oi oi. hai!




WORD VERIFICATION : samyo

army4war said...

katak - ni katak ijo tau.. ko katak biru kan?? hahahah

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin