Monday, December 13, 2010

Backup plan sabtu ...

Cameron Highland???
No..no.. no.. cancel..

why??
we have no place to stay

oOOoo... so how???
Replace wif wayang hantu Kak Limah Balik Rumah

after that???
karoke at Wangsa Walk.. n lepak2 at Bukit Melawati..

... apa heeeiy nye yong beghie benor kamu nuleh bahase inggeris nie.. udoh udoh la tu yong..moh kitee...

pukui 1230++ lolo sampe, angkut aku n nissoh g The Curve.. ate lepeh beli tiket ceghite Hantu Kak Limah Balik Rumah.. lapo bebenor teman ghase, makan le awok dulu.. idok le sedap mane kuey teownyee.. buat lapek peghot boley lee..udoh pukui 345.. moh kitee masuk wayang moh..

aik.. ape ke heei nye yong.. seat kite ada oghang lain duduk ni.. mendidih daghah pendekar teman ni ha.. ce kighe.. betoi idok seat kite tu.. satu.. due.. tige... lekok.. jantan betina aku ketuk... aik.. betoi dah teman kighe.. ni pes taim teman jadi cenggini.. moh kite keluo dulu.. kot2 salah hall..

aik.. betoi hall nye... meh sini awak nengokkan tiketnye.. HHAAAA!! &E@^!&#@&^!#*@... ape ke heei kat tiket ni tuleh pukoi 745malam.. malunye temaaaan kat oghang kampung.. jom kuo jom.. haa jom g kaunter.. teman maghah ni.. maghah ni...

aiseh... comey lak mamat ni.. tak jadi maghah la... haaa ce tuko kan tiket kami ni ha.. ke pukoi 530 petang.. haaa jom meghayap g ikano jalan2 cari t shirt.. yeaaay~!

banyak bende yang teman berkenan dalam Ikano tue.. jangan yong.. jangan... jangan kamu menamboh hutang kad kredit kamu tu lagi.. udoh udoh la tu.. tunggu gaji dulu yong ooooi~!

penat dah tulih bahasa perak ni.. adeh adeh. test power

haaa... udoh pukoi 530 ... moh masuk wayang... meh sini teman nengok sekali lagi waktunye.. haa betoi betoi.. jangan aib lagi.. jangan sampai teman saman malu kat sini..

sebeno nye.. teman suke benor mendengor deme dalam ceghite ni cakap peghak.. sakit peghot teman gelok nengok dioghang ni ha.. kampong halaman teman kat tapah nuu idok le cakap cenggini sangat.. tapi teman tau la jugok..


adeh haaa terkeliat lidah korang?? hahaha... aku rasa kekuatan cerita ni pada .. skrip dan pelakun2 dia... tak perlu pelakon2 yang seksi jual badan n macho tapi tak pandai belakon.. barisan pelakonnya dah mantap.. cukup dengan jalan citer yang simple mostly org dh dapat agak.. loghat pilihan cerita ni memang fully loghat perak... pengambaran area Kuala Kangsar .. aku tak sure semua penonton paham ke tak loghat perak dalam muvi nie.. sebab aku rasa dalam hall wayang tue... datang dari pelbagai negeri.. tapi cerita ni memang berjaya buat 1 panggung gelak guling2...

cerita dia murah je kot... effect dia pun memang sedey arr.. sebab mamat khalid memang terkenal dengan lebih fokus dengan mesej +ve yang cuba dia sampaikan dalam bentuk jenaka bersahaja dan sindiran tajam.. kalau korang nak kritik kualiti effect.. tak payah buang duit n buang masa tengok cerita nie...

kepada sesiapa yang mahukan hiburan ringan dan bermesej.. layanz ar citer ni.. superb!!!

*nota lutut - next!? Aku Tak Bodoh .. Kongsi.. Tron..

11 comments:

Mohzam said...

Adoiii berbelit lidah baca n3 ni tapi tak pe nasib baik paham :)

cheni said...

film film rope ini yang buat teman makin bangge jadi orang perok yong oi.

tunggu film hanyut by u-wei.

army4war said...

mohzam - hahahaha... ko johor kan bro?? kalau paham bagus bagus hehehe

kniz - david celop idok ke mau buat ceghite ghupe ini hahaha

eT said...

huh...naik hantu aku baca en3 ko nih...
penin...berbelit2...
i dah pakai gaun pink neh...mana ekau haaa....

army4war said...

et - kesihatan aku tak mengizinkan aku pakai baju pink ari ni et... next time kita setting lg key hehehe...

Sarah Syazwani said...

kekekek...camneler leh salah timing plak

miezaniera said...

buruk no bunyinye teman bace cerite kome ni..idak le sanggup teman bygkan kome ckp lagu ni..awak tggu kuar cd aje ler..hehehe

army4war said...

sarah - org kaunter tu yang bg we olz salah tiket.. 1st time kne cenggini.. aib gak ar dalam hall tu kakaka

kak bye - ate akak idok mau ngajo teman cakap perok.. teman bantee je la kekeke.. best ar kak.. layan cd pun ok.. effect dia biasa je kalau tgok wayang kekekekee..

iera said...

attee..berbelit jugok lidah teman duk bace entry ni tp temankan habiskan jugak la sbb teman suke..hehehe..
teman punye suke lar..
hahaha..mujur kak mira tak p marah je kat org yg duk kat seat kak mira tu.hehehe

army4war said...

iera - dasat ko iera.. paham bahasa akak tue kekekek... memang dh muka hangin time tue.. nasib baik terpikir.. kot2 salah hall.. hahahah rupanya salah timing kekekeke

aizuemi said...

mmg menarik cite dia.. sindir betul~

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin