Wednesday, December 8, 2010

Sinopsis Semalam ...

lepas solat isyak semalam, aku terus nyorok dalam selimut, nawaitu nak tido awal.. maklumla esoknya dah nak kerja, setelah bercuti panjang selama 4 hari.. besh woo... hehehe...

tetiba dengar suara adik "jom ar kuar.. jalan2 ke.. g makan ke2.." perbualan antara mak, adik n kakak pun berlangsung.. malas nak ambik port... trying to tidoo... zzZzzZzzz... zzZZzzZZzzz....

mak : jom mirah jalan2 cari makan..
aku : uit skang?? jom!!

huh!! laju je kan kalau ajak jalan hehehe... mata aku tak ngantok pun.. dok purak2 tido.. aku pun tarik baju sifoo kaler cokelat.. tudung kaler gold dah ada.. agak mcm trafik light la kombinasi kaler aku.. alaaa g makan je pun...

masuk dalam kereta.. adik ajak makan Nasik Lemak Antarabangsa kat Kampung Baru.. huhuhu.. dengan baju yang agak trafik light ni, dia ajak jalan jauh2... adeh... pasrah je la...

kesimpulannya, bagi aku tak la sedap mana.. indah khabar dari rupa.. layanan tak menarik.. muka tak penah nak manis.. bukan suh senyum meleret.. at least jangan la buat muka cam nak kene lempang kot.. sangat mahal.. adik aku kene 13hengget untuk makanan sahaja, tak termasuk air.. selalu sangat dengar best sangat2.. n teringin nak try.. dah try sendiri.. tak beshh.. aku tanak cakap kedai yang mana.. tanak totop periuk nasik org tak baik.. kekekeke...

pas makan tercekik2.. pasal ramai orang pegang pinggan tak de tempat duduk.. sian la pulak kan.. kitorang bangun la pas nasik dh settle kat pinggan... terus g pusing2 kat dataran merdeka.. tengok lampu.. kekekeke... lepak seround dua.. snap gambar guna kamera hp aku memang mendukacitakan la... gelap gulita je...

pas tu singgah danau kota jap kat uptown.. pusing2 je.. mak n kakak malas turun.. aku turun dengan adik je.. jalan2.. mak suh beli jagung rebus.. tak dok.. jagung bakar ada la.. ok la tu adik beradik jagung..

jam dah kol 12... aku dah tak larat... adik dok bawak pusing2 KL pulak, tengok lampu.. lampu???!! ye la ye la.. layankan je... sampai rumah.. aku terus basuh muka.. tido.....

aku citer pepanjang nie sebenarnya nak bgtau... aku jalan2 keliling kota raya.. pas tu balik penat terus tido... malam tu 2 kali aku kene 'kacau' sampai level mak aku kejutkan aku.. pasal aku meracau2.. lepas mak aku kejut tue, aku terus tido balik.. ngantok sangat... kali ke dua kene 'kacau' aku tersedar sendiri.. Astaghfirullah halazim ... pas tu aku baca ayat apa yang patut.. aku tido balik... alhamdulillah sampai ke pagi..

alarm aku bunyi kol 530.. terkejut aku tetiba adik aku tetiba tido kat lantai bilik aku.. dalam hati aku.. mcm kene 'kacau' gak je mamat nie.. abaikan je.. halau dia dulu.. aku nak bersiap nak g keje.. balik nanti aku interview..

moral of the story... balik dari merayap memalam buta.. g pulak tempat2 lepak orang2 ramai... balik tu beringat2 la ek.. makhluk tuhan paling seksi hehehe memang sentiasa berusaha untuk mengganggu cucu cicit Nabi Adam A.S..

*nota lutut - teringat lagi mimpi tu huhuhu... meremang bulu roma..

7 comments:

Mohzam said...

Ha masuk rumah tak bagi salam dan baca Bismillah ni...lepas tu cuma basuh muka tapi tak basuh kaki :)

syusye said...

ha ha ha..2 la lenkali da kuar mlm 2 bsuh la kaki..ni bsuh muka je...he he he

army4war said...

mohzam - ngantok sangat sampai tak beringat hehehe... next time.. memang hati2 la :P

sura busyuk - tu pasal.. pas ni, mandi terus ar sebelum tidoo.. tp sejuk kekekekeke... dah kol 1 pagi :P

aku la... said...

mira nasik lemak kat umah aku laaagi sedap murah lak tu
ummm..lazattt

eT said...

tido xbaca bismillah la tuh...

army4war said...

ATISAM - oi atisam budak masam.. hahaha... tu pasal.. aku rasa makanan yang aku paw slalu kat ko tu lg sedap siyes.. free lak tu hahaha... berganda sedap ngeee kekekeke

army4war said...

et - bila ngantok sangat.. tu jadi lupa tue... kali ke dua kene tu baru aku duduk... baca apa yg patut.. kaleh skit tempat tido.. alhamdulillah.. lain kali aku beringat.. n3 ni untuk ingatan kat sesiapa yg sudi baca gak hehehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin