Monday, April 20, 2009

dear silent reader



Dear Silent Reader,

aku tak pasti kau masih di situ..
tapi aku masih di sini memerhati..
terlalu ramai yang menghalang pandangan..
aku dah cuba menjengah..
pernah aku berjingkit2 mahu mengintai engkau..
bukan mahu jaga tepi seluar kau..
hanya mahu terkenang..

kini aku berjalan melawan arah angin bertiup..
bukan mahu tunjuk aku protes..
tapi mahu merasa lebih deras tiupan..
aku tak pernah marah..

terkilan..?

erm...

mungkin..



Regards,
'org yang pernah dipanggil sahabat'

23 comments:

starry said...

i seriously love this entry..

kita pernah berkongsi tawa
tangisan menjadi pengerat sesama kita
namun sejurus ego merajai
tawa dan tangis pun tiada nilainya lagi..

lepas bebas segalanya
kini tidakkan sama seperti sebelumnya..

menyesal?
takkan pernah..

niz said...

beloved mira,
manusia ini pelbagai hati - dont put them into a "gred".

beloved mira,
terkilan? jangan. nanti hati sendiri yang gundah gundala.True happiness consists not in the multitude of friends, but in their worth and choice.

bluefrog© said...

mira mira in the wall..
who is the "cool"est between us all..
when we can lepak2 at mamak stall..
dont u rememba we were the best y'all...

kekeeeee..

army4war said...

setari -
ketawa bersama, sejak azali org tahu memang mudah..

dan

sebenarnya memberi tangis lebih mudah dari memujuk tangis..

kerana

bukan semua orang sudi menadah air mata orang lain..

kemari..

berikan tangisan itu.. tapi untuk aku memberi.. aku masih mampu bertahan...

kerana..

aku hanya cari yang sudi menadah..


kak niz-
ayat tu dari benak yang senak..
sedang rungkaikan jadi pasir halus.. biar berterbangan~

katak -
pantun ko paling susah aku nak jawap.. aku cuba ek..

bila kereta tidak ada radio.. terimalah sunyi itu..
kenangan 'tenggelam' memang pedih.. terimalah teman..
itu hakikat..
dan senyumlah bila terkenang..
sebab tetap ada manisnya..

army4war said...

dear katak,

selepas ditegur oleh setari aku tak menjawap soalan.. aku jawap balik pantun ko..

kita lepak bila senang2!! percuma2!! free2!!

cait.. tetiba rasa pantun ko paling mudah nak jawap...

starry said...

tawa itu pernah menjadi pengerat antara kita..
tawa kini telah menjadi kenangan kita..

tangisan pernah dikongsi bersama..
hati terluka,
jiwa terasa,
mencari kekuatan mengundang tawa..
namun hampa..
kecewa..
musnah segalanya..

tangisan terakhir utk dirinya..
lelah ku tabah
namun tetap aku tak berdaya..
kini aku hanya mencari senyum..
menanti tiba saatnya untuk tawa itu kembali..

tawa dan tangis tanpa henti..
aku xkan pernah menyesal..

mclelun said...

huh?

starry said...

lun, u faham ke? :D

akira said...

huh..zaman dah berubah..
sekelip mata manusia pun jua begitu.


aku amat rindu sume apa yang dulu.apa yang ada sekarang
kurang enak untuk di rasai.
tapi hidup.harus di tempuh.
with or without..sedey tak dapat di elak.
sume itu.memori indah dalam idup.
aku jua tak penah menyesal dengan apa yang berlaku.sooner or later pasti kita akan ketemu hikmah itu.
aku terus berdoa sume akan baik2 shj.
Arus deras kehidupan..di kejarkan..dan di tinggalkan..terima yang di takdirkan tulus kesyukuran

niz said...

why sadenli semua orang cam cedera parah? sgt ketat "aura" kite yer...

jom mabikkkkkkkkk!!! hik...hik...hik..

yed said...

jap. nanti komen.
ngantuk. nak tido jap.

army4war said...

setari - teruskan ketawa dan menangis.. sebab itu milik kita..

lun - next time ill try write my entry in english.. just 4 u my daddy.. hahaha... lun ntah pape... mai sat~

akira - sama mcm kata2 aku untuk setari.. teruskan ketawa dan menangis.. sebab itu milik kita.. dengan cara itu saja kita dapat kenal rentak permainan.. makin kau mengerti nanti.. ketika tu kita mungkin lupa untuk menangis.. dan belajar untuk tersenyum..

kak niz - mabik tu mabuk ke.. miyahaha...

yed - ko memang malas.. oi tido esok ko ada kelas.. miyahaha..

yed said...

nangis. ketawa. marah. semuanya emosi, semuanya perasaan. itu namanya manusia. layankan saja, namun jangan terbawa olehnya.

// pnat cite pasal emosi. nak konsentrasi final exam dulu. nanti cite lagi.

Bye..

starry said...

aku teringat kita hampir kena kejar oleh sekuriti guard semasa main permainan di dalam bangunan centre point. hahaha.. masa tu kite ketawa kan?

tapi aku juga teringat masa aku order air kosong semata2 untuk dptkan straw, tapi aku cuma dpt cawan kecil yg xde straw langsung. masa tu aku menangis dlm ketawa.

(makna aku sgt tersirat,sila kaji)

army4war said...

yed:
aku sentiasa doakan ko berjaya dalam exam ko bro... study smart!! dah kaya belanja aku kereta Honda civic type R ek ek ek...

setari:
masa tu aku puas ati, aku berjaya naik seround bende pusing2 tu.. kalau kne rotan dengan pak guard pun aku rela hahaha..

pasal ais kosong tu memang lawak.. nyaris tak tersembur nasi goreng usa aku hahahah! pengajaran untuk ko.. nak straw mintak je la.. yg ko mintak ais kosong wat pe ngokzz!!

niz said...

...tapi korang perasan tak?....lepas kita ketawa dan ketawa dan ketawa..akhirnya kita nangis?

kenapa tak terus je ketawa. dengkikan? two three wex ago..saya ketawa dan ketawa...minggu ini saya menangis je...bodo.

pehtu, yang kita dok ketawa atau nangis tu - mesti sebab orang lain. eeee...geram!

Tuhan tu kan...nak kita bersederhana-lah. Gome! Sorry!

Hati ni kan....dia tak suka kita over happy....pehtu mesti dia balas demdam. menyampah betol!

dah lah. dah tiba masa padamkan lampu. babai semua.

-Ring 0- said...

aku tak reti bermadah..
aku tak reti bersastera..
adoi..macam mana ni..
tapi aku kenal silentdriver..
nickname budak vivac..
hahahaha
apa aku merepek ni..
ada silentsor ke ni..

sebaliktabir said...

aku baca komen....
aku teringat...
aku terfikir...
aku tersenyum...

masih ada lagikah sebuah "persahabatan" ?

army4war said...

kak niz - itukan kitaran hidup.. ketawa semasa roda kehidupan di atas.. selepas itu kita menangis bila roda itu terhimpit dek batu2 runcing jalanan.. pedih.. tp cumalah luka.. rawatlah kembali..

ring-O - aku sedang cuba maafkan ko menyepam komen blog aku.. kim slah kat semua jenis silent yg ko kenal.. miyahahaha...

sebaliktabir - aku percayakan persahabatan.. alhamdulillah aku diberi nikmat hubungan itu.. carilah wahai teman.. pasti ada di seluas alam ini.. isteri kau kan sahabat yang sangat akrab.. hehehe.. kirim salam kat beliau ;))

sebaliktabir said...

army4war,
Isteri aku lebih dari itu...hehehe

army4war said...

sebaliktabir - hehehe jugak la.. miyahaha...!!

opaq said...

kajang pak malau,,kajang berlipat...

mira yang hensem..
aku nak guna ayat yang biasa digunakan....

"life must go on"..

army4war said...

ko bukan org yang pertama cakap aku hensem.. hahahah!! (siot tol)

yee aku terima nasihat ko seadanya.. "life must go on"..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin