Thursday, April 30, 2009

Terlebih Hidayah

my name is aini amirah, u can call me mira.. hahahaha.. sadap ol of u.. aku sedang practice speaking.. (tak de motif)

dah lama aku tak update blog, hari ni aku nak bawak aura +ve sikit kat orang2 yang sudi singgah kat blog aku.. asyik cerita makan dalaaam je akhir2 ni hehehe...

semalam tepat pukul 6 petang sepatutnya opis hour tamat.. tapi time tu, PM aku call suh aku call client tanya perubahan yang dia mahukan.. aku pasrah.. tak kisah la, asalkan boleh approve awal web aku tue.

kemudian datang teammate aku menyuruh aku ambik backup database dari server.. aku yang masih diawang awangan selepas call client,

aku: esok je la ( hahaha... terkejut teammate aku tu.. aku dengan muka macho terus cover line)
aku lagi: err.. tingkat mana ek.. (muka dia ceria kembali.. miyahaha)
teammate : tingkat 13 u cari Hidayah..
aku : oraaait~

itulah detik permulaan aku terlebih hidayah..

Sue : oi tingkat berapa ko nak g..
aku: (aku lupa) tingkat 15 (muka sangat berhidayah)
Sue : oraaait~

dengan muka slamber aku capai xternal HD Din dan terus ke lif, naik ke tingkat 15.. banyak pintu yang perlu aku teroka.. aku terus ikut gerak hati pintu yang bakal aku ketuk.. aku jalan mengikut arus angin bertiup.. dipendekkan cerita... plingg!! aku bertanya orang dalam opis tu..

aku : brader.. hidayah ada tak hidayah
brader : gua pun partner skali je babe macam lu, lu tanye la orang yang duduk bersandar tu, firasat gua dia memang orang skali..
aku : tq brader.. gimmi five..
~PAP!!! (bunyian)
(tolonglah jangan percaya aku cakap mcm ni, ambik main point je, saja buat perbualan jadi menarik)

aku : oi hidayah mana hidayah?
brader bersandar : hidayah tingkat 16 la.. dah blah blah blah...!!
aku : ok fine..!

aku pun dengan hampa menuju ke lif untuk menuju puncak 16.. sesampai tingkat 16, situasi yang sama.. terlalu banyak pintu yang perlu aku ikut gerak hati.. tiba2...

brader baju belang2: yes.. nak cari sape..
aku : hidayah ada..
brader baju belang2: oo.. ada.. ada.. bilik nie..

sebaik pintu dibuka, terpancul cahaya hidayah dari bilik tu.. music ceria kedengaran di mana2..

aku : haa... hidayah.. i nak backup database DVS..
hidayah palsu : haa.. bukan i.. tu hidayah tingkat 13..

pandangan ku gelap gulita... cahaya yang dipancarkan tadi hilang entah ke mana.. music ceria bertukar jadi music.. epica (amboi)

sekali lagi aku mengheret kaki seksi aku menghala ke pintu lif.. dengan berbaju kebaya gold.. berkain batik.. sangat sopan dan ayu aku semalam.. auwww~ (korang diam)

keayuan maksima itu tidak mematahkan semangat aku menjejaki hidayah.. dengan azam yang kental, aku menekan butang 13 dalam lif.. motivasi aku agak goyah dengan kehadiran staff2 skali yang berpusu2 menaiki lif dan menekan butang UG.. mereka semua mahu pulang ke rumah masing2.. aku pula masih mencari hidayah yang entah di mana...

setibanya di tingkat 13.. aku terus dapat jumpa Hidayah..

Sekian
(hahahahahahahahahahahaha.... padan muka korang)

5 comments:

starry said...

busuk. satu bentuk penulisan yg kurang hidayah.

niz said...

sengal. satu bentuk penulisan yg kurang hidayah.

yed said...

bengong. satu bentuk penulisan yg kurang hidayah.

army4war said...

cumel, satu bentuk penulisan yg sangat hidayah

asbesstos said...

Bengong...satu bentuk penulisan yg kurang hidayah.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin