Saturday, May 2, 2009

TOMOK dan DAMIRA

haaaaaaa~ terkejut urat saraf tunjang korang baca title n3 aku hehehe... saje je nak bercerita pasal artis yang baru bergelar juara One In A Million nie... time aku cekolah menengah dulu, tak salah aku aku form 4, zaman comel2, ada dikalangan perempuan2 (kawan2 aku gak) yang memang fanatik si tomok nie, masa dia dalam kumpulan boy band iaitu New Boyz.. woohoooo~

sari berita pening~

LAT
ada kawan aku, aku panggil dia lat, dia sekolah lain, tapi naik satu bus dengan aku (apa kes aku citer salasilah dia ni) dia memang fanatik gila kat si tomok nie.. kalau duduk sebelah dia, dia akan cerita pasal kekiutan si tomok. kehenseman si tomok.. kesedapan suara si tomok nie.. aku yang memang sejak azali tak minat si tomok nie makin meluat kat tomok.. padahal tomok tak buat apa2 kesalahan kat aku pun sampai aku kene meluat kat dia.. aku dah terduduk sebelah dia aku layankan je la.. sampai satu tahap, aku saja main2 kutuk2 tomok.. aku kutuk macam2, saja2 penghibur di waktu senggang dalam bus.. nawaitu aku cuma nak bergurau senda.. tetiba dia si budak lat ni merajuk dengan aku, dia tanak cakap dengan aku.. aku bgtau kawan aku, diorang kata.. memang lat tengah anggau dengan tomok.. kawan2 baik dia pun tak berani kutuk tomok.. ni kan pulak aku hanya teman sebas dengan dia hahahaha.. lawak2... aku pernah terserempak si lat ni dalam lrt putra dia dengan kawan2 dia nak g tengok konsert kat klcc, sebab ada tomok.. lepas spm semua orang sebuk apply macam2 IPT budak tu relax je jawap.. aku tunggu tomok masuk minang je.. dan ada satu kes, dia dapat offer masuk U mana ntah, kakak dia applykan untuk dia.. dia dengan bangga citer kat aku dulu.. "nasib baik aku jumpa dulu surat dalam peti surat ni, kalau kakak aku jumpa dulu sure aku kene paksa masuk blaja".. aku malas nak nasihat minah tomok ni, kalau tanye kang, sure dia jawap.. tunggu tomok masuk minang je, kitorang so so je... dah lost contact dengan dia.. doakan dia berjaya dalam apa yang dia nak buat... dia pun cun orangnya.. dah kawin dah kot.. tp bukan dengan tomok kot... hehehe...

dulu aku bekerja di bandar seri damansara.. aku duduk menyewa dengan kawan2 yang secomel dengan aku iaitu yosh n camcilah.. dikalangan diorang aku paling muda... diorang memang suka buli dan perkotak katikkan aku dengan mengatakan aku lahir sama tahun dengan tomok.. tu pasal perangai aku cam zaman2 tomok.. kalau ada artis yang aku minat kuar tv, standart aku akan jerit tak berapa nak kuat laa.. contohnya.. "arghhhh Ruffedge aku sukaaa".. diorang akan cakap... "ni yang aku malas dengan budak2 zaman tomok ni.. tengok kitorang.. relaks je kan" pas tu diorang gelak2... ces betul diorang... masa tu, kalau ada orang kait nama aku dengan tomok, aku rasa cam berasaaap... jee heheh.. tak de motif pun :P

1st time aku tengok OIAM aku terkejut si tomok join.. sebelum2 ni yang aku tau artis yang pernah cuba nasib dayang nurfaizah.. dalam hati aku.. "erm.. confirm terkeluar mamat ni, senasib dengan artis2 lain yang pernah join OIAM.. aku bukan lah pengikut setia program ni.. aku layan bila terserempak je dengan program ni... hari berganti hari.. minggu berganti minggu (poyo) nama tomok kian mekar di bibir2 peminat OIM (pssttt~ salah seorangnya seteri), kat opis pun, aku dengar ada staff yang layan youtube tomok, siap tengok ramai2 plak tu.. ini membuatkan aku terus google youtube "tomok one in a million" cadangnya nak tengok kehebatan dia.. terutama lagu "aku cinta padamu" nyanyian asal sheila majid... hegira pun ada menulis tentang tomok.. (psst~ tapi kan.. blog minah kiut ni terlalu sastera.. kadang2 aku baca, aku buat2 paham je, aku rasa dia puji tomok laa, korang baca sendiri.. hehehe).. ehem....

dalam OIAM ni aku suka tomok (kantoi) dengan amelia.. aku rasa diorang memang kreatif dalam performance... tapi minat aku tak la membuatkan aku sedey dan hampa sesangat bila tau amelia terkeluar... bukan rezeki dia.. mungkin dia kene ubah sikit attitude dia, kadang2 orang tak berkenan perangai, orang tak suka terus persembahan ko.. performance ko mantap beb.. ari tu jumpa amelia kat surau the curve dia solat maghrib... hehehe.. tatau korang perlu terkejut ke tak.. tapi aku agak kagum la dengan beliau ketika tu hehehe...

tujuan aku merepek kat atas ni, pasal kawan cekolah aku la.. pasal housemate aku la.. aku nak sampaikan tugas tomok memang berat nak mengikis semua label2 lucu dan kerap dijadikan ejekan yang dah dilekat oleh peminat seni.. bagi aku sendiri.. tomok sudah agak berjaya mengikis satu daripada label2 yang tertampal kat diri dia dengan membuktikan dia berjaya mendapatkan pujian bertubi2 dari paul moss.. mamat2 seperti paul moss dan adlin aman ramli memang diperlukan dalam realiti tv cam ni.. aku sendiri sebagai penonton realiti tv ni, hanya percaya kata2 dari mulut paul moss, adlin aman ramli dan shafinaz.. setakat ni..

mengenangkan n3 ni berjudul tomok.. kata2 penutup aku kene lah untuk tomok... semoga tomok atau nama barunya shah indrawan dapat buktikan yang ko tak menjadi ejekan kawan2 aku terhadap aku lagi hahaha... usaha kau untuk berjaya amat aku hargai .. demi kita.. hahahahhahahahahahahahahahahahahaaa =))

nota lutut - aku bukan kipas susah mati tomok.. tapi cuma berminat tulis kisah ini, mcm menarik.. sekian!

19 comments:

niz coklat celop said...

ni yang aku malas dengan budak2 zaman tomok ni.. tengok kitorang (org yg lahir tahun kru - fu2c - nico - u kno who u are).. relaks je...bila tomok memang je mula ngaku peminat la..kipas mati la..

(sedaplah kek coklat seteroberi masa party celeb kemenangan tomok..lazat~)

yed said...

Ini laaaagggiii xde hidayah punye entri!!

army4war said...

kak niz lat lot:
cess... saya layan kru, 911, BSB, 5ive ntah papa2 lagi la...
4u2c dengan nico masa tu saya terlalu comel untuk layan diorang.. bila dah tau apa itu music, diorang dah berpecah..

(tomok tidak lazat)

yed:
ko bukan berjiwa seni, hanyalah berjiwa jiwang miyahahahaha...

starry said...

aku sayang yusry full stop.

DJ Ell said...

Ya... KRU lah yang paling awal mengenalkan ape itu muzik pade aku.

anarm said...

nonsense.. cekedot

bluefrog© said...

ele... dan dan la minat tomok.. kalau tak, jambu lah, jiwang2 tak mainla.. blah la wei.. hipokrit mania.. ingat dia nk bg share 1juta tu ngn ko.. jgn harap.. die dah pos rm100 kt umah aku.. jgn jeleeeees...

aku minat slam eh..

army4war said...

seteri - kita takkan gaduh pasal kru, pasal minat kita kali ini tidak sehaluan...

djell - kemain ko angkat kru.. mementang kerja dengan diorang skang.. hahaha

anarm - hahaha... lek la anarm... jangan cabut dulu poster tomok dalam bilik ko tu.. pasal penampilan dia dah lain baaah.. hahaha..

katak - aku tak minat dia personali la... cuma dalam OIAM aku tak sangka dia dasyat.. saja bercerita pasal dia dalam entry aku ni haha..

haa dah kol 12 kakak aku panggil tgok tv.. ada ulangan OIAM zasss...

yed said...

anarm?? poster tomok?? warrggghhhh....
Nway, aku bukan jiwa jiwang, aku jiwa matang..
ekekekeke...

p/s: aku ase sgt menyesal bace entri ni.. =/

army4war said...

yed - matang tu mana leh diri sendiri judge..

tak baik menyesal dalam hidup.. jadikan pengajaran je...

tak payah baca kalau tanak... prrrrrrrtttt~~~~~~ >:P

sebaliktabir said...

mira, bukan nama baru dia la...tu nama sebenar dia kan...Shah Indrawan? hehehe

yosh said...

so kira ko da fanatik kat tomok smula ka nih kuikuikui...hebatkah dia...hahha aku tak layan lagik...
maap kat peminat suci tomok n bdk2 zaman tomok hehehe tp yg psti ko mmg bdk zmn tomok....ahakhakhak

camcilah said...

aku setuju ngan yosh..walaupun ko tak ngaku ko minat kat tomok..tp bila ko ujudkan satu entry khas untuk bercerita pasal beliau..aku paham.."budak2 zaman tomok..mmg macam ni"..ekekekeke..
Kitorang totap maintain cool..

army4war said...

sebalik tabir - ha ah nama betul dia.. aku salah jelaskan.. dia gunakan nama betul dia untuk dikomersialkan.. tq bro.. betulkan hehehe..

yosh - ko memang sejak zaman dara ke membuyung, sampai farez my pakwe dah besar dan hensem, masih tak paham... aku tak minat tomok la.. busuk la ko..

camcilah - arghh.. aku tekanan perasaan.. teringat zaman diperkotak katik pasal tomok.. rasa nak sumpah ko jadi momok.. nyesal plak buat n3 tomok uhuk.. uhuk.. uhuk..

zaman2 tomok pun.. sure u ol rindu i kan... auwwww~ hahaha!!

-Ring 0- said...

apa da entry tomok..
member aku cakap tomok ni sombong..
tu kata member aku yang sesekolah dengan dia la.. bukan aku kata.. aku tulis je..
yang pasti tomok tak de dalam kamus artis aku.. dan xkan masuk dalam entry aku.. hahahaha

army4war said...

ring o - alaa relaks la... bukan bererti aku kipas susah mati beliau.. saje menceritakan tentang tanggapan aku terhadap tomok, dan tanggapan kawan2 aku terhadap dia..

bagi aku dia dah dilabelkan untuk menjadi jenaka orang..so hanya tertarik bercerita pasal dia.. thats ol kui kui kui... hemo hemo hemo..

Silolo said...

salam.
aku tgk kan, sume bantai tomok dan damira.
tp dlm diam dan terselit damira tetap macho perthnkan hubungan beliau.
ehem. ehem.
selamat maju jaye damira dlm perjuangan susah nk tegak ni.
ha.ha.ha.

army4war said...

lolo - wak luuuu~~ hahahaha!!

hegira said...

hahaha.

tapi aku setuju, shafinaz, paul moss dan adlin aja bagi komen best.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin