Friday, May 22, 2009

temper kah aku?


aku ni spisis yang temper kah??

n3 ni ditulis khas untuk mintak maaf kat orang2 yang terkena tempias temper aku 2 3 lepas... im sorry~ (caller ringtone amir raja lawak).. ini antara sebab aku temper 2 3 hari ni.. korang nilai lah, samada aku perlu temper atau tidak dengan situasi2 sebegini?

situasi pertama:
seorang KAWAN yang sangat prihatin terhadap keselamatan sejagat..
mira.. mira.. kereta mira...!!
mira.. mira.. kereta kat depan tu mira..!!
mira.. mira.. jangan gelak.. fokus drive mira..!!
mira.. mira.. dah bagi signal ke?
mira.. mira.. op.. op.. op.. lampu merah.. berenti!
mira.. mira.. dah hijau.. jalan, nanti kereta belakang marah..!!

AAARRRGHHHHHHHHHHH............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


dia akan ulang semua ayat2 cinta di atas tu bila naik kereta dengan aku.. everyday (except weekends.. thank God)

aku merayu jangan laa nak bagitau semua yang melintas di sekeliling kereta aku masa aku tengah drive.. plzzzzzzzzzzz.. bukan menyebabkan makin fokus.. tapi makin buat aku hilang fokus.. sumpah tak tipu!!!

aku tahu kau fobia sebab pernah accident motor.. aku pun pernah accident motor, skuter adik aku cedera parah. aku bersawang atas katil 2 hari tak bangun2.. siap naik ambulance lagi keh keh keh..!!

maaf la bro kalau ada kata2 aku yang kau terasa pada ari kejadian.. aku hanya cakap bende betul yang mungkin buat kau sentap.. aku sebagai manusia yang confirm tak perfect ni, mintak maaf bebanyak key..


situasi ke dua:
dah seminggu bos aku bagi aku guna pas bulanan parking dia sebab dia di arah balik ke HQ di Kelana Jaya, sedangkan dia dah bayar pas bulanan parking tu.. minachi sew** yang jaga parking basement sound aku masa aku masuk parking. antara dialog kami:

minachi : bak sini saya tengok pas parking u (muka dia mcm nak kena simbah air
longkang!! opss emosi.. sorry~)
aku : (serahkan dengan pasrah)
minachi : mana u dapat pass ni..
aku : ni bos i punya.. dia pergi oversea, dia bagi i pakai (aku tak ingat sapa punya idea aku
cilok)
minachi : baru semalam dia datang sini parking
aku : (damn! ha ah semalam en ameen ada datang opis) sama je.. bos i dah bayarkan...
minachi : tak boleh, nanti suruh ur bos jumpa i.
aku : tengok la mcm mana!! (terus naikkan tingkap dan tekan minyak)

memang si** tol la.. nampak sangat ambik untung kat situ.. 1 pass 1 kereta WTH.. padahal sama je, bukannya boleh bawak 2 ketul kereta masuk guna 1 pass.. bodo.. bodo.. bodo..!!! masa tu aku memang hangin.. aku drive dalam basement dengan agak laju, tapi bagi aku tidak merbahaya, aku memang drive macam tu kalau aku sorang2 dalam kereta.. its normal for me..


situasi ketiga:
aku bengang dengan codding aku dalam IE bersepah, biasalah bila deal dengan IE, sakit jiwa sikit.. client pulak, suka2 hati nak tukar2 design.. memula dah ok, bila alter code, hancur berkecai balik kat IE huhuhu... muka aku memang level orang yang tengok, nak bagi penyepak la.. oleh sebab itu, aku rendahkan kerusi supaya orang tak datang tempat aku bagi aku penyepak tetiba hahaha... sebab aku tenung screen monitor dengan muka orang pecah rumah...


situasi keempat:
jam sudah menunjukkan pukul 6++. aku berniat nak balik paling lewat pukul 7 malam, aku berharap IE aku akan pulih sedia kala.. sebab ada symthom2 +ve yang menunjukkan akan berhasil, dah tak seteruk tadi.. seteri msg aku ajak g makan tomyam sedap kat setapak.. aku yang sedang lapar terus bersetuju dengan pelawaan dia.. aku tak boleh dengar kedai tom yam yang nyum3x, aku akan jejak..

aku terus menuju tempat sue untuk memberi tahu, aku nak balik dan boleh drop dia dan din kat monorel macam biasa, sebab otw aku nak ke setapak detim dengan seteri, aku lalu depan station monorel...

tiba2, sue yang sudah berura2 mahu mengemas, menghentikan niatnya, pasal bos sound.. "macam mana nak balik kalau kerja tak siap.. aku juga rasa tempiasnya, pasal aku yang ajak sue balik..."

salah satu web tengah problem.. dan person incharge web tu sedang bertungkus lumus menyiapkan kerja beliau.. aku tak kisah kalau semua staff yang ditahan, boleh membantu.. tapi semuanya layan youtube.. semata2 memberi penghormatan yang tak berasas..

semua orang ada life masing2 lepas waktu kerja, mcm aku ari tu dah janji dengan seteri untuk berjumpa lepas office hour, nak dinner together2... diulangi.. kalau kehadiran aku diperlukan di opis, aku tak kisah stay opis.. kene consider bebende cam ni..sebelum2 ini pun, kat company lama, aku ada je teman kak anys sampai tido opis, bukan sekali dua, yang penting aku willing to do that.. at least kitorang ada buat discussion untuk debug code.. tak la sekadar melepap sambil tunggu jee...

pukul 730 baru tersedar kot, tindakan semua cam sia2.. semua berkemas balik..

semua kejadian ni berlaku pada hari yang sama.. jadi aku nampak moody satu hari suntuk, aku dah cuba kawal.. bebenda lawak aku gelak gak.. aku tetap bersembang.. cuma mungkin aku banyak berdiam diri dari hari2 biasa, sambil mencari hidayah hehehe.. ini sesuatu yang kurang baik di tempat baru kan? wahai kawan2 jangan la cop aku sebagai minah temper ek hehehe.. my bad!

aku sedang muhasabah diri... aku perlu lebih banyak sabar menghadap orang sekeliling, walaupun diasak oleh makhluk mcm minachi tu huh!! walaupun masa tu aku tengah PMS miyahahaha...

anyway thanks pada kawan2 yang prihatin dok tanye aku "ko ok ke.." ada yang cuba wat lawak sengal.. "mira.. mira.. jangan marah.. tuu.. tuu.. pelangi.. pelangi.." sengal tol korang miyahahaha.. really appreciate that... buddy!!

saje nak kongsi dengan korang yang masih belum tengok lagi video ni jom layan.. boleh hilang rasa marah hahaha...aku tengok banyak kali pun tak bosan hahaha... lawak.. thx din bg link utube ni!!








nasihat untuk semua dan aku sendiri:
marah itu amalan syaitan (shytoon~)

15 comments:

starry~ said...

kau x temper, kau tempe. krkrkrkkr~

anarm said...

temper ke temple? gegegege..
aku suke video charlie tu..
cumel.. hehe

army4war said...

seteri - aku suka tempe... sedapnyee tempe goreng hahaha

anarm - best kan... best kan hahaha... charlie bit me~ comellllllllllll... hahahahaa...

starry~ said...
This comment has been removed by the author.
starry~ said...

masa aku bagi kau video charlie ni 2 tahun lepas kau tak pernah pun ucap thanks pada aku. (kecil hati 3.5 sentimeter)

army4war said...

seteri - uik ye ke.. aku tak perasan.. time tu aku bz kot hehehe.. dah dah g pam hati ko tu.. kasi kembang!!

Che Ni said...

miwa - yang nombo satu tu..kak nis pun akan marah. co-pilot tugasnya tutup bukak tingkap untuk driver bayat toll, sudeyyy. jgn bising. kasi driver cuak je. rasa nak kasi siku je.

asbesstos said...

hahahaha...temper tu perasaan biasa...even aku pun boleh jadi temper kalau semua benda jadi dalam 1 hari...neway..manusia kekadang kat atas..dan kekadang kat bawah.. tp ok la x la nampak sgt ko sedang bergelut dgn nafsu amarah..huhuhu...

charlie mmg chummel..tp aku lg suka harry... bukan hairy ok....tu berbulu...

asbesstos said...

hahahaha...temper tu perasaan biasa...even aku pun boleh jadi temper kalau semua benda jadi dalam 1 hari...neway..manusia kekadang kat atas..dan kekadang kat bawah.. tp ok la x la nampak sgt ko sedang bergelut dgn nafsu amarah..huhuhu...

charlie mmg chummel..tp aku lg suka harry... bukan hairy ok....tu berbulu...

bluefrog© said...

hahahah.. hehehehe.. huhuuu..
mira marah.. mira marah.. yea yea.. mira marah.. yea yea..

army4war said...

seteri - aku dah ada jawapan, masa ko bg utube tu aku tak de blog lg hahaha!!

kak niz - hahaha... co pilot tugas dia kne buat lawak kat driver supaya tak ngantok... hahahaha!!

asbesstos - hahaha... jangan risau, part gelak tu aku memang ikhlas.. ko memang badut berjaya.. miyahaha... din.. jangan marah.. tu.. tu.. pelangi2.. hahaha...

katak - kalau dengan ko katak.. aku suka main santau je kalau marah.. dah lama pelesit2 aku tak tinjau rumah kau.. nantikan miyahahaha!!

tengah tade hidayah.. tadi die miskol je.. said...

awww... charlie, awww...
that hurts.. uuu...
charlie bit me. it hurts...
awww....

army4war said...

yed - haa.. kantoi.. jiwang.. hehehe... semoga semua baik2 belaka :P

yed said...

kantoi? jiwang?
xpaham~

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin