Wednesday, May 6, 2009

corat coret

8 Mei 2009
kaum adam solat jumaatskang nie.. aku baru settlekan 1 task dari berpuluh2 ribu lemon task yang diberi.. jadi dikesempatan ini, aku nak update sedikit kat blog aku ni, sebab tadi aku ternampak labah2 dah nak buat sarang.. aku sempat halau.. harap maklum...


Flash back.. Pling!

6 Mei 2007
aku dikejutkan dengan berita yang menyedihkan huhuhu... lone ranger yang aku jaga dah mati... lone ranger adalah sejenis ikan peliharaan aku di company lama aku.. aku namakan dia lone ranger pasal aku dan seteri beli beliau dan kawan2 beliau sebanyak 10 ekor.. semua mati kecuali beliau.. next month beli lagi 9 ekor untuk menemani beliau yang kesunyian, sebab kata Dr. Fadzilah Kamsah,

bela ikan tak pe.. tak berdosa, sebab memang habitat dia dalam air.. cuma jangan tempatnya terlalu kecil sehingga sukar bergerak, atau dia tidak kesekoran di dalam air..

dan jangan lah mengurung burung dalam sangkar, kerana sifat burung itu mahu terbang dan ingin bebas.. takut2 nanti ALLAH menyempitkan rezeki kepada kamu.. nauzubillah...

tu pasal aku belikan lagi kawan2 lone ranger.. tapi semua terbunuh kecuali beliau juga... mungkin juga lone ranger adalah pembunuh... aku berfikiran +ve, sejak itu, aku anggap dia adalah juara bertahan 2 siri berturut2 dalam siri survivor version ikan air tawar..

masa aku dapat berita tu, tatau nape.. hati aku jadi sayu je.. padahal dia hanya seekor ikan.. mungkin ada sentimental value pada ikan tu.. sebab aku beli ikan tu dengan seteri masa awal2 kemunculan aku kat company lama aku.. erm.. sudah padam memori sakit itu..

7 Mei 2009
kerja opis berselirat.. aku sangat fokus merenung screen letop aku dengan pandangan merbahaya sampai lewat solat zohor.. pukul 4 baru aku tersedar aku tak zohor lagi, aku terus g surau, lepas solat zohor, aku terus tunggu waktu asar sambil membaca surah yasin.. alhamdulillah aku tenang.. lepas tu, aku sambung menatap screen letop aku.. otak aku dah tepu, aku klik window tab imo.im.. mak ai... gila banyak pop up window.. terselit window setari ajak melepak.. mula2 aku agak confuse dengan lokasi yang dicadangkan... tetapi aku bersetuju lepak opis dia mcm biasa sambil berbincang apa yang akan terjadi heheh...

aku keluar opis lewat sebab semua staff bertungkus lumus menyiapkan task masing2, aku pun tak terkecuali.. pukul 7.30 baru aku keluar merempuh jem untuk ketemu seteri.. sebelah opis seteri ada kedai kek baru bukak.. seteri belanja we ol kek 3 ketul sehengget.. serius sangat sedap... yummiee.....

mengenangkan aku, katak dan seteri opis berdekatan.. kitorang saja melakukan aktiviti kekurangan hidayah, antaranya..

  • percubaan katak mahu terbang
  • percubaan katak mahu masuk ke dalam tanah untuk melihat ulat rumput karpet
  • percubaan seteri menjadi halimunan
  • percubaan aku bertindak sebagai pak guard bersama cota kerana pak guard sebenar dah tewas oleh pekat malam
  • percubaan aku tido kat seat belakang dengan kadar pengsan oleh pekat malam
don't try this at home.. it's very dangerous..

nota lutut - kepala tengah gelong2.. task banyak.. backup file dan database tak dapat2 lagi.. selasa PM nak present web ni..

+

penerimaan pelbagai rentak suasana yang diolah oleh manusia.. insyaALLAH aku kental (katak!! betul tak aku bilang sama kamu, aku kental.. miyahahaha)

6 comments:

starry~ said...

kite yg cuci rumah lone ranger, aku yg betulkan alat oksigen lone ranger. kalau x berbunyi kuat. huhu. slalu kite yg tambahkan air lone ranger sbb beliau kuat minum. aku sadis sbb masa aku ke PF tgk rumah lone ranger xde air. keadaan dia sadis. tapi siapalah aku. skrg lone ranger dah xde. korang pun dah xde kat sana. so aku anggap lone ranger nak ikut kite semua.
sekian,
yg sedih,
kekasih gelap lone ranger~

asbesstos said...

apalah sgt nak dibandingkan lone ranger ngan mohd naqiuddin?

army4war said...

seteri - hanya kita je yang memahami lone ranger.. sian dia.. mati tenggelam tanpa ratapan..lone ranger tau kita sayang dia.. huhuhu...

asbesstos - ha ah ek.. mohd naqiuddin pandai naik kereta g boulevard(sebut bebetul jangan contohi syed.. hahaha)

bluefrog© said...

ye.. ko kental.. kental terbongkang macam dugong kat seat belakang. takpe.. sok klu bertandang lagi di tmpt rumput tu.. aku nak bukti yg masih ade ulat2 yg bergelimpngan kt rumput tu.. tk nmpk.. aku tk caye..

o ye.. cota tu boleh jugak digunakan utk cungkil rumput tmpt seteri duduk..

pssst.. aku ade nmpk sekor dlm kete.. mungkin ade lg dlm seluar seteri..

starry~ said...

hoish. mana u tau ada dlm seluar i. mesti u curi curi tengok kan. auw.. u ni mmg la Nakal tau Cyg..

mira, aku juga selagi xde bukti aku nak pegi lagi skali untuk tengok cacing2 ko tuh. mari. ayohlah!

wanCyg: next time bawak cangkul dlm kete u k..~

army4war said...

katakss & setari - sila lakukan aktiviti investigate ulat tu dengan sangat berhidayah... aku tgok masa form 4, masih fobia dengan rumput jenis tu.. tugas aku pegang cota.. kalau ulat2 2 memang wujud.. izinkan aku selamatkan diri aku bersama cota tu key..

kisah seluar seteri.. aku tak nak masuk campur.. semoga bahagia.. miyahahaha...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin