Wednesday, April 15, 2009

iv


iv tu singkatan interview ye anak2~

aku baru lepas iv bagi merebut jawatan penolong pegawai teknologi maklumat (mak ai nama kemain miyahahaha) di UiTM Shah Alam..

adventure gak la interview aku kali ni.. biasa la aku kan suka wat kerja last minit.. separuh masa pertama aku relax lagi.. dah nak terberak (perumpamaan je) baru aku sebuk nak buat segalanya...

as usual, aku mintak pertolongan adik aku hantar aku ke UiTM Shah Alam.. aku kan kakak... ada 2 3 4 5 bende yang aku tak photostate lagi rupanya... kengkonon nak photostate kat shah alam je, tapi tak de kedai yang bukak lagi.. tanye 7e tak de yang buat service photostate.. last2 aku gamble dan tawakal je..

huh dah pukul 815++ aku baru terhengeh2 seret kaki terseliuh aku naik turun tangga cari bilik iv.. at last aku jumpa paper A4 tertulis "TEMUDUGA PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT TINGKAT 5". yess.. alamak tingkat 5, sure ada lif.. haa... tanya la akak cleaner nie..

aku : mana lif ek..
akak cleaner : niii~ (sambil tunjuk sebelah dia)
aku : erk.. oo.. hehe.. tak perasan.. terima kasih... (malu shial....)

(cerita dipendekkan.. pling!)
aku tercari2 nama aku dalam senarai kat dinding bilik iv tu.. alamak kene sain otograf la plak.. arghh.. pen aku cicir la plak.. arghh.. arghh.. argh..
calling2 la Ring O...

Kalau benar cinta itu buta~
Siapakah jadi mangsanya ?
Kalau cinta itu cinta setia
Nangis ketawa sama hahaha

mak ai.. caller ring tone Ring O.. comel giller..

aku : oi Ring O ko kat mana..
Ring O : aku dah kat sini.. nak naik lif..
aku : haaa.. aku tunggu ko depan lif.. weh bawak pen lebih.. aku tak de pen..
Ring O : ces...!

(pendekkan lagi.. pling!)
kene jawap soalan2 dari paper yang diedarkan.. aku dengan Ring O berganding bahu meniru jawapan masing2.. yesss...

gile lama tunggu masuk bilik iv... Ring O dah g turun minum.. aku tak tenteram.. aku malas join beliau.. aku duduk melangut tunggu beg letop dia.. cess.. untuk ko Ring O..

Ring O balik je ke pangkal jalan.. hati aku tak sedap.. sebab ada 2 3 4 5 dokumen aku belum photostate.. aku kuar jap g photostate.. skang giliran Ring O plak sanggap sorang2 tgu depan bilik iv.. padan muka ko..

sampai melecet2 kaki aku berlari2 anak keluar UiTM untuk photostate dokumen.. last2 diorang tak ambik.. adeh adeh adeh.. aku cuba tabah...

keluar je bilik iv, aku dapat semes seram dari opismate aku sue.. "mana ko, orang2 opis datang".. untuk pengetahuan korang.. aku skang lepak opis client.. settlekan web diorang.. orang2 opis aku kat kelana jaya datang kadang2 je.. aku tak budget sampai lewat mcm tu.. aku budget kol 10 iv dah settle boleh balik opis.. rupanya.. kol 12++ baru settle.. sampai opis kol 1++.. memang terang2 kantoi dengan HR semalam adeh adeh.. tq sue roger aku ari tue.. muax!!

tadi aku ambik mc.. aku periot pain (aku tipu).. aku tak berani masuk lewat.. aku mc terus.. kadho tido semalam baca kebinet yang tak disola langsung oleh interviewer.. skang aku dah tere pasal kebinet.. miyahahaha...

lepas Adi Bistari iv, turn aku pulak iv.. alhamdulillah.. gorengan aku agak menjadi.. hehehe... malam tu sebelum UiTM call aku, Ring O call aku dulu, dia dapat 2nd iv.. alhamdulillah hehehe.... beberapa minit kemudian, UiTM call aku, aku pun dapat 2nd iv.. alhamdulillah... aku di iv 15/4/2009 Ring O 16/4/2009...

sepanjang aku tunggu turn aku iv, aku semes semua kawan2 aku.. agih2 tugas.. setari ditugaskan google pasal satu malaysia.. kak anys ditugaskan google pasal MB terengganu dan sebab2 kenapa tukar MB.. Ring O ditugaskan google naib censelor UiTM.. hahahahhaa.. aku study dalam semes je.. thanks korang.. LOVE U OL!!! MUUUAXX!!

tadi aku pakai baju kurung kaler itam, tudung krim... aku tak pakai kasut.. sebab kaki aku cedera parah.. aku pakai sandle cumel.. harap diorang tak reject aku pasal aku tak pakai kasut.. huhuhu...

aku dah lepas... yess.... ko esok plak Ring O.. miyahahaha... GOOD LUCK bro...

alhamdulillah.. ok la kedua2 iv aku.. skang tugas aku berdoa dan bertawakal je... insyaALLAH...

19 comments:

starry said...

yes yes yes! dah lama aku x jadi org pertama yg komen.

komen aku ialah:

semoga dpt keje di uitm shah alam. tapi jauh. x best! huh!~

akira said...

ehehehe..beb..dun wori be hepi k..
u did ure best already..we all pray for u..
Pray Until Someting Happen.
(P.U.S.H)...Moga capai apa yang di hajatkan..di impikan...

life is short..lets enjoy it ;)

starry said...

life is short
lets pray harder
hehehe :)

army4war said...

setari - tq tq tq.. aku still duduk umah KD la in case dapat pun.. umah ko sg buluh.. jgn banyak cakap.. dekat je la ngekz.. geografi fail tol...

kak anys - tq betteh.. insyaALLAH kita sama2 berjaya.. PUSH!! hehehe

starry said...

akira, jom enjoi enjoi.
(ari ni aku tamak komen. sukati aku la. dah ko suruh komen. ko x ckp komen berapa kali

starry said...

ops, lupa tutup suara hati..~
amir kata.....: I'M SORRY!

army4war said...

setari - mak aku slalu cakap.. aku anak yang penyabar..!!

niz said...

kalau dapat...i bahagia...tapi....tapi...tapi....tak jadi KLrian dah aaaaaaa...... i will miss ongtaikim......

ok gak! leh kita meronggeng kat shah alam lak. mamak pda ~ i mish u...

sebaliktabir said...

Good Luck! Aku dapat interview hari ni...tapi tak pergi..ermm...dah nekad. ehehhe

starry said...

niz2: mamak pda? i x suka dia. dia x friendly. asik ketuk pda dia je. kkrrkkrkr

mira: mmg mak aku pun kata sabar tu separuh daripada iman. hope ko besabar dpt keje uitm shah alam dihatiku~

-Ring 0- said...

aku dah settle gak..
study kabinet sikit2 tp xde disoal..
gudluck tuk kte bdua..
hahahaha..

ooooo..baru aku nmpk fungsi ko misscall aku..

niz said...

setari : i pon kurang suka jg mamak pda tu..tapi kalau kita pi awal sket...tempat tu hepening jg.

mira and ring o: semoga kamu berdua berjaya. nanti leh keje under one roof. leh jadik bff. muahahaha....after that...

-Ring 0- said...

aip..mulut tuuuuu...
aku ngn mira ngh target sorg awek ni..
hahahah..

niz said...

JARI..la dol..jari...bukan mulut...

ha? tgah target awek? adeh...mira biseksuwel la lu!

army4war said...

sebalik tabir-aku pernah gak tolak interview.. ada yang aku menyesal, ada yang aku tak menyesal.. harap keputusan ako betul bro..

setari - thx doakan yang baik2 untuk aku.. nanti kita lepak mamak PDA sesama mcm ari tu ..

kak niz - alaaa i still duduk kat kota damansara pe.. u kan dah tere jalan ke rumah i, hasil kesesatan ari tue..

ring o - hope awek yg ko aim tu pun dapat gak hahaha... jangan salah aim awek anak 2 tu dah la hahahahah!!

awin said...

Salam mira...
harap ko dpt jwtn tu...

army4war said...

awin busuk - w,salam.. tq win.. semoga kita sama2 berjaya insyaallah :D

All U Can Print said...

i miss u 2 awin~

army4war said...

semua engkau boleh cetak - awin aku punya!! kan awin kan =p~

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin