Wednesday, April 1, 2009

APRIL FOOOOOL~


hari yang sangat advanture untuk aku.. mata aku dah dididik selama sebulan tidur pukul 4 -5 pagi.. semalam aku cuba memperdaya diri sendiri dengan buat2 tidur.. tapi sebenarnya aku tak boleh tidur.. aku buka mata sikit jeling jam dinding.. huh.. dah pukul 4 pagi.. aku teruskan lakonan aku dengan buat2 tidur..

tititiitttiiiititititttiiiiit~
huh.. dah pukul 6.55 pagi... aku tidur ke tak ek.. entah aku tak perasan.. last aku tengok jam pagi tadi pukul 4 pagi.. aku assume aku tidur pukul 4 pagi la... aku sedang cuba memperdaya korang.... lalalalalaallaaa~

hari ni 1st day aku kerja di tempat baru.. aku mandi pukul 7 pagi.. lepas bersiap cumel2 aku pun drive dengan secubit rasa cuak sebab aku lupa2 ingat jalan ke opis aku tu.. berbekalkan pengalaman sesat2 di jalan raya yang berharga itu.. aku meneruskan perjalanan ke Kelana Jaya..

Liku2 onak dan duri ku tempuh.. one way juga aku slamber redah akhirnya aku tiba di depan opis aku dengan bangga pada pukul 835 pagi.. WOW!.. aku duduk relax dalam gothy sambil melayan radio.. menunggu dengan sabar apa saja dugaan.. Tiba2 ada seorang mamat membuka gate opis.. dengan parking gothy yang senget yang bakal mengundang amarah kereta kiri dan kanan.. aku terus keluar dari gothy menuju ke pintu..

aku : err... staff lava ke?
mamat smoker : tak.. saya atas company tu.. nak masuk ke..?
aku : ha ah..

tiiiittt!! (bunyi kad dia bila di touch kat apa ntah.. lu pikir la sendiri)

aku mendaki anak tangga sambil menggendung lappy (ohh lappy sihat lah dikau hendaknya)

sampai ke kemuncak tangga aku ketuk pintu cermin.. seorang minah yang masih belum dikenali identitinya bukak pintu cermin tu sambil berkata..

minah : awalnyaa..
aku : standart laa.. 1st day (dalam hati)

penantian dengan penuh kesangapan membuatkan aku menekan2 keypad hp.. semes sesapa ikut kemampuan kredit aku..

setelah agak ramai orang yang berada di dalam opis.. aku di ajak masuk ke dalam bilik meeting.. aku telah diperkenalkan dengan projek menager aku.. sedikit kata2 semangat dari diorang.. DAN TIBA2!!!!!

APRIL FOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLL!!!

admin tak jerit macam tu la.. aku je saje tambah cerita.. tujuan aku tambah cerita pasal aku rasa bagaikan terkena april fool dari diorang.. admin aku cakap tetiba..

bb : u tau kan u akan ke sentul.. (time ni la aku rasa diorang jerit kat aku APRIL FOOOLLL!!!)
aku : huh!

ketiga2 diorang pandang aku dengan terkejut.. mungkin ketika itu muka aku sangat aneh.. dan dengan agak sedikit kreatif aku terus buat aksi berfikir sambil meletakkan jari telunjuk di dahi.. tidak dilupakan aku kerutkan sedikit dahi aku.. dan aku berkata..

aku : eh tak de cakap pun kene g sentul b4 this...

walaupun aku kreatif, aku berlaku jujur kali nie.. aku berkata lagi..

aku : maknanya.. i kene datang kerja ke sentul start esok ke?
bb : tak la.. start ari ni (aku rasa macam kene APRIL FOOOOOOOOOOOOLL!! lagi sekali)

dengan berbekalkan lupa2 ingat jalan ke sentul aku drive lagi.. berkali2 aku pusing2 jalan sentul.. jalan ipoh.. pas tu sampai sentul east.. last2 aku calling2 katak.. dengan suara budget macho katak.. aku telah berjaya jumpa tempat yang dituju.. yess!! tq bro tq.. 5%??? 5sen aku ada la skang.. ces untuk ko!! ada rezeki insyaALLAH.. aku tak forget ko lah bebeh!!

sampai je kat opis client.. aku terus diberi tugasan.. aku buat dengan rela hati.. alhamdulillah tugasan tu aku buat dengan siap!! pling!!

environment baru untuk aku ari ni.. tapi nampak diorang semua ok.. aku +ve je kalau berkata2 dari segi pergaulan.. itu lebih baik dah mudah...

walaupun kene APRIL FOOOLLL!! aku anggap ni satu permulaan yang baik.. insyaALLAH. AMIN

18 comments:

niz said...

saya suka ayat terakhir anda. satu permulaan yang baik..

alhamdulillah! u go girl!

Ishida Kuchiki said...

jap.. aku x paham beb.. ko kena g sentul tu wat pe? keja kn? ok tp jap.. konpius.. dorang ltk ko kt sentul ke atau ko kena wat keja kt sentul utk sehari tu je den duk opis cam biasa balik?

hehe.. maap bertanya.. tumpang lalu.... :d

sebaliktabir said...

Selamat maju jaya dalam kerjaya dan hidup.

Seronok?

bluefrog© said...

huh... sudah dekat dengan aku.. boleh aku jentik2 ko.. tik tik tik tik..

army4war said...

kak niz - tq kak niz.. insyaALLAH..

ishida kuachi - aku ditempatkan di tempat client sampai kerja aku siap disini. lepas tu aku balik ke company aku kembali.. aku still nak alaun penganggur aku walau aku bukan penganggur.. hahaha

sebaliktabir - tq bro.. sedang menerima environment baru.. seronok insyaALLAH hehehe...

katak - aku masih boleh guna alasan 'sesat' untuk menggelakkan aku dijentik.. hahaha!!!

starry said...

maafkan aku smlm aku terlupa baca lepas dipaksa oleh kau. paham2 sendiri sudahlah. kalau tidak, tentu aku org pertama yg akan komen, bukan? aku cuma nak ckp, selamat maju jaya untk ko. dorg sume mmg pandai april fool kan korang.

kita sudah dekat! yeah!

-Ring 0- said...

dah tukau keje ek..
aku gak yg xtukau2

niz said...

seperti setary...gua hepi gak beb. kita semua dah kumpul kat KL.

KLrian! Yeah!

starry said...

yeh yeh mira budak kay ell...... lepas ni lepak ong tai kim weh.. krkrkkrkrr...

niz said...

yeah ongtaikim! kurkurkur....

(tolak)

army4war said...

setari - penat aku paksa ko baca n3 aku.. aku dah maafkan ko cam biasa..skang aku dah tau ke opis ko.. sesat di sentul banyak hikmahnya hahahaha

ring 0 - kau kene pukau bos kau baru boleh takau kerjau!! hahaha...

kak niz - yeah call me ah kim from now.. hahaha!!tapah mali talak sombong hahahaha

starry said...

ah kim? cute sgt. ong tai kim sounds nice. haahhaha.. purr purr..
lepas ni kalau nak lepak, kite lepak melati, adil dan saksama sbb tgh2!
(tipu, padahal dengan aku dekat giler)

niz Liu said...

melati..ok sgt. byk tempat makan. owwww d'mamak! library pun ada kan...

pagi semalam...i kalah drift...well....i kesian je kat mitsu....

starry said...

kata tak tau jalan. tetibe laju gila si jentu. tapi xpe, ferry suka jalan lambat2 sbb boleh mesra2 dlm kete. auww.. purr purrr..~

bluefrog© said...

hoh.. kesian konon.. buat2 tk nmpk jek bg signal nak masok duke..

starry said...

katak bawak laju banget.

bel said...

weh ko masuk lava??banyak member aku kt situ..hehe

army4war said...

ye ke... sapakah?

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin