Saturday, March 28, 2009

Life is COMEL!

hahaha aku tatau nak cari gambar yang best untuk hias n3 kali ni.. comel kan budak ni hahaha..


Minggu depan aku dah start kerja di tempat baru.. macam2 benda aku kene set up nie.. lappy aku sekarang sedang cedera parah.. aku hantar lappy aku berubat di angkasapuri.. Botak bawak aku dan setari ke dalam studio ZOOM IN.. sambil dia repair lappy aku.. aku dan setari menghayati kerja seharian beliau.. ada rehearsal ZOOM IN masa tu.. aku terhibur dengan gelekan ifa raziah (tolonglah jangan percaya) setari terasa bahangnya ifa raziah dengan lagu bertajuk Panas.. hahahah... thanks Botak pasal tolong cuba mengubati lappy aku nie.. tetapi kata2 perangsang dari botak yang sangat mengguris hati ialah "tiada ubat selain beli hardisk baru". anyway thanks botak kerana sempat berusaha ke arah kebaikan (apa aku merepek ni).

berbalik kepada tajuk perbincangan kita tadi.. 1 april 2009 nanti aku akan bekerja sebagai web developer di sebuah company di kelana jaya.. syukur alhamdulillah.. dalam kegawatan ekonomi.. masih ada yang sudi terima aku sebagai pekerja auuwww~ aku sangat berharap, aku masuk kerja nanti diorang tak jerit kat aku APRIL FOOOOOOOOOOOOOL!!! memang sah sah aku keluarkan skill silat yang tak sempat habis menuntut dari Tok Saad (tak tipu.. aku kne terajang kat kepala.. terus aku balik rumah sebab dah weng.. lepas tu aku terus tak datang2 asah skill silat hahahaha)

-ve
semenjak 2 3 4 5 menjak ni aku banyak berfikir.. life aku jadi kucar kacir.. aku skang kurang stabil dalam banyak aspek.. setakat ni, aku tak menangis lagi.. means belum tahap makan jiwa lagi la situasi aku ni.. aku wat muka comel je hadapi semua ni.. alhamdulillah!! kepada kawan2 yang selalu hang out dengan aku.. tq bebeh.. tanpa korang sure aku tertekan sambil buat tarian shuffle dalam bilik sorang2.. huh mengerikan~.. tapi korang puji je laaa.. bahawasanya aku berjaya buat korang fikir aku memang comel tanpa keraguan.. aku kan cool!!

kepada sahabat aku yang bila aku buat comel dia akan cakap "sudah la ko mer.. macam tak kenal ko". thats y i lof u betteh!! dun worry walaupun aku selalu buat2 malas nak dengar korang bebel.. tapi sebenarnya aku take note apa yang korang cakap.. biasalah aku kan cool.. orang cool mana boleh selalu kene bebel.. tak rock kapak la beb hahahah!!

+ve
semenjak 2 3 4 5 menjak ni jugak aku rasa life aku banyak menerima transformasi (terpengaruh AF). banyak perkara2 yang membuatkan aku rasa life aku 'hidup'.. tak semestinya halangan tu -ve, aku rasa halangan tu buat life aku interesting.. dari segi pergaulan, aku boleh kategorikan hubungan aku dengan orang sekeliling sudah makin matang.. bukan kematangan aku, tetapi kematangan hubungan orang2 di sekeliling aku... aku tak pandai xplain bebenda mcm nie.. tapi bila kita sudah boleh menilai orang sekeliling kita, boleh menerima baik buruk diri masing2 termasuk diri aku sendiri.. maknanya kita sudah tahu kehendak hubungan itu sendiri.. tidak ketinggalan peluang dalam hidup aku yang sedang aku hadapi.. ianya memang memening dan memenatkan.. tapi aku bersyukur dengan peluang ini.. aku berdoa supaya aku mampu membuat pilihan yang tepat.. insyaALLAH...

kepada semua yang sudi menjelajah blog ntah pape aku nie.. tq.. sebab korang semua sebahagian daripada life aku yang semakin interesting ni...

kata2 hikmah aku untuk hari ni ialah.. nampak je simple tapi sebenarnya complicated!

19 comments:

starry said...

g00d luck mira..
aku harap kau bekerja dgn sungguh2 dan rajin2..

time kasih sebab meletak nama comel aku dlm entry2 kau. aku harap nanti kita akan jumpa lagi di hari yg bahagia. time tu aku harap takde benda yg complicated dlm diri memasing. semuanya simple aje mcm kite yg suka lepak sambil makan cheezy wedges.. kan?

akhir kata, jagalah diri bebaik.. ~

army4war said...

jom cheezy wedges.. ko suka wat aku teringin cheezy tetengah malam ni kan..

hanya kita berdua detim2 macam selalu.. auww~

starry said...

next time kite detim ber dua aje. aku rasa lebih lapang. bila penuh, aku sesak. aku orang yg simple, bila terlalu dikomplikasi aku jadi kusut..

hidup ni mana pernah lurus, mana pernah senang. tapi dlm pada menuju ke destinasi dan penghujung akan kita tahu siapa yg selalu ada di sisi kita, siapa yg di belakang kita dan siapa pula yg tak pernah bersama kita..

jangan gusar memikirkan pilihan kau tidak tepat, tetapi yakinlah untuk menyukai pilihan kau sendiri..

sesungguhnya hidup itu penuh COBAAN.. :) ~

bluefrog© said...

jadi.. ini bukan cobaan..? kenapa tak bilang dari tadi...

starry said...

ini cobaan lah ni syg.. purr purr purr

army4war said...

setari - aku nak cheezy wedges..hu hu hu... mana irfan.. kata nak add aku kasi penuh list ym dia.. (kecik ati kat irfan.. nak add aku pasal nak kasi penuh list ym je)

katak - cobaan pun kene cuba gak.. kalau tak cuba tak tau beb hahaha..

bluefrog© said...

purrr..purr... hehee.. puurrr.. purr... heeheee..
pling!!

setery said...

tee tee.. ok jom chizi jom talentime..~

army4war said...

katak - tee~ tee~

setari - aku tengah tgu ko bangun dari penangan pain killer.. pape hal roger aku.. semes/ym available!!

anarm said...

cheezy wedges.. nyum nyum

mclelun said...

good luck with ur new work!

Anonymous said...

sis gud luck ye tmpt bru,azam bru,life bru, sume baru ek..

starry said...

yeayy dpt gak kite berchizi n bertalentime.. hehe..~

sebaliktabir said...

Yang simple tu la kadang2 complicated.... eh ye ker?
Ye kot... hehehe

army4war said...

anarm - yerp.. cheezy memang nyum4x dapat gak cheezy semalam.. jangan jeles

mclelun - u alwayz my daddy.. hahaha..

oshin - tq lil sis

setari - yess sedap cheezy i like!! telentime sangat best!! hafiz+mahesh+melkin+kohen=nanti aku buat n3paal citer tue..

sebaliktabir - ha ah kadang2 betul.. kadang2 salah.. ikut mana dan la bro hahaha

cik emo said...

kenapa dua orang yang sangat semak itu.......................

kejammmmmmmmmmmmmmmm shytoon! telentine tak tunggu. sekian.

ImranAbdulJabar said...

huhuhu
semoga tempat keje baru = best!
good luck.

[,]

thanks gak aritu sebab 'cuba' tolong aku buat php. yang akhirnya, setel jugak.

starry said...

mengnatok!

army4war said...

cik emo yang gedik - gedik la awek ni auwww~

bro sifoo - cess tak membantu pun ari tu, last2 sifoo settlekan sendiri.. andree andree yaribbaaa!!!

setari - aku tak ngantok lagi esok dah keje.. huhu..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin