Sunday, March 22, 2009

... 22 march 2009

bersambung...

aku sampai rumah sebelum pukul 9 malam.. tujuan utama aku nak tengok AF7..

n3 kali ni aku tanak citer pasal af.. aku nak citer pasal.. pasal.. pasal.. hari aku... kuang kuang kuang!!!

kebetulan aku start online dalam kol 12 malam.. setelah berusaha on laptop yang dah makin sengal di mamah usia nie... 2 3 4 5 kali aku try.. haaa menyala pun beliau... aku pun berym la macam biasa... sambil2 berym2 tu.. aku dapat banyak semes dari handai taulan.. zzeett!! zzeett!! bunyi vibrate hp aku.. ada juga member bagi msg dari ym bagi ucapan bermakna untuk hari aku.. tq guys.. tq tq tq.. ingatan tulus ikhlas pun aku dah gembira...

tetapi...

aku agak curiga... bukan pasal aku terasa hati pasal insan2 ini lupa hari aku ni.. tapi instict aku mengatakan yang diorang ingat hari aku nie.. tapi... kuang kuang kuang....!

kecurigaan pertama:
setari bz body tanye pasal kedudukan tangga rumah aku..

kecurigaan kedua:
kak niz tetiba dc.. setari dan katak sebuk tanye kak niz mana..

kecurigaan ketiga:
sekarang tiba saat katak pulak hilang tanpa pesan..

kecurigaan keempat:
dan tetiba... setari berak sangat lama.. sembelit kot.. euw~

sedang menunggu setari habis berak.. tetiba setari call.. adakah beliau call aku semasa dalam jamban.. kecurigaan aku makin meningkat...

setari busuk : weh mira.. ko keluar kejap..
aku harum : haa?? keluar?? buat apa??
setari busuk : keluar je la cepat...
aku harum : ko kat luar ke?? betul ke??
setari busuk : cepat lah keluar...!!
aku harum : ye la aku kuar skang...

dengan berbekalkan kecurigaan yang ada.. aku mengintai dari lobang pintu aku... dari lubang tersebut aku nampak dengan jelas setari busuk bersama gadis bertudung membelakangi pintu.. tapi aku sangat pasti itu adalah kak niz.. siooooooooooootttt!!!

aku : kejapppp!! aku tuka baju..!!!!!!!!!!

dengan masih penuh kecurigaan.. aku bukak pintu.. aik.. Mr katak pun ada.. ilmu apa yang dia pakai sampai aku tak perasan kewujudan dia.. oooOoooOOoo ilmu duduk kat tangga.. patut la tak nampak dia masa aku mengintai...

setari bucuk: kami datang nak colik ko.. g siap cepat!!

setelah membenarkan diorang masuk ke rumah... aku tukar baju sekali lagi yang bersesuaian dengan tema majlis.. iaitu tema majlis pencolikan!!!

perjalanan yang pada mulanya tiada arah tujuan bertukar menjadi pengambaraan ke shah alam dengan tajaan bersama plaza perangsang... bistro mamak menggunakan PDA untuk mengambil pesanan menjadi pilihan.. kesimpulannya... sure pekerja bistro ni susah nk bergaul.. semuanya berhubung dengan PDA je hahaha..

sesi bergambar tidak dilupakan.. ini adalah bukti kitorang sampai shah alam di pagi yang hening..







kitorang keluar dari shah alam dengan macho dan destinasi seterusnya adalah klang... tetapi mengenangkan semua ahli gothy tidak ada hidayah... dan kedegilan untuk U turn ke pangkal jalan.. maka dengan itu, kami semua terlajak sampai kuala selangor.. ditegaskan disini.. bukan sesat.. tetapi terlajak..

percaya atau tidak.. ini adalah keputusan berpose dalam toilet petronas di hadapan cermin (dah biasa buat)






perjalanan ke pangkal jalan disulami dengan snap snap gambar pemandangan fajar menyingsing..

tangan aku dan tangan setari yang snap..purr.. purr.. purr


huseeen~ zombie huseen~ tak photoshop tau

setelah setari telah mendapat sedikit NUR menghala kerumahnya.. kami beramai2 menziarahi mak dan ayah setari.. sambil salam dan cium tangan mak setari bunyi cup.. cup.. cup.. tanda kami ikhlas... begitulah hendaknya bila berjumpa dengan orang yang lebih tua dari kita.. betul tak setari..

kelaparan membawa kami semua menziarahi mamak tanpa khidmat PDA pulak..


slurppp~


snifff~


cuppp~


fuhhh~

lepas berpose dalam mamak tanpa PDA tu kitorang pun balik ke KD mengambil ferry jr dan jentu di perkarangan rumah aku...

sesampai aku ke rumah.. aku dikejutkan dengan berita yang amat mengembirakan... kakak sepupu aku selamat melahirkan anak sulungnya pada pukul 6 pagi 22 march 2009... warghh... tanggal penuh makna.. aku menjerit kat rumah masa mak aku bgtau tadi.. warghhh!!!! caya lah kak zack!! tu laaa mirah dah cakap dah ari tu... sure sama tarikh punyeee... tanak cayaa... haaa c... c... c.. masin mulut i waa waa weeeeeeeeeeyyyyy~

motif utama n3 ini dilancarkan adalah kerana ingin menyampaikan penghargaan yang tidak ternilai kepada mereka2 yang sudi menjayakan prank yang ntah kali keberapa ni.. iaitu kak niz, setari dan katak yang sudi ambush rumah aku untuk mencolik aku semata2 ingin celebrate birthday aku yang ke 25 tahun.. aku terharu sesangat korang sanggup naik rumah aku di tingkat 5 pada pukul 2 pagi semata2 nak colik aku..

terima kasih dengan hadiah2 yang korang bagi... aku suka sangat.. kak niz..saya pakai hand beg tu nanti key.. suka sangat.. setari.. ari ni bilik aku kaler pink.. kertas pembalu amiow dan puts aku lipat cantik2 dah.. termasuk birthday card amiow dan puts hahaha.. sayang korang.. muax!!

thanks kepada kawan2 aku yang wish happy birthday kat aku.. banyak sangat yang wish.. aku takut termiss sebut.. so korang tahu siapa korang yang dah wish... really love u guys... from the bottom of my heart!!! trust me!! ewaaahhh~ ngeee!

26 comments:

niz said...

ni je? ni je? penat tunggu..menyesal..ehehehehe....hepi besday mira! all the best! i lof u ketat ketat ok!

setery said...

sama. *hampa*
hahahaa.. hepi besday jugek.~

bluefrog© said...

hoi.. ko cium tngn mak seteri bukan sebab melawat kan..???
nak pegi pinjam toilet... kan kan..??
jgn tipu...



*mak ayah seteri romantik siot....

army4war said...

kak niz - i pun love u ketat2...

setari - hepi besday gak tok ko (tetiba)

katak - sambil menyelam minum air namanya. nak cari laut kat klang tak jumpa.. jumpa toilet setari pun ko dah patut bersyukur seadanya.. hahaha...

setery said...

mak aku pesan suruh kutip sorang 20sen kat korang..

so u guys hutang i 20sen sorang ok..~

happy belated besday to niz2~

Anonymous said...

hepi besday sis...sowi xtau bce blog nie brutau...

anarm said...

xde yg inform gua..
ni yg gua nk marah ni..huh!
selamat happy birthday..
org tu da tambah tua.. hehe..
bweekkk!! :p

army4war said...

setari - aku hutang ko banyak posen la.. oo lupa ko banje.. maseehhh!!

oshin - its ok.. tq babe...

anarm - asalkan kiut.. tak pe.. hahaha...

niz said...

anarm:

takde yg inform. info facebook ko tu apa jadahnya....kekekek....

setery said...

niz:
info facebook tu mmg jadah betul la..

mira:
minggu depan depan toilet aku ada palang. aku yg curik dari stesen lrt kj ari tu. maafkan aku.

sebaliktabir said...

Happy belated birthday army4war.
Dah bertambah tu... heheheh

bluefrog© said...

ooops.. jangan percaya info dr facebook 100%... WAKENABEB..!!!

setery said...

WAKENABEB jugak. mujur genius!

niz said...

wapunkenabeb...selamat gua pun genius! masterprank.

army4war said...

setari - aku suka gak ko curik palang lrt tu.. sebab aku slalu guna parking tu untuk detim dengan ko+ko+ko=korang!

sebaliktabir - tu la pasal.. umur dah meningkat.. kne improve life aku seiring umur ni.. insyaallah.. thx bro!!

katak - aku ingat tragedi wakenabeb tu hahaha... best tol layan ko mamai hahaha...!!!

kak niz - tahun lepas 2 kali org wish besday kat lu.. gua jeles bukan kepalang beb.. hahahahahah!!!

Anonymous said...

happy b'day...
apesal korang bertiga je?
lain2 mana?

imran ajmain said...

selamat ulang tahunnn sayanggggg (harap awak dapat nyanyi ikut rentak lagu saya)

Ishida Kuchiki said...

aku sumpah beb! aku sumpah!! mmg aku terlupa besday ko!!! waaargghhhh.. i pomis u elaun penganggur i naikkn 5 tingkat k!

hukhuk.. hepi besday.. (nk adiah meh cni claim kt aku..)

akira said...

errr...kamu keseronokan,
aku xleh join.
keadaan tidak mengizinkan..
salah sendirik pun wat job tu last minute...errr...
haih..
pape pun..slmt bertambah usia..
kite dah sebaya da..
hahahaha

setery said...

next detim ko park situ lagi ke? kalau jawapan ko YA, aku nak mintak papanda aku pulangkan palang tu.

hepi besday mira~ (sengaja ucap lagi)

army4war said...

Anonymous(aku kat pes malas type):
yang lain aku bawak dalam hati aku!!

imran ajmain:
thx meminati saya..

ishida kuachi:
its ok bebeh.. gua dah maafkan lu sejak semalam hahaha... alaun penganggur jangan potong ek

akira:
kita dah sebaya hehe.. tapi aku still boleh panggil ko kak anys kan kan kan.. hahah

setari:
nyanyi lagu imran ajmain untuk aku.. cepat.. baru la nampak ikhlas..

starry said...

Yang tulus ikhlas
Ingin sekali sekala dirinya dibalas
Walau hanya dengan dakapan di angin lalu

Yang selalu memberi
Ingin sekali sekala jadi penerima
Cukup dengan salam dan manis doa

Aku ingin kau merasakan hebatnya cinta
Dan leburkan saja serpihan calar derita

Selamat ulang tahun sayang
Kini kau bersayap, pergilah terbang
Rentaslah langit cita cita mu
Harap nanti kita 'kan bertemu

Selamat ulang tahun sayang
Janganlah engkau tak terbang pulang
Ku nanti penuh kerinduan
Selamat tinggal, selamat jalan

Aku hanya inginkan engkau setia
Kerana setia yang mencipta bahagiamu

--
Yang Tulus Yang Mulus,
Starry

army4war said...

setari - aku bayang ko nyanyi lagu ni sambil pejam2 mata n tangan ko terawang2.. hahahah gila najes!! hahaha!!!

bluefrog© said...

auwwww.. jgn kata ada.. puuurr.. purrr...

niz said...

hepi besday mira... ^_^

(berdoa)

army4war said...

kataks - kodok ngorok rokotot2 dupinggir kali.. rikitik2.. dia jatuh rokotok2 lalu mati rikitik2.. haaa hapal.. nanti aku nk tanye soklan

kak niz - terharu... tee~ tee~

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin