Wednesday, October 14, 2009

Open house lagi yeay~

... balik dari rumah terbuka kak niz dalam pukul 1++ pagi.
... sampai KD kol 2++
... mandi + solat = tido kol 3 pagi
... set jam kol 730 = motif untuk ke rumah shidot tolong beliau potong timun (apa raa~)
... zzzZZZzzzZZzzzz ~

tet... tetetet.... tetet.....
snoOZE... snooze... SNOOZE.... sNoOze... sNoOzE... SNooze...

Arghhhh!!!! dah kol 830++.... krkrkrkrkrkrrr~

SMS
aku : woi.. aku baru terjaga.. bangun2!
anys : aku pun baru terjaga..

dan... ter ZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzz~ kembali...

Arghhhh!!! dah kol 9++.. bangun bangun bangun...

dalam kol 10++ gerak ke rumah kak niz dengan gothy.. lepas culik beliau.. terus menuju rumah shidot...

pling!!
dah ada di rumah shidot!!

ayat kakak n baby yang tak boleh blah ...

kakak n baby : auntie.. auntie.. bawak seluar ketat tak?? kan hari ni nak mandi swiming pool
aku : deym u shidot!! (dalam hati)
aku lagi : hari ni auntie tak bawak seluar ketat laa.. lain kali kita mandi swimming pool key.. hari ni auntie teman baby ngan kakak mandi swimming pool je.. okey..
kakak n baby : okey.. lain kali auntie bawak seluar ketat tau..
aku : deymn u again shidot (dalam hati gak)

aktiviti open house kat rumah beliau sangat mudah dan indah...

duduk depan tv ...
makan ...
minum ...
goyang kaki ...
bergurau senda ...
kadang2 je tunjuk rajin basuh pinggan ...

shidot : weh lemang dah tinggal sikit, macam mana ni!!!
aku : nak kitorang g beli tak??
shidot : ok gak.. baby n kakak guide korang.. kat kajang..
aku : baby ngan kakak tau tak tempat lemang tu?
baby : kite tau.. kite tau.. kite tau.. kite rasa kite ingat..
kitorang : CESS!!

kami menerima cabaran lemang hari ni... antara dialog yang menguji kesabaran..

baby : auntie.. auntie.. nanti auntie belok kiri tauu...
auntie mira : bagitau awal2 nanti key, jangan dah sampai simpang baru baby bagitau..
baby : okey..
.
.
baby : eh auntie.. sepatutnya tadi auntie belok kiri laa...
kitorang : arghhhh!!!!

kesimpulannya.. misi mencari lemang berjaya walau sangat adventure.. banyak adegan samseng di dalam gothy berlaku gara2 terlalu banyak salah simpang.. ngeri.. !!

kami pulang ke pangkuan shidot setelah misi selesai... mak ai ramainya orang... baby n kakak ajak teman diorang mandi swimming pool.. ok gak idea tu lariiiii~ hehehe...

pling!!!
bosz n anarm pun sampai..
sambung balik aktiviti yang mudah dan indah cam tadi hahaha...

layan tv ...
duduk depan tv ...
makan ...
minum ...
goyang kaki ...
bergurau senda ...
kadang2 je tunjuk rajin basuh pinggan ...
(aku copy paste dari yang atas.. malas type)

pling!!
... seketika kami senyap...
... seketika kami gugup ...
... seketika kami janggal ...
... seketika kami kecewa ...
... seketika kami tertanya2 ...
... seketika kami pasrah ...
... tetapi kami tetap berdoa ...
... hanya yang terbaek ...

silolo sampai dengan adik dia (alamak lupa nama beliau.. ym anys jap la.. 3 second later) haa... adik lolo bernama jati atau nama sebenarnya zati lepas maghrib, diorang sampai.. lepas makan2.. tapau2.. kitorang pun balik ke rumah masing2...

plan kami nak balik sebelum hari gelap sebenarnya... aku takut drive dalam gelap (tipu) ... hati dah meronta2 ... kami semua takut hari gelap... kak niz takut gelap.. anys takut gelap.. tolonglah percaya...

tapi hari itu saja kami takut gelap...


Thanks shidot MASIH SUDI BERJUANG demi menjemput kitorang yang bukanlah sesapa sangat nie..takkan ku lupa nawaitu mu itu!! ahakss.. muax.. muax.. muax.. yucks!! bluek!! khak!! ptuih!!

*nota lutut - (sekadar renungan) rumah terbuka untuk mengeratkan silatulrahim.. janganlah sesekali kamu memutuskan silatulrahim dengan sengaja.. Nauzubillah...





p/s - racun ni takkan lut pada sesapa, kecuali orang yang tak de antibody itu!!

22 comments:

akira said...

im lucky no 1..muehehe..
hope x de la redundant ngan org lain.
kang aib je aku..
shidot..mekasih bebanyak ajak ktorg bertandang kat umah ko..
sowi..rase aku cam tak wat pape pun kat umah ko.. :-ss

isk..aku xleh lupe la insident nk g beli lemang...huahuahuahuahu..
g sesat-balik pun sesat... ngeh3x...

isk..pling mira yang last tu x berani nak komen sebab aku dah banyak berceloteh di ari kejadian.

last but not least.. tqtqtqtqq...
n hepi for all.
aku doakan yang terbaik untuk kita sume AMIN...

army4war said...

akira - hahaha... tu ar sudi jemput open house dia.. next time kita plan yg mcm shidot cadang tu.. mandi manda plaks.. "bawak seluar ketat tau".. huhuhuu..

Anot said...

hahaha.. ari tu aku mkn kenyang giler.. kuah kacang shidot mmg best.. nyesal x tapau bawak balik.. arggh!!

army4war said...

anot susah nak eja-
penat la aku sua bekas yg shidot tapau untuk korang ari tue... semua control muka macho tanak bawak bekal.. haaaaa kan dah menyesal.. kih kih kih!!! padan muka... aku makan lemang + laksa je ari tu.. ice lemon tea banyak gelas hehehehehe...

akira said...

ngeh3x...
anarm dah tukau jadik anot..
aku pun ade jugak yang panggil aku nisot..huhuhuhu....

sume ade ot kat belakang..

mira..suar ketat ke swimming suit..
hahahahaha...

nk planning roger awal sket..sbb takot ade orang lain ajak kuar..
biasa aa ..wanted manjang aku ni..
hahaha *pasan.. :">

Anarm said...

@akira: hahaha.. nisot.. kelakar.. wahahahah..

army4war said...

akira- wah skang kene wat appointment siot!!

anot - boleh buat perkataan la dengan nisot... "mengesot" boleh tak?? miyahahaha...

akira said...

tu baru sket anarm aka anot...

aku punye name punye la pendek...
6 uruf je..
tapi panggilan lebeh dari 5..hahahahhahaa...

akira said...

mira jahat..
bgtau mak aku..
hahahahhaha..
hampehs sungguh..
mirot.. =))..hahahahah

army4war said...

akira - aik, napa plak aku jahat... aku baek la... sangat baek plak tu.. miyahahahaha... dah dah jangan emosi.. huhahaha...

akira said...

kehkeh...yo laaaa...

aku aku aku...
aaaaaaa...
aaaaaaaaaa...
menyampah ngan kije aku yang x settle agi nih..kehkeh..

akira said...

kehkeh...yo laaaa...

aku aku aku...
aaaaaaa...
aaaaaaaaaa...
menyampah ngan kije aku yang x settle agi nih..kehkeh..

Anarm said...

hebat!! kejap je dh 12 komen.. huhuu

army4war said...

akira - wah memang tertekan tu, sampai post 2 kali hahaha

anot - semuanya spam belaka hahaha.. tp aku hargainya.. pasal blog ni memang untuk org2 yang sanggap hahahaha.. termasuk aku!

akira said...

erk..x pasan lak sampai 2..
kehkeh..remove je la satu.huh...

army4war said...

akira - malas! hehehe

Anarm said...

aku nk tolong delete pn malas.. (menyebok)

JoEsaMa said...

makan..duduk..makan..duduk..makan..tido..gelak..makantidogrlak...matilak..hahahahhaha..kecian ak tgk gothy tu..ble ar kaki die nak kene tuka baru bagi kuat sikit..naseb ko ar gothy..

Ishida Kuchiki said...

woii! panjangnya komen.. grrrr...

niway thanks sbb korang sudi dtg. walau percubaan aku masak semua juadah sengsorang agak tidak berjaya (masih konpius korang kata sedap wahahaha) tobat nasuhah pasni xnk buat sendiri da. byk menu terpaksa aku ignorekn sbb x larat angkat kaki tgn dah.. sib masih bleh bertahan sampai ke ptg.

thanks jgk sbb duk tgk tv mkn tgk tv mkn minum tgk tv mkn gurau senda mkn tgk tv basuh pinggan.. eh jap! tipu!! aku pakai pinggan polistrin mana perlu basuh!! arrghh tipuu!!!

plan next time selam2 mkn selam2 mkn pehtu ajar aku cara berenang cara u-turn.. hooishh.. x sbr..

last.. thanks kt korang sume!!! sgt2 best!! lerp u olls!!

P/S : anys n lolo.. sori korang terpaksa bermadu ngan baby. syer uncle bosz. aku rasa.. aku rasa.. baby menang sbb dia da sarung kasut canggih uncle bosz bukti mereka mahu sehati sehaluan. uncle bosz pun asyik tanya je pasal baby. sori la autie2 berdua ye.. hahhahaha

army4war said...

anarm- hahaha!! ha ah.. biar kan dia.. kan kan kan!!

joesama-sepatutnya gothy dah kene serbis.. tp aku tak de masa lagi.. tgok la weekends nie.. oi ko bila nak wat umah terbuka.. atau kita setting wat midvalley terbuka ok gak hahaha!!

shidot-wah panjangnye komen, rasa nak delete je hahahahah!! thx gak kat ko sebab sudi jemput kitorang wat umah ko mcm umah kitorang sendri.. aku suka duduk lepak tgok tv makan kaco baby n kakak terajang ko.. n basuh pinggan kat umah ko erk!.. walaupun ko sengal level tenuk kembar 3, aku tetap cayang ko!!

kantoi tipu basuh pinggan.. aku lupa ko pakai pinggan polistrin hahahah.. tapi aku tolong ko bukak lemang kajang kan hahaha!!! sadap u!

akira said...

hampehs..
shidot...
i dun mind la uncle bosz baby nak amik...
x kesah langsung..
muauhahahahahaha...

btw tengs again & again.
Allah bless u beb ;).//

army4war said...

akira - aku pun nampak time tue... ntah apa jampi bosz sampai baby teringin nak sarung kasut dia hahaha.. lawak2!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin