Wednesday, October 14, 2009

What is ur name ?

Akira tag aku

Aini Amirah Binti Jalaluddin
Nama yang sangat indah alhamdulillah.. maksud nama aku ialah "MATAKU PUTERI". Nama arwah mak ialah Ainun yang bermaksud MATA.. kedua2 puteri beliau diberi nama pangkal Aini yang bermaksud "Mata Ku".. dari segi pemahaman sastera level khatulistiwanya bermaksud, aku dan kakak aku adalah MATA emak ...

Mirah
ni panggilan family dan saudara mara aku... nama ni buat aku rasa berada di rumah... hehehe... kawan yang panggil nama ni, cuma Syima, dia roomate aku kat UiTM Perak dulu.. miss u babe!

Aini
zaman sekolah2 dulu, kawan2 panggil aku Aini.. sebab masa kecik2 dulu, aku kurang mengerti nama glamor.. bila orang tanya aku "sapa nama awak" aku akan jawap "nama saya aini amirah panggil je apa2". so diorang ambik terus nama depan aku.. diorang pemalas nak pikir2 la tu.. huh! tak best pasal sama dengan nama kakak aku.. kalau ada telefon kat rumah tanya "boleh cakap dengan Aini" sure family aku bengang sebab terpaksa tanya soalan susulan "Aini yang mana?". So secara tak langsung, aku kurang menggemari panggilan nama ni.. bukan tak suka nama Aini tue.. cuma arghh.. aku tau korang paham maksud aku.. bebudak company LAVA dulu pun pernah nak cuba panggil aku Aini, aku tak nyahut sampai sudah.. gedik tol mereka!!

Mira
ni panggilan kawan2 aku... zaman muda mudi dulu, kalau sesi suai kenal.. aku akan perkenalkan diri dengan nama Mirah, dialog zaman backstreetboy aku dulu seperti berikut
"nama saya mirah ada H kat hujung tau tau hehehe" tapi lama2 "H" makin hilang ditelan zaman.. lama2 aku tak kisah je orang panggil aku Mira..

Mir
Kadang2 kak sibah panggil aku mir.. nama ni akan diseru dengan lantang kalau aku
.. melakukan kesalahan
.. kejutkan dari tidur
.. panggil aku makan
.. panggil aku tengok tv cerita best
.. kadang2 kak niz panggil mir gak

Mer
kawan2 rapat aku di tapah panggil aku Mer.. ni juga nama zaman backstreetboys aku... hahaha... melekat la plak..

army4war
suka nama nie.. aku rasa nama ni WOW ! hehehe.. ni nickname aku dalam sifoo.com.. ada gak yang panggil aku army, tapi kejap je, pas tu aku suruh diorang panggil aku mira.. memula nickname aku dalam sifoo amIRah.. ada yang kata skema, aku terus PM saripol mintak tukar nickname.. dia warning aku.. ni last.. jangan mintak2 tukar nickname dah.. hehehe... baek bos!

red-army
kadang2 aku guna untuk register akaun guna nama nie.. shidot pernah panggil aku red dulu, sebab dulu aku ngorat dia kat jomstar dengan nama red-army... anak2 dia pun pernah panggil aku auntie red.. hahaha...

mira damira
aku try register nama dalam FB dengan nama red army, FB tak terima.. penat aku pusing2 nama tue.. tetap di reject.. aku teringat yatie selalu panggil aku damira.. aku terus tulis mira damira.. yes... approve.. nice name.. kadang2 orang panggil aku damira.. kadang2 damn mira!! deym u!!

plangkong
ni nickname YM aku.. aku register yahoomail nie masa form 3, zaman tu aku rasa, nickname ni la paling vouge.. hahaha.. bebudak opis devcorp ada yang panggil aku plangkong..

Bahak
housemate aku zuegedik dengan ketai kat bandar seri damansara panggil aku bahak.. sebab aku suka gelak terbahak2 miyahahaha..

Ira
dun try this at home.. masa ni aku darjah 5.. ada sorang kakak ni darjah 6.. aku dapat surat dari dia.. nak jadikan aku adik angkat.. aku tersangatlah geli bebende angkat2 nie.. surat tu memanggil aku dengan panggilan Ira... Arghhh!!!! nehii beteh... nehii...!!

Mimi
cikgu Geografi aku panggil, pasal kalau dia bagi soalan, dia suka tengok name tag org.. aku bertindak bijak, tutup sikit name tag aku, kantoi dengan dia.. dia nampak "MI" je kat nametag aku, terus dia panggil aku Mimi sampai ke sudah..

Nini
kawan aku yang dah lama tak jumpa.. nama dia Nur Erma Suziana.. form 4 dia pindah kedah.. bapak dia askar, pindah randah.. dah tak pernah jumpa dia dah.. dia je satu2nya makhluk yang gedik panggil aku Nini... dia kata nama tu best.. WAK LU!!!

Miya
ni yang paling yuckss!! budak opis dulu ada panggil.. aku ignore 101%.. sekian!

Buun
member2 study masa UiTM Perak dulu... bukan semua yang panggill... cuma si warik.. ayam.. dengan siah rock je..

Mirae-e
ntah.. ramai gak yang panggil.. zaman2 lagu kiroro tengah meletup2..

Makcik Gebu
budak opis LAVA aku panggil.. mengong!!

Bu
budak opis aku skang panggil.. singkatan dari perkataan gebu.. deym u olss!! miyahahahahaa...

aku tag semua yg baca n3 ni hahahahah!!

*nota lutut - just call me mira!! hehehe!!

20 comments:

Che'Ni said...

Ira! Ira!
bila kita nak pi swimming! suar ketat dah ada dah nih!

akira said...

ira..
euw..geli anak tekak aku..hahahaha

~@k1 is @utuMn!~ said...

mimi!!
bahak~~~
hahaha~~
lawak!
ehh..
ak pn kne ke tag nie???

Ishida Kuchiki said...

aku dalali panggil ko red.. bila ngan syacz aku sebut ko red. nmpk ganas x?? aku terpaksa bangat panggil mira sbb bila sbb red sume wat muka blur.. demn u red_army!

starry~ said...

aku tak tipu bila aku kata budak yg nama damira tu comel. bila dpt kenal ko, aku eksaited terus panggil damira. cara panggil dia cam ni..
Dameeraaa.. cak.. daameeraaa..
ala susah la kau nak bygkan. mcm ni, kau belanja kfc, nanti aku tunjuk live. idea aku boleh pakai x?

starry~ said...

mira kau lupa.. kite adalah pasangan zifi dan bang bel. ko lupa bang bel ya zifi. ko mmg nak kena. cuba ko buka kembali surat2 cinta IKEA kita yg aku layangkan di pondok buruk2 ko. baaekkk punya..~

memori itu indah bila diingat kembali, tapi makin jauh kita berjalan, memori itu makin ditinggalkan..~

army4war said...

kayu - deym u kayu.. okeh.. nanti kita g swiming terjun tiruk kat umah shidot!! i dun care!! miyahahaha...

akira - sadap! hahaha... zaman dulu kala la ngek!! deym u!

aki-ha ah tag ni khas untuk ko aki!! sila la jawap pas tu tag asbesstos.. hahahahah!!

shidot - kadang2 aku suka gak ko panggil aku red, pasal nampak macho.. hahaha!! oi aku nk terjun tiruk nie.. nanti setup hahaha!!

starry - kfc ada virus menggemukkan.. nanti aku pertimbangkan miyahaha... yee! aku ada simpan segala surat ikea ko tu.. siap guna pen warna warni.. mengong tol.. bila baca rasa aib sendrik hahahaha!!

~@k1 is @utuMn!~ said...

hu!
ak wat~
pas2 tagged kudeng?
hahah~~
Oh k!~

army4war said...

aki - hahaha... bagus bagus!! deym ding!

along said...

budak ofis panggil bu??korunk nk tau tak bu tu stand for what??
bu ialah 'peNdekan' daripada GEBUUUU...hik..hik..hik..

army4war said...

along- hahaha.. nasib baik korang panggil boo~ bunyi cam manja hahahaha!!! sure korang muntah darah pas baca komen ni hahahah!!!

lolo said...

erkk.. byk giler name ko. ahahhaha
tag aku? aku dah jwb kat blog nisah.. ahahahhaha lepas ni nk try panggil mirah la.. :-"

bluefrog© said...

ira, beg tangan ira cantik tau. boleh simpan wallet..

army4war said...

lolo - panggil je la.. hahahaha... 4 sure lelama H ilang hahaha!!...

kopi janggut - opismate aku ada sorang nama iera, cute budaknya.. tapi nama ira tu tak sesuai dengan kemachoan aku yang totomey nie.. hahaha kopi janggut... boleh di komersial kan hahaa!! i like...!! pape pun aku tak kisah ko tompang wallet dalam beg cantek aku ari tu pasal aku kan totomey.. hehehe...

Anarm said...

bahak.. ahak ahak ahak.. uhukkkk!!!

army4war said...

anarm - ooo ngutuk ek!!! nak makan racun tak?? kih kih kih...

camcilah said...

walaupun ko tag orang yang baca entry ni..tp ayat tu aku buat-buat tak paham...muahahaha...

army4war said...

camcilah - next time aku akan tag berbunyi cenggini "aku tag korang yang baca n3 ni dan camcilah".. ni pengajaran untuk aku.. umph!!

masterudeng82 said...

mira??? sama dgn si mira sorang lagi ke???hahaha... glem le konon...

masterudeng82 said...

buun tu equals babun ye tuan2 n puan2 suma... ~lalalala~

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin