Wednesday, October 27, 2010

Takut nak minum air ...



ngeri tak title n3 aku..?? 2 minggu kebelakangan ni.. bangunan opis aku asyik tak de air je.. bunyi macam "hek eleee tu pun nak kecoh ke!!" gile ko!! tak de air, terutama toilet.. memang merana dowh.. setiap kali aku dahaga nak minum air.. aku akan dihantui soalan "kalau minum , nanti2 mesti nak terkucil.. dah la opis sejuk level eskimo.. sure nak terkucil nanti.. kalau tak de air kat toilet, kene menapak ke bangunan sebelah.. lif pulak sengal, asyik rosak je!! kene turun ikut tangga lagi.. arghhh!!".. last2 terbantut aku nak minum air.. ishh!! tak elok untuk buah pinggang tau kalau kurang minum air.. huhuhu..

tatau ape sal.. kadang2 ada kadang2 tak de air kat bangunan tue.. ikut sukahati air tu la dia nak ada ke tak.. teringin rasanya nak maki hamun sinki kat toilet tu, bila pusing kepala paip, air tak kuar.. tapi memang sah2 la kurang siuman kalau aku buat mcm tue.. paling hebat pun aku buat aksi shuffle dalam toilet sorang2 bukti aku sedang protes!!

bila ada orang yang nak terkucil.. maka beramai2 lah kami berombongan ke bangunan sebelah cari toilet.. tak rasa nak terkucil pun.. paksa diri gak.. hak hak hak...

tadi unit intake bg 2 pinggan bihun kat kitorang.. pas makan ramai2.. terbantut nak basuh pinggan tue.. pasal tak de air.. we ol bukan pengotor or pemalas.. tapi air tak de.. mcm mana nak basuh.. esok pepagi sebelum orang masuk opis kene settlekan pinggan2 tu dulu.. arghh! i dun like basuh pinggan yang dh kering2.. uhuk uhuk uhuk!!

sorry n3 kali ni adalah rentetan jiwa aku yang kacau memikirkan air di opis yang selalu sangat tak de.. stress u noe~!uhuk uhuk uhuk!!

*nota lutut - persediaan mental kene kuat menghadapi hari esok yang tak de air gak KOT!! arghh!!

12 comments:

syusye said...

tayamum je la kalo xde air..he he he

army4war said...

nasib ko sebut betul.. semalam ada org yg buat lawak.. dia suh aku beristinjak ambik wuduk.. confuse 3 saat aku.. pas tu baru tergelak, nak sebut tayamum sebut istinjak.. hahahahaha!!!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku pergi PTAR ajer..ada air disitu :p

Mohzam said...

stand by air mineral 5 litre kat opis, kalau nak berhadas tak risau lagi, belilah berkotak-kotak stock untuk sebulan dua.
:)

aku yang tak femes said...

bawak tisu basah la sis.

weh... mesti toilet korang bucuk sebab takde air nak cuci toilet.

army4war said...

elis - aku slalu g kat bawah sekali tu, tepi surau tue.. ntah apa ntah nama bangunan dia hahaha..

mohzam - aku rela g berjalan ke bangunan lain.. susah kot nak bertisu2 tak menarik hahaha

scorp - org dh tak masuk dh toilet tue sejak tak de air.. so memang wangi sedia kala hahahaha..

eT said...

pinggan2 tu mas dah setel kan ptg smlm...xyah tunggu pagi..huhu
lenkali ko pakai pampers la mira...
ada saiz utk ko kt kedai...kalo ko nak leh aku belikan...:p

army4war said...

et - tu pasal.. aku tgok pinggan dah bersih kilat siap kalau calit bunyik zzztttt!~ hahaha... masita kan mak kite yg baik kekeke.. aku good girl, tak payah pampers.. hahaha

miezaniera said...

lenkali ko bawak air siap2 dr umah..pastu jual kt sape2 yg nak..copat kaya tu huhuhu

Lolo said...

=)) aku gelak kaw kaw mase ko sebut ko shuffle dlm toilet tande protest. aku dok bygkan.. hahahha

army4war said...

kak bai - hahaha akak memang dikenali sebagai org yg biz minded!! tp kne jual air botol mineral cop UiTMkan.. hahahaha???

lolo - hep!!! sapa suh ko bayang.. jangan lupa bayangkan aku pakai sweater kaler oren siap dengan hooded kat kepala tau haha.. style dowh haha!!!

aizuemi said...

wa tgh imagine lu tgh shuffle gaks beb.. pergghhh...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin