Sunday, February 15, 2009

Yumcha Geng mantapzz!!


aku baru sampai rumah setelah selesai berembun di luar bersama2 bebudak sifoo.com. dah lama tak hang out macam nie... sangat gembira..

okeh.. memula aku akan komen cerita GENG pada persepsi aku sendiri key..

dengan mandat yang aku ada sebagai penonton dan pengkritik bebas dalam tayangan ini.. aku dengan sangat berani memberikan 10/10 markah untuk movie GENG ni. banyak elimen yang dimuatkan dalam kisah ini.. antara sebab utama aku tonton movie ni adalah

sebab aku mengharapkan elimen humor. cerita ini sangat tidak mengecewakan aku. elimen humor yang di tonjolkan memang mudah, tepat, dan dekat dengan audience. memang research bebetul team diorang... lawak diorang fresh.. i likeeee~

part advanture pulak, memang aku puas hati 100%, aku sangat kagum sebab movie ni made in malaysia.. sebab animation dia memang gempak and details.. walaupun ada beberapa kelemahan seperti, aku kurang berkenan kat shape lengan charactor dia sebab nampak aneh.. dan kadang2 pergerakan tubuh badan tak berapa synchronize dengan intonasi dialog, dan aku tak berapa berkenan dengan bunyi bunyian opeek tu, macam bunyi orang cakap jepun je. tapi benda tu bagi aku sangat minor, sebab overall memang jalan cerita + lawak + advanture memang aku puas hati sangat2.

bagi aku filem2 di malaysia yang lain harus mencontohi filem ini.. bila tengok movie ni, aku memang tahu, team les copaque memang buat reseach yang details..

jangan laa jadi filem2 melayu yang tipu penonton dengan letak buah plastik atas meja untuk hidangan seisi keluarga dan buat aksi minum air dengan cawan yang kosong.. cam s***

pernah berangan nak keje dalam les copaque team, atau sedang berangan..... :-" lalalala~

erm... cukup kisah movie GENG.. sejurus selepas tengok movie GENG tu.. kitorang adakan yumcha minum2 kat mamak apa ntah kat area mid valley tu... memang meriah dengan sessi kuiz.. sesi sual kenal dengan geng2 sifoorian.. aku dapat pen cantek dari les copaque sebab dapat jawap soalan kuiz... hahahah aku bahagia =p~ cuma mamak tu crowded sangat la.. tak selera mak nak makan nok!

pas lepak kat mamak kitorang beralih arah ke fud court mid valley.. pas tu beralih arah ke dataran putrajaya plak.. pas tu beralih arah ke mamak seri kembangan pulak.. pas tu beralih arah kedai payung kat bangi pulak.. perhhhhhhhh... sejak berkereta ni memang panjang langkah aku hahahaha... serak suara dan lenguh2 satu badan aku dok berjalan + bersembang + bergelak + berpukul + berterajang. tapi memang happening semalam... thanks fren sebab buat life aku happening dan tak stress hehehe...

special credit to kak niz sebab secara suprise nya memberi aku hadiah hasil perbelanjaan dia di klcc aku dapat purse cantek bunga2.. dan sangat bunga2 (perli ke hapee ni kak niz hehehe) sentiasa doa kamu bahagia dengan apa cara.. insyaALLAH.. sebab kamu budak baik kan.. hehehe... kata2 dorongan nie bukan pasal dapat hadiah tau.. saya ikhlas.. cayaaaang awak ketat2 tau.. muaxx!! sweet kan saya.. hahahahahahahahahahahaahahahahahaahaha =))

terlalu banyak misteri yang sedang menunggu jawapan.. bukan engkau.. atau pun engkau.. haaaa yang sebelah jejaka yang berkolar putih tu pun bukan jugak.. .. malah terlalu banyak soalan yang kene jawap dengan cepat sebab.. saya pemandu yang kurang sabar sebenarnya.. kalau ada orang potong kereta saya dengan kurang ajar.. saya akan kejar balik.. kecuali kereta tu kereta yang sangat hebat... saya hanya kataaa.. woooo.. aku nak seketul macam tu one day... hehehehe... hanya misteri diri sendiri... chow~ c ya...

15 comments:

niz said...

apa yang kau merepek ni di last perengan tu...syaitannnnnn..??!!!!! hahahahaha....

anarm said...

last perenggan rasa dah melencong dari topik.. apehal? gelong ke?

niz said...

mabuk mamak budak nih

Ishida Kuchiki said...

ko sambung ke bangi?? giler yumcha! haha

army4war said...

kak niz - mana ada merepek.. wah sedapnye kerepek makan dipagi hari.. nyum.. nyum.. nyum..

anarm - mana ada melencong.. tersasar sikit je hahaha

ishida - bosz goda lepak jap kat bangi.. layannzzz....

Silolo said...

ahahhahah giler ah.. balik sampai kol 4 kat umah tu.. sampai umah jek.. buat ape2 yg ptt (syyhhh~!) pastu bing~! tido.. kerohzz.. kerohz.. bgn pg esok nye tgh hari tu lepak mkn kat kedai baru sbb nk test power pastu g jenjln kat padang layang2 (name dier taman rimba ....?.. ape ek mira?) wahh wahh seketika aku rase mcm dah lupe aku keje ape.. =)) tenkiu mira~! ahaks (euuww)

imranabduljabar said...

huhuhu...sungguh meriah hari anda!

ceh niz! said...

saya sampai umah pukul..2.30 pagi kot...dalam pejalanan pulang, aktiviti saya dalah mengutuk mira damirah tahap muntah darah. padan muka dia. kemudian saya terus mandi sebab dah berbau mamak. dan baca buku. esoknya saya pi damansara...tengok GENG..hahaha...comel la sangat!

army4war said...

silolo - sangat seronok aktiviti yang boleh lupa kejap kerja yang kat opis yang menimbun.. sangat betul kan??

brader sifoo - ihsan sangat cumel.. saya cop dia.. hak hak hak

kak niz - kakak tipu lah kutuk saya kan.. sebab saya sangat suwit.. mana mungkin kakak sanggup kutuk budak sesuwit saya kan? hahaha

camcilah said...

Woi! apa kes pegi seri kembangan tak contact2 aku.? Ni yang aku rasa nak jentik lapan belas kali nih!. huh!
U memang dah lupakan I kan..

sebaliktabir said...

teruja nak tengok Geng!

imranabduljabar said...

mira: huhu...bleh bleh, tarak hal punya, bleh aku rehat sekejap-sekejap

yed said...

uhh, cek imran de bibik baru aa....

army4war said...

camcilah - sebab i tahu waktu tu u pasti sedang tidur macam dah tanak bangun2.. kitakan pernah sebumbung malah pernah sebantal kalau i malas masuk bilik ambk bantal nk lepak depan tv.. remambaa??

sebaliktabir - best bro.. layan jangan tak layan..

brader sifoo - sapa suruh dia sangat cumel.. hehehe

yed poyo - bukan bibik la ngek.. kakak yang cumel..

Pena Biru said...

kena tgk movie nih.

ps: x kembung ka asyik minum spnjang hari? hehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin