Sunday, November 16, 2008

aku kembali menjadi specky

pagi tadi lepak2 kat kedai tok janggut (kitorang panggil KFC tu kedai tok janggut) dengan kawan aku kat kampung halaman tercinta... TAPAH...

aku cerita pengalaman aku drive kereta dalam gelap dan aku tak nampak apa2, aku agak2 je ikut kereta depan aku...bukan nak poyo2 dengan beliau.. tapi aku bebaru je drive, mcm2 pengalaman la.. kitorang memang kalau jumpa.. sekarang pakai sabun jenama apa pun boleh jadi topik krkrkrkr

lepas menghabiskan sisa makanan dalam kedai tok janggut.. dia heret aku ke kedai spec.. huhuhu...

tadaaaaaaaaaaaaaaaa~~~

inilah hasilnya... huk huk huk.. aku tak suke pakai spec.. aku rimas... tudung aku susah nak center kalau aku pakai spec... fahamilah hati ku ini huk huk huk...

aku dah kene pakai spec masa umur aku 11 tahun yakni darjah 5 sebab aku asyik penin.. mak n ayah aku akan penin gak bila aku panin.. then aku di arah g check mata, orang kedai cakap aku kne pakai spec..

aku tak sukeee.. aku jadikan aksesori leher aku je.. aku gantung kat leher baju aku.. tapi setiap kali aku rasa spec aku dah tak up to date.. aku tukar baru lalalala... aku pakai time aku nak tgok white board dalam kelas je.. bila kuar kelas aku jadikan ia aksesori di leher baju aku balik..

time aku lupa bawak spec.. aku akan bagi ayat syahdu kat kawan aku "ko laaa mata aku di kala ini wahai teman" confirm dia terharu la.. dia pun akan baca setiap perkataan kat white board dengan rela.. kih kih kih...

zaman aku kerja.. dah tak guna sangat, setakat ngadap monitor aku tak pakai spec.. aku sangat bahagia tanpa spec.. ada satu spec aku jatuh kat toilet sogo(aibnye) aku buat lain.. kali ni spec aku tertinggal kat umah kawan aku kat shah alam.. aku relax jee.. sampai ke sudah spec tu kat situ.. dah tatau nasib spec aku tu..

tetapi kini aku kembali menjadi minah specky... apakah nasib spec aku nanti.. adakah akan menjadi aksesori leher aku gak atau dia akan jadi dirinya sendiri..

*gambar tadi aku snap beberapa minat sebelum aku type entry ni... siap edit sikit.. sebab aku pakai tudung secara rakus je tu.. so senget benget tudung aku.. tgok spec je hakhakhak...

11 comments:

All U Can Print said...

syabbas mere beteh.. moga spec kau tak teraniaya.. krkkrkrkr

princesslavender3 said...

kesian spec itu..

ni khair said...

welkam to the kelab bebeh!

army4war said...

kak niz & semua engkau boleh cetak - kenapa komen2 korang berbaur gumbira..

lavender - sila buat komen berbaur gumbira jugak..

hegira said...

aku pakai spek bila nak tengok wayang atau drive waktu malam hujan lebat.

sekarang spek dah patah.

aku bebas-spek.

bluefrog© said...

hah... nampak la macam makcik skit.. klu tak mcm budak kecik pon ade... ahahahahha

camcilah said...

darling.. mata empat ke? huhu..u pernah dgr contact lens tak? ekekekekeke..

princesslavender3 said...

kena berbuar gumbira eh?? aku tetiba jd mangsa pukauan ko..

aku pun ada spec tp dok dlm keta x kuar2.. aku pakai bila aku rasa nk pakai.. tp rasa2 cam da setahun x pakai.. hahhaha

sbb aku yakin mata aku juga bebas spec! sekian..

army4war said...

wah banyak tips untuk aku bebas spec rupanya.. mengenangkan power aku tak banyak.. hanya sekitar 125 je.. aku akan mengamalkan cara idup kurang sihat..

hegira - aku tiru ko la.. aku pakai time drive dengan wayang je..

lavender - aku tiru ko letak dalam kereta..

camcilah - contact lens?? pernah.. dulu yosh pakai depan aku ari2.. mcm nk cungkil mata sendiri je aku lihat.. aku seram.. namooo!!!

bluefrog - demi menjadi kiut.. aku tak pakai spec.. hak hak hak...

yosh said...

hoi name aku pon ko ngupat2 dlm ni kee...alllooo daa rabun tuh, rabun la jugak wehhh...ikutla gaya sihat aku skang..24hrs specky (mcm kedai 7E la plak):)cute pe speky ahakz

army4war said...

mekacih aku kuit luar dan dalaman.. hak hak hak

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin