Saturday, November 8, 2008

drive

tak sangka pulak.. lepas 2 3 kali aku tulis blog.. ada permintaan suruh aku selalu update blog aku nie..

mungkin ni salah satu cara kawan kawan aku nak lebih kenali diri aku.. tapi aku tak janji sangat kerap key.. sebab aku tulis bila jiwa aku suruh aku tulis je.. :P

topik kali ni pun kategori tak de motif punya entry laa.. hehehe.. mungkin jiwa suka 'berkongsi cerita' aku yang suruh aku update blog ari nie..

erm..

tadi aku drive.. drive?? kalau orang2 kl tau ari ni aku nak drive.. sure semua pakat duduk rumah tanak keluar takut terserempak dengan aku.. hebat bukan? tapi setiap ruang jalan penuh jugak dengan kereta.. jem jugak.. erm.. diorang tatau aku nak drive ari ni la tue...

hari ni ada improvement dari hari2 sebelum.. kalau 1st time aku drive ke opis ari tu.. 5 kali enjin kereta aku mati dan aku kne hon 2 kali..

sekali dengan jeep.. yeee jeep.. kenapa tak cukup besar??

dan

sekali dengan bas.. bas??? yeee~ bas!!


hari ni aku masih mengekalkan rekod di hon sebanyak 2 kali.. cuma saiz kenderaan yang hon aku tu agak kecil dari yang dulu...iaitu

sekali dengan kereta satria putih... smart siot kereta tu.. sporty habis.. cara dia elak kereta aku pun aku dah cukup kagum... hahahah padahal aku sure kene maki hamun.. carut marut dalam kereta dia.. boleh plak aku wat statement admire dia hahahaha

sekali dengan motor... seorang pakcik tua.. sian dia..

dan paling bangga, enjin kereta aku tak mati sebanyak 5 kali.. malah tidak sekali2.. nak tahu apa rahsianya.. rahsianya ialah.. kali ni aku bawak kereta auto hahahahaha...

perjalanan ke kenduri yang terletak di wangsa maju memang terasa amat jauh.. rasa macam perjalanan dari tapah ke johor je.. *padahal dah lama tak g johor.. last aku sampai johor aku darjah 1 agaknya*

aku lantik abang aku selaku co pilot.. banyak gak la nasihat berguna yang dia bagi.. antara nasihat berguna dia...

bawak kereta tak payah stress... *mungkin muka aku macam nak pergi berperang je tadi*

nak keluar simpang berenti lama pun tak pe.. tgok kereta kiri kanan bebetul.. lantak la kereta lain.. *aku bukan insan penyabar rupanya.. tu yang kne hon dengan satria putih tu*

time corner, jangan lupa break sikit, jangan pakai pusing je stearing *tadi dah la tengah laju.. aku tak break terus je pusing stearing.. nyaris tak senggol senggolan dengan lori.. kakak dengan mak aku jerit gak la krkrkrkr.. gigil gak kepala tengkorak aku*

bagi signal awal.. biar simpang tu jauh lagi pun tak pe.. *haa time ni pakcik motor hon aku.. paham2 la apa yang aku lakukan*

kitorang sampai kat rumah kenduri dengan selamat.. alhamdulillah... lepas kenduri diorang nak g mid valley.. aku amanahkan abang aku drive kereta.. lepas tu g pasar malam kat pantai dalam.. abang aku drive gak.. balik ke rumah pun abang aku drive gak hahahahaha...

insyaALLAH lelama xpert la aku.. hehehe...

10 comments:

ni khair said...

tunggu ko xpert ah, baru akak berani nak tumpang.. sekarang ni akak berani tumpang lalu je.

bila nak driff sesama? waaaahhh statement.

army4war said...

hahaha... ari ni datang opis drive.. semua ok.. pas tu kerek.. nk wat side parking.. mangsa tegar 4 sure la anys.. tolong tgok kiri kanan.. baru berjaya parking haha.. tq anys :P

princesslavender3 said...

aku br lepas chck ic aku.. cnfrm bkn anys.. kalau bapak aku bg aku nama anys segera aku g JPN tuk tukar nama.. aku x rela di anys kn.. hope anys tabah.. erm..

army4war said...

hahahaha... aku terpaksa menganyskan dia.. kalau tak susah nak masuk parking.. kalau ada peluang.. aku menganyskan ko plak.. hahaha..

opaq said...

hah!!!....

ko rupernya...

nasib baik tak kiss aku punya satria kesyangan tu...

army4war said...

satria ko ke opaq.. nyesal lak admire keta itew..

(layan je budak ni.. siaan~)

Akira The GreAtT said...

tumpang lalu rakyat sekalian...
ptot la hamba rase sakit je akhir² ni...ade sesi mengumpat rupanya di sini...

back to topic : aku berlagak cool aku bg kepercayaan aku kat mira utk jaga nyawa aku...huhuhu...masa pagi tu aku x puas ati pun side parking tu..tp kemalasan nk guide mira lelebih...so aku redha jek...
tp pada malam nye..mira berjaya mencenterkan parking kete atas nasihat aku...*riak la plak...
hahahaha....
pape pun..doakan keselamatan aku sume....ngeh3x...

army4war said...

esok(12 nov) sesi menganys akan dijalankan lagi...

boleh.. boleh.. boleh belakang lagi.. jauh.. jauh.. op.. op..op.. ok pusing kiri sikit.. op op op..

hahahhaa.....

Akira The GreAtT said...

pas tu ko kuar kete..
aku pun mitak.
rm 2 parking...
hahahhaa...

army4war said...

hahahah saya budak baru belajar.. kalau salah sila maafkan hahah..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin