Friday, November 28, 2008

shut up~

sad

shut up~
one of the word that i cannot accept in conversation. aku bukan cepat melenting.. aku sangat pasti aku bukan seorang yang -ve, berpandukan cermin hidup aku iaitu sahabat2 aku. yee aku sangat percaya sahabat.. maaf kalau ada yang tak setuju dengan aku..

setelah aku pertimbangkan tentang situasi, emosi, mental, suasana, sebab, keadaan dan beberapa perkara minor lain.. aku rasa aku berhak rasa terhina..

aku anggap perkataan tu satu penghinaan..

anyway.. aku juga sangat pasti aku TAKKAN terbawa2 perasaan sekarang ni.. waktu ini.. saat ini...

aku sengaja ambik saat ni untuk tulis n3 ni, sebab aku akan berlaku jujur kat semua orang termasuk diri aku...

semua orang ada hak nak bercakap.. semua orang ada hak nak cerca orang lain.. siapalah aku nak cakap "tak boleh". aku tak de hak dan sebab untuk mengubah sesiapa pun.. jadi aku pilih untuk ubah diri aku sendiri...

ok sekarang aku akan ubah persepsi aku.. aku bagi mandat kat korang untuk melihat perubahan emosi aku melalu n3 ni.. sekarang korang perhatikan okey...
  • alaaa... aku je yang emosi lelebih...
  • sapa suh aku gatal mulut tanye dia.. lain kali diam sudaaa...
  • mira.. be pro... be matured.. be +ve
  • dia ada problem tu.. biar je la...
haaa... kan dah okey... sekarang aku dah senyum.. betul aku tak tipu.. sekarang nie... waktu ni.. saat ni.. aku terfikir kejadian tadi dah jadi benda kelakar dan tak matured je...

smile

orang pernah panggil aku "no heart feeling person", bukan sorang dua.. err.. ntah 2 3 orang je kot.. hehe.. aku pun iye kan dan senyum je..

sorry aku tipu korang selama ni.. mana ada manusia tak de perasaan beb... but i like that... panggilan tu buat aku lebih kuat dan +ve dalam hidup aku...

nah!! ni la rahsia dan prosedure aku untuk jadi seorang yang "no heart feeling person".. tak payah download e-book untuk dapatkan rahsia aku ni.. aku bg formula tu free of charge hak hak hak... aku dah bocor rahsia aku.. korang jangan bgtau kat orang lain tau...

aku suka lagu christina aguilera- beautiful.. antara lirik yang aku suka...

I am beautiful no matter what they say
Words can't bring me down
I am beautiful in every single way
Yes, words can't bring me down
So don't you bring me down today
*err... ada kaitan ke

huh dah merapu2 dah nie.. hehehe... c yaa hehehe... bluek!!!

*thanx gimmi that word buddy

14 comments:

princesslavender3 said...

aku akn kata ko punya buddy sdg pms.. so ko sedia maklum ttg peralihan perasaan kejiwaan yg melanda beliau.. maapkn je..

nnt balik aku asah lidah dia k.. don wori.. tenang2kn ati *mcm lah aku x ym ngan ko skang* hahhaahha!

army4war said...

saja coret2 jiwang je.. hahaha... nak jadi penulis skrip nanti.. senang skit hahaha

camcilah said...

owh..ko susah hati ke syg..aku ada entry kahs utk ko..harap ko 'terhibur'. tunggu...

bintang kiut said...

apa??? syg???????? aku cemburu! (maaf komen ni xde kena mengena dgn entri ko)

army4war said...

camcilah - aku dah ok la darling.. aku tulis n3 ni masa aku tengah kusut.. jadi penjiwaan aku terlebih sudaa.. anyway, aku akan nantikan kemunculan n3 baru ko.. blog ko antara hiburan aku di masa senggang.. kengkadang rasa hidup ko cam lawak je ari2 cam best jee... hehehe...

bintang bucuk - aku tau ko cemburi.. cam biasa laa.. bila ko curang aku pun curang.. jom sama2 curang yeahh yeaahh~

bintang kiut said...

tapi ko slalu suruh aku SADAP ko x pk ke prasaan aku huh (emo tetibe) ok aku pun nak curang dgn si lolo..~

nizniz said...

oo. nampaknya kita berbeza. saya mempunyai hati yang sering juga terguris. dan saya open untuk menunjukannya. atau meluahkan nya. dan yang pasti, saya adalah seorang yang tidak susah untuk meminta maaf. dalam segala hal pun. mungkin fitrah kehidupan saya. walaupun, amat payah orang lain memaafkan saya.

bebrapa bulan lepas, UiTM ingin mewujudkan satu lagi Course di Institut pengajian Tinggi. Degree in Blogging. Cerita serius ini.

Jika course itu berjaya di wujudkan, saya akan mencadangkan UiTM mengadakan new Course lagi, Degree in Bagaimana menulis intonasi atau icon smile semasa ber-YM-ing supaya tidak disalah ertikan sebenar penyampaian si pe-YM-ing.

comment saya tidak related dengan n3 kamu. deh!

army4war said...

bintang - aku suh ko SADAP dengan tak ikhlas.. ni kne SADAP ikhlas.. banyak bezaa..

kak niz - kerana fitrah kehidupan juga saya begini kak.. jangan take serius sangat n3 nie.. sebab saya seorang perempuan yang emosi tetapi +ve.. err.. part +ve tu insyaALLAH..

ha ah banyak gak kes tersalah intonasi dalam ym ni.. sangat setuju..

bintang kiut said...

aku slalu kecik ati 3-5 sentimeter dgn army..

army4war said...

bintang - tu pasal aku tak begitu marah kalau aku kecik ati.. sebab aku tau aku pun selalu kecikkan ati orang lain.. tp sesungguhnya aku tidak sengaja wahai teman... (tetiba serius dengan ko hahahaha)

bluefrog© said...

aku tak maraaaaaaaaaaaaaaaaaaah!!!.... cool...!!!

army4war said...

katak - ko kene guna emoticon untuk meluahkan rasa ko.. sebab aku confuse ayat dan intonasi ko hahaha

hegira said...

biasa. kita kan manusia.

cuba belajar jadi hati keras. sekali sekala perlu dowh.

itu sudah lebih untung dari jadi aku yang tak punya hati. kadangkadang.

army4war said...

hegora - kadang2 aku pernah mintak aku nak berhati kering, sebab dunia asyik sangat menggasak aku..tapi aku pikir2.. aku sendiri tak suka orang spesis tue.. aku labelkan tak makan saman.. jadi aku tanak orang tak suka aku.. hehehe.. jadii aku suka diri aku sekarang..

keraskan ati tu.. bukan mudah kan hegira.. tapi aku cuba sebab kau pun dah tak de hati.. kita kesian..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin