Tuesday, December 2, 2008

best fren ke


ada seorang.. dia mengaku aku kawan baiknya.. apa riaksi yang patut aku buat?

aku gelak je~

aku gelak sebab dia seolah masih mentah meletakkan darjat tu pada orang yang dia tidak betul2 kenal..

aku gelak sebab aku teringin nak hitung kawan baik dia ada berapa orang.. sebab aku kurang pasti.. terlalu ramai.. atau terlalu sikit..

aku gelak sebab terkenang satu ketika dulu pun aku suka2 letak darjat tu pada kenalan aku.. sekarang aku makin berani cakap 'kita bukan kawan baik'.. yee aku kejam... kalau aku tak kejam, aku dan dia akan sama2 dizalimi.. teori aku ni memang aku ambil dari pengalaman.. dengan lebih tepat aku abaikan persahabatan dia.. dan aku tak menyesal buat mcm tu sebab korang tengok ek..

aku: dia kenal aku??
kita: kita cite kat dia la weh...
kita: u are my best fren...
kita: dulu la.....
kita: huhuhuhu
aku: skang dah tak ke????
kita: skang ni best friend kita berlambak!!!
kita: dh menggunung nk layan tau
aku: amboi besfren berlambak..
kita: bila ko tolong kita alter gambar ari tu...at least berbaloi gak kita kawan dengan ko
kita:berfaedah gak..

wah hahaha... lawak tak.. aku tolong ari tu ikhlas insyaALLAH sebab kebetulan aku tengah sanggap..

dari segi berbualan dia dengan aku, aku rasa dia berkawan sebab ada kepentingan.. semoga dia cepat sedar apa erti kawan pas ni hehehe...

so korang rasa betul tak keputusan aku gelak masa awal perkenalan tu? hehehe...

sejujurnya aku tak memilih kawan... aku pun tak semenggah perangai, layak ke aku pilih kawan... cuma aku terpaksa sangat berhati2 memilih kawan baik... sebab aku asyik sangat sakit dengan kenalan yang aku pernah labelkan sebagai kawan..

*nota lutut - aku type n3 ni dengan perasaan yang kosong, tak de emosi yang best untuk aku kongsi.. saje nak update blog sebab ada orang tanye.. 'tanak update blog ke' tadi.. nah.. aku dah update hehehe... muax!!

21 comments:

bluefrog© said...

hmmm.. kawan ye... aku ramai kawan..
ko jugak kawan aku..
kawan ko jugak.. kawan aku..
kawan ko punye kawan pon.. kawan aku..
tapi istilah best fren.. xde pada aku..
walaupun ade je org nk jdkn aku best fren..
sbb.. kawan aku sumenye..
BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEST!!!~~~
cume aku ade kategori.. kawan istimewa.. dan.. xde sorang pon kawan aku yg tau aku letakkn die dlm kategori tu..

dan dari pandangan aku... ko gelak.. mmg patut... kerana.. aku boleh tumpang gelak jugak.. hahahahaha...hahaha...hahaha...haha... ha ha ha
ehemmm.. ehemm.. ha ha..

nizniz said...

uhuk..uhuk..uhuk.. u lah bestpren i selamanya. i sayang u ketat-ketat.

psssttt: maaf, terpaksa tak approve ur comment dlm blog i. u sebot umur i. hilang akai!!

army4war said...

katak - yee.. ko jugak kawan aku.. betul tu, kawan ni banyak kategori.. tapi beza aku dan ko, best fren aku tau diorang adalah best fren aku.. disebabkan aku memula kenal dunia dengan berkenalan dengan diorang dulu la aku anggap semua manusia macam diorang.. rupanya aku salah..

kak niz - yeah bebeh.. lof u 2 tight tight jugak.. ahaks!!

hahaha... saya nak type comment lain.. kali ni akak approve tau.. huk huk huk.. kalau tak.. dun fren u huk huk huk :P

lily said...

besfren???mcm penah ku dgr??
byk istilah nye...lu pk la sendili..uhuk uhuk

yosh said...

ish cmne leh kua nm lily plak nih.ish tak besh..lily not my familiar name la 4 u..geli sendri plak..ieeeii ieeeiii

army4war said...

yosh - aku pun terasa malu2 untuk menyebut nama LILY... hahaha tu "BEST FRIEND" la yosh.. weh nk jumpa anak ko.. nak jadikan dia anak ikan aku hahahahah... sudi??

princesslavender3 said...

Huh BEST FRIEND??? Erm.. dolu aku pernah menyalah ertikn istilah tu gak.. aku rasa aku ada ramai bestfriendzzz... hukhuk.. tp pd satu ketika aku sedar bestfriend tu terlalu berat nk pikul n terlalu payah nk adiahkn kt org.. so skang aku anggap mereka adalah kwn baik.. pd sesapa yg aku rasa baik pd aku.. bila da x baik aku buang celah pokok bunga rmh aku.. tu pun kalu berbunga coz aku tgk sume pakat da layu.. bestfriend aku bior aku je la yg tahu.. takut da nk ngaku bestfriend sok mkn diri balik.. tobat beb.. tobat.. hukhuk.. tp i syg kt u.. Mmmuah!

*katak punya kwn istimewa tu aku agak aku tahu sape.. hahahhaha!

bintang kiut said...

bespren pada aku ialah:
"jika kamu tidak memahami teman kamu dalam semua keadaan, maka kamu tidak akan pernah memahaminya sampai bila~bila"

bagus gak topik ko nie. dah mcm topik bual pagi kat era hahaha..

so dlm apa keadaan kawan ko skali pun, jadi lah teman yg setia k. mcm aku. hahahahahaha

yosh said...

ayak lain ke beshfrenz ng BEST PRENZ..neway, besfrenz ni..mcm..mcm...mcmmm...biskut ke?tak plak?diamond ke?tak jgk?
but it like s'thing need each other n sama2 share suke duke.eerm payah nk carik, better jd teman dan sahabat..utk slamanya..Amin..
*nota buku lali:wei,cptla carikkan besan u aku..tak mo ko..huhuhu

bluefrog© said...

kak lavender - kite baik kan..?? kan? kn? jgn la buang kite.. nnti pokok tu tumbuh lebat.. lg semak pulak umah tu.. tk nmpk umah dah nnti...

army - tats y aku tak amik istilah best fren.. i penah merasainya spt semua.. enuf.. all i wan.. is.. my fren.. is beeeeeeeeeeeeest..

kak lavender - jgn la kecoh2 kak.. syyyy.. diam diam..

army4war said...

lavender - betul tu, kita senasib, tak semestinya kawan yang ngam dengan kita adalah best fren kita kan.. i pun sayang u ketat2 mcm kak niz sayang i ketat2 gak hik hik hik.. lof u fren muaxx!!

bintang - betul.. kalau kawan kita tak memahami n tak pernah cuba memahami kita.. no point kita nak panggil dia best fren.. yee bintang ko teman setia..lof u betteh..

yosh - ha ah share suka duka juga salah satu cebisan elimen yang perlu ada dalam persahabatan... jangan hanya jadi kawan ketawa je.. kawan ni aku banyak.. jangan risau yosh, aku cayang sama kamu, sebab aku pernah ada masa ko nangis.. zaman muda2 dlu ahaks..

katak - betul tu.. ko kawan yang besssssstt katak jangan risau... kengkadang statement ko aku guna pakai gak.. "lebih baik diam dari banyak cakap n sakitkan ati org" tp masalahnya aku kan ramah hahahaa... so ntah2 ramai yang pernah terluka dengan aku..erm..

*nota lutut - hanya korang je tau AKU berada di mana di hati korang.. apa2 pun aku sayang korang semua.. muax!!

Nursheila Zainal Abidin said...

salam..
sume org (kebykkn org la) asik wat nota lutut, buku lali la.. meh aku buat nota kepala lak.. hihi.. just nk state one fact (mayb it's not a fct for u.. tp utk sestgh org, ianya terjadi) kite asik dok menyalahkan org yg kite kne pengalaman pahit atas asbab kwn baik/bestfrenz/best frnz (ape2 istilah yg suke gune la) tp mungkin gak pd org lain.. lain lak citenye.. mayb dier x berniat nk buat mcm tu.. or mayb ade certain2 perbuatan kite yg telah menyakiti hati dier.. lantas dier pon memilih utk bersikap tawar pd kite oleh itu menyebabkan kite kecik ati ngan dier.. (aku dpt merasekan ade yg xphm ayat aku nih) kesimpulannye (aikk dah kesimpulan? hihi) cube kite berfikiran +ve bg pihak org yg kite kecik ati tu.. cnth nye (contoh je k migha ek hihi)
-utk cite mule2 n3 k migha ni.. ntah2 k migha pnah buat something utk dier yg dier anggap mmg tahap terharu biru klabu habes ar.. tp pd k migha.. mende tu k migha buat kat sume org.. xkire kawan, sahabat, musuh, adek bradek, jiran, ketue kmpg.. sementelah itu dier pon menaikkan tarafkan k migha as kwn baik dier.. (it wont hurt u to think like that, am i rite?
(saye xnk bebel pnjg2 sbb dah serik org kate saye membebel.. tp apekan daye, saye suke menaip hihi) aku berpkran mcm ni sbb aku pnah kene.. (pnah kene?? huhu) kene ape tu blakang cite ek.. hoishh.. wat keje nuh.. hehe mata ne~(see ya next time la mksd dier)

army4war said...

silolo - wah panjangnye komen ko hehehe.. erm.. risau plak timbul salah paham pasal n3 aku nie.. anyway thx silolo coz cuba mendalami hati orang yang satu lagi...

main point aku kat sini.. aku takut angkat sesapa jadi best fren aku lagi.. sebab aku tanak kecewa dengan darjat yang dah aku tetapkan sendiri tu, sebab pernah je kecewa.. bukan salah dia.. tapi salah aku sendiri sebab terlalu percaya.. my bad..

sesiapa yang aku pernah kenal adalah kawan aku.. cuma tahap dia di hati aku tu, aku tak berani nak angkat dia tinggi :)

tapi aku dah ada best fren kat kampung.. aku yakin bgtau korang sebab aku tau diorang takkan kecewakan aku.. mereka terima semua kekurangan dan kelebihan aku.. aku busuk ke, aku tak mandi ke, aku comel ke.. diorang tetap panggil aku sahabat baik.. :P

korang semua yang komen2 n3 ni adalah kawan aku yang baik, best, macho, hensem, cantek, cute.. yee aku yakin dengan keputusan aku.. aku sayang korang sesangat.. korang ada tempat dalam hati aku nie, korang takkan tau dekat mana.. jangan tanye, sebab aku tanak jawap.. nanti korang terharu ahaks..

korang buat aku 'hidup'...

*wargh panjangnye dah macam n3 baru hahahaa...

nizniz said...

habis tu apa status saya dalam hati awak???

sudah lah! kita putus!!

army4war said...

awak!!!!

jangan la putus putusan dengan saya..
kan saya sudah bilang.. lof u tight2..
aduh terguris sihh~

camcilah said...

aaa...aku bawu jer nak mengaku ko bespren aku (utk kepentingan peribadi aku), tp nampaknyer ada org lain yg telah memotong turn aku. Cis!!

nota bdn aku yg slim: bespren tu apa? mahluk berkaki lapan dan bersisik kuning ke?

army4war said...

camcilah - kalau makhluk berkaki lapan dan bersisik kuning itu adalah best fren.. yee zila.. ko bestfren aku hahahaha...

hegira said...

eh. aku rasa dah nulis kat komentar ini. tapi napa ya enggak ada ya.. musykil gwe.

army4war said...

aku tidak pernah mendelete apa2 komentar dari kalian semua.. barang kali ada technical error masa kamu klik butang publish.. kalau ada pendapat type saja sekali lagi kalau kamu rajin hehehe...

khairulanarm said...

bestfren.. hmmm.. bestfren aku xpenah ade.. kebanyakan kwn² aku sume jenis yg pentingkan diri sndiri.. bila aku senang die tumpang senang, bile aku susah diorang sume wat xtau.. dah camtu aku cop diorang sbgai kawan biasa je..

memang kat mulut diorang ckp yg menyenangkan hati kita.. tp bila smpai keadaan yg telah ditakdirkan, diorang jd "ckp tak serupa bikin"..

nota bulu mata :
sahabat yg baik adalah sahabat yg bercakap benar, dan bukannya hanya membenarkan kata²..

jika anda bersahabat, bersiaplah untuk berkorban demi sahabat anda tersebut.. jika anda bermusuh dgn sahabat anda, bersiaplah untuk mengalah demi persahabatan itu..

camtu laa erti sebenar sahabat @ bestfren bagi aku..

army4war said...

khairulanarm - warghh aku sangat suka kata2 bulu mata ko... ko hambik dari buku a samad said ke hehe...

betul gak.. kalau kita sahabat.. biarlah kita mengalah.. mengalah bukan untuk dia tapi untuk hubungan persahabatan tue sendiri.. tapi jangan mengalah sampai tak de pendirian.. SAYA SETUJU!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin