Thursday, December 4, 2008

just 5ive


What were you doing 5 years ago?

  1. aku masih kat uitm sri iskandar perak dalam course sains komputer.. masa tu aku dah part 2 rasanya.. masa aku part 2 memang banyak konflik jiwa gak la... macam2 kes aku terpaksa hadapi, maklumlah masih remaja.. problem study, problem roomate, problem coursmate, problem lecturer..
  2. masa ni gak la aku jumpa macam2 orang.. kalau aku balik kampung jumpa kawan2 aku, aku akan cakap.. "kat sri iskandar ramai alien.. aku tak percaya semua orang kat situ.. ramai yang bermuka2.. huh bahaya... "
  3. uitm bukan sahaja mengajar aku ilmu komputer.. time ni aku baru belajar kenal erti hidup, erti kawan, erti bermuka2, erti ambil kesempatan, erti tikam dari belakang..
  4. masa ni aku tengok semua orang jahat.. time ni aku hanya percaya family dan kawan2 aku kat kampung je..
  5. tiap2 weekend arwah ayah aku akan datang ambik aku bawak balik rumah.. sebab aku homesick.. aku tak boleh bernafas kalau aku tak balik weekend.. maximum 2 minggu je aku boleh memerap dalam kolej.. pas tu semua orang akan nampak perubahan mood aku.. zaman aku bekerja pun aku balik tiap2 minggu without fail.. hahaha... lepas aku dah stabil sikit alhamdulillah.. aku culik mak aku duduk dengan aku tanpa kerelaannya hahaha... sekarang aku bahagia.. hari2 balik dari kerja ngadap muka mak.. ahaks...

What were the 5 things on your to do list today?

  1. mak aku kejutkan aku bangun bersahur.. aku tak plan pun nak puasa hari ni, tapi aku memang pernah bg tau mak aku, nak puasa isnin dengan khamis.. mak aku dah panas2kan lauk, kalau tak makan memang mak aku merajuk seminggu.. huh gerun.. jenuh nak pujuk nanti gegegege....
  2. masuk opis awal dari biasa sebab skip sarapan kas2 mamak ari nie... duduk mengadap komputer.. kadang2 ada arah tujuan.. kadang2 tak da arah tujuan hahaha...
  3. turun lunch dalam pukul 1 tengahari... aku duduk lepak je kat kedai makan.. aku kan puasa remembaaa?? bosan lepak opis lunch hour.. dah la tempat duduk aku tu sejuk tahap gigil kepala tengkorak.. gegegege....
  4. dah petang2 sikit baru fokus research pasal how to maintain the url even client click the link.. masa tu dah pukul 6.. kurang productive hehehe...
  5. lepas solat asar terus turun lepak kat aji don.. bebudak opis yang lain mengisi ruang perut masing.. aku dah start lapar.. arghh~ bunyi perut aku ngeee~. balik umah buka puasa ngadap laptop aku hahahaha...

What are 5 things that you do if you were bilionaire?

  1. beli rumah sendiri - aku nak kondominium yang tingkat paaaaaaaling atas dengan view yang caaaaaaaaantik... mak aku tak suka rumah tinggi2.. tak kira.. nanti aku dah beli rumah sendiri mak kene duduk sekali okey.. promis??
  2. nak beli kereta four wheel drive.. brand apa aku tak pikir lagi.. zaman dulu2 aku tak minat kereta besar2 ni, aku minat kereta yang stock2 sporty ni.. stock2 sedan.. aku bukan pandai sangat pasal kereta.. yang aku baru perasan.. kereta four wheel drive ni.. lasak + mewah + selesa.. wah rasa dah complite dah untuk kereta..
  3. nak g vacation dengan family.. jangan risau semua aku support hahaha... aku nak tengok negara orang, nak tengok budaya orang, sampai sana aku shopping... shopping... shoping... teringin nak main salji gakz ahaks...
  4. nak jadikan modal bukak business.. business apa aku tak pikir lagi.. haaa... yang ini insyaALLAH akan aku laksanakan hehehe... AMIN..
  5. aku nak beli semua benda lagho yang aku pernah idam2kan.. sedang idam2kan... dan akan idam2kan hahahah.... contohnya... semua koleksi novel Ramlee Awang Mursyid... tukar sport rem kereta dengan sport rem yang paling ganas di dunia... transform kuda aku menjadi kuda terhebat di abad ini.. upgrade laptop aku menjadi gadget yang sangat digerusi oleh masyarakat sejagat.. dannn......... beli semua baju2 cun yang berada di sogo ketika ini... hahahhahahaahhahahaahahhahahahaha.................... >:)

What 5 jobs you’ve had?

  1. BERNAMA - praktikal kat BERNAMA sebagai programmer di department database (aku tak hengat nama saintifik department diorang). kat situ staff semua berkroni2.. bila aku duduk makan dengan satu puak red indian nie, puak2 red indian lain akan jeling aku macam nak telan aku mentah2.. hungga... hunggaaa... hunggaaa.. (bahasa red indian kalau lapar rasanya) pernah sekali aku naik lif bersama2 puak red indian aku kitorang satu department, lepas tu ada seorang red india puak lain tersesat masuk dalam lif tue.. masa tu BERNAMA kat office sementara kat empire tower.. BERNAMA kat tingkat 42 kalau tak salah aku.. korang bayangkan puak red indian aku menghina dan mencerca red india sesat tu dalam lif secara langsung sepanjang perjalanan ke tingkat bawah dari tingkat 42.. kalau aku jadi dia.. memang aku tekan je mana2 butang.. aku kuar dulu beb.. naik lif lain.. sampai ada satu statement tu.. ada akak tu cakap "kalau ikutkan hati aku ni, nak je aku hempas perempuan ni dari tingkat 42 ni". minah sorang ni relaks jee.. warghh aku kagum dengan kekebalan dia.. tapi aku tatau la apa masalah diorang.. aku malas ambik port... semoga korang bahagia sekarang.. alaaa segelintir je yang macam tu.. Allah dah tetapkan aku terjumpa yang segelintir tu untuk mengajar aku erti hidup... ada seorang kakak aku panggil dia KAK INA, dia baik sangat, kebetulan duduk satu taman rumah sewa aku kat seri gombak, dia lah yang sudi ambik dan hantar budak praktikal comot ni dulu ke BERNAMA tanpa bayaran.. luv u KAK INA.. dah tak contact dah dia.. semoga KAK INA bahagia dengan husband yang hensem.. pssttt... husband dia hensem giler siot... betul aku tak tipuu... sluurrppp~
  2. MMSC - seminggu sebelum aku habis praktikal kat BERNAMA, kakak aku suruh aku walk in interview dekat MMSC sebagai storyboarder, aku g dengan kawan aku bernama fish si ikan kaloi.. setelah menjalani IQ test bagai.. aku telah layak di interview untuk jawatan tersebut.. wah masa tu suprise giler... sebab tak ramai lepas IQ test tu.. dari 50 orang kalau tak salah aku, cuma belasan orang je lepas, aku dan fish si ikan kaloi telah melepasi halangan pertama.. syukurlah aku salah seorang.. itu la 1st time aku menjalani interview sepanjang hidup aku sebagai pekerja.. seminggu lepas interview tu seorang staff bahagian HR call aku, bagitau aku berita baik, aku diterima menjadi trainee kat MMSC, sejurus orang HR call aku, fish si ikan kaloi pun call aku.. dia tak sempat bagi salam lagi aku dah jerit "aku pun dapat.. aku pun dapat.. aku pun dapat" nasib baik minah tu pun dapat, kalau tak mau dia smackdown aku dengan zolimnyee.. rezeki aku dan dia ada kat situ.. alhamdulillah... karier aku bermula dari sini.. kitorang ditempatkan di sebuah bilik khas.. siap ada white board lagi.. komputer sorang seketul.. siap ada sesi orientasi lagi... hak hak hak.. antara kenangan manis aku.. aku kenal ramai orang baik kat sini hehehe... hari2 aku gembira g kerja.. kerja aku main main main main main.. sampai tamat kontrak 6 bulan je.. lepas 6 bulan aku menganggur 2 bulan rasanya...
  3. DEVCORP TECH - jumit(bukan nama sebenar) call aku, dia tanye aku nak kerja as a instructional designer (ID) tak.. aku cakap ok jerr... dia pun pass nama aku kat company nie.. then company ni panggil aku interview.. masa tu aku dari tapah tercinta.. terus ke KL untuk datang interview tu.. lepas interview aku terus diterima bekerja kat situ tanpa banyak songeh aku say "i do.. i do.. i do.." si jumit (masih bukan nama sebenar) dia bagi nombor telefon kawan2 dia kat company ni.. jumit ni kawan aku.. jadi.. kawan2 jumit pun kawan2 aku.. jadi terbentuk la kroni kawan2 aku di office tu yang diterima bekerja hahaha... aku, ida, zila dan yosh (ini nama sebenar.. singkatan dari POYOSH) kami sangat bahagia di company ni dengan staff2 yang memang kepala hotak kurang center.. kitorang gadis2 ID bermaharajalela mengorat tanpa mengira peringkat umur dan darjat kat opis tu.. kaum2 adam sangat menggeruni kami berempat sebab asyik mengorat secara rakus.. bilik ID bagaikan bilik puaka bagi mereka hahaha.. elleh.. time2 stress cari kitorang gak.. ingat kitorang ni badut ke nak kne wat lawak time korang stress.. tak macho langsung.. office tu majoriti lelaki, tapi kitorang semua sekepala.. memang best.. rindu korang semua.. nanti2 kita gath key.. muax!! yang tak berapa best kat situ.. management la.. bijan n inul(dua2 bukan nama sebenar.. staff2 dia je tau sapa mangkuk ni) u r both suck..!! kitorang semua blah dari situ sebab management.. sekarang semua bawak haluan masing2.. semoga korang semua bahagia.. 2 3 ketul je yang still contact.. haaa seketul tercampak dengan aku dalam opis aku skang.. tadaaaaa.... anys namanya...
  4. PURPLE FLAME - tempat kerja aku sekarang... memula office kat shah alam... duduk menyewa dengan warek (bukan nama sebenar gak) masa tu dia student UITM shah alam.. aku lepak dengan dia la.. g kerja kat seksyen 25 merempit dengan berbekalkan lesen L aku meredah roundabout.. roundabout shah alam menuju seksyen 25.. 2 bulan aku lepak shah alam.. ari2 ngadap muka anys, ari2 anys ngadap muka aku.. time lunch naik motor berdua2an g kedai makan area2 situ je.. wah.. romantik tol kitorang masa tu hahaha... sampailah office berpindah ke hartamas.. lebih kurang seminggu kak melati(admin company) bertukar kerja, masuk la seorang makhluk bermuka pucat(tak cukup darah) berambut panjang lurus (dalam kereta dia ada sikat nama "LUN") pengganti kekosongan admin.. kami namakan kumpulan kami "POWER PF GIRL" hidup lah kami aman damai dan sentosa di bawah naungan PF.. lepas tu yatie(nama sebenar) bertukar kerja.. kami masih skandel sampai sekarang.. rahsia dia banyak dalam kocek aku.. rahsia aku pun banyak dalam kocek dia.. kami saling gerun menggeruni antara satu sama lain.. lof u 3 starry... skang PF dah ramai n meriah.. ari2 aku gelak.. kengkadang je aku nangis.. erm.. ari2 makan kat aji don.. waiter setia kitorang ialah anton (jejaka endon yang sudah beristeri di indonesia) saje letak nama anton dalam ni.. nanti dia dah balik indonesia, barangkali dia gelak terbaca dan sekali gus teringat pernah bersahabat dengan budak2 PF hahaha... *pesanan untuk anton - antooonnn kuew teow kari awek kamu bikin perut ku bergelodak lagu inul.. goyang aahhhh~
  5. aku masih di Purple Flame... task tengah banyak gegegege...

Who are 5 person you want to tag?

  1. kak niz
  2. lavender
  3. silolo
  4. BlueFrog
  5. camcilah
*nota lutut - aku percaya dengan hukum karma... apa yang kita pernah buat kat orang lain baik atau pun buruk... tetap akan ada kesinambungan ceritanya nanti pada yang terlibat.. WALLAHUALAM...

17 comments:

hegira said...

mak ai. giler dasat politiking kat bernama tuh. takot aku. aku akan blaja keraskan mukalah kalau dapat keje situ.

kat situ kerja mesti taf taf hatinya eh.

nizniz said...

alamak. tag ni dah berjawab dulu lah. opaq dah tag. dulu x mo baca. org dah delete dah lah entry tu...

princesslavender3 said...

akuuu keeer???? kang ko nanes tahap bosan terjun gaung kang!!! baik jgn tahu! hahaha

yosh said...

hehheh aku terhibur2..teringat zmn kiter ngurat boy staff dulu kec bijan la hahhaha.sampai depa pon gerun ng kiter kan haha
aku praktisekan m'usha boy staff kat tmpt kj aku dulu@ptrjya.tp depa brani la.tak mcm kat devkop.
blknye aku yg kena..waa..da rase cam sexual harassment plak skang..agak2nye dulu, staff boy's devcop pon rase cam aku rs skang ke??......???

army4war said...

hegira - aku rasa pun cam tu.. memang politik diorang mcm dasyat je.. tatau lah kalau aku tercampak kat segelintir tue.. tp yg paling tak profesional nye.. budak2 praktikal kene pelekeh je.. bukan staff yang berpangkat pun yang perlekeh aku... kerani2 je.. yang pangkat2 tinggi pandai hormat orang.. ni apa yang aku alami.. yg lain wallahualam

kak niz - saya kan baru dalam dunia blogger ni hehehe... maafkan je la ek hehe..

lavender - cait... hahaha terpulang.. aku pun kne tag, kebetulan mlm tadi sangap.. aku pun menaip dengan rakus hahaha..

yosh - windu la yosh zaman2 ngorat laki tu hahaha... memang lawak giler.. abg pesal yg body builder tu pun kita ngorat sampai dia gerun hahaha...

bintang kiut said...

apsal muka aku pusat, bukan pucat? aku dah ckp dah.. ko slalu kecikkan hati aku.. kali ni hati aku kecik 3.5 cm.. pepandai ko la nak besarkan balik.. (chizi wedges pun ok)(sekadar memberi pendapat) (harap dia x baca luahan hati aku nie)

army4war said...

bintang - hahahaha typing error laaa... best nye chizi wedges.. ko saja wat aku terpanggil nak kfc kan.. sajeee...

bintang kiut said...

smlm aku makan kfc dgn dud beli bawak balik. makan kat lantai. piknik. romantik ke x? hahaa. sambil tgk dvd... fulemak.. mcm tengok wayang siot......... (waktu tu muka aku x pucat dah)

khairul_anarm said...

hah! kfc? chizi weges? huhu.. faveret aku tu.. haha..
sori mencelah korang borak²..
aku bosan!! arrrghhhh...

army4war said...

bintang - ko piknik bentang sweater dud tak?? aku tanye je, tak niat nak kantoikan ko dekat dud.. nanti kita menchizi key.. warghh..

khairul_anarm - haa ko pun?? ko pun?? aku dah jumpa sorang lagi peberet chizi.. lepas ni boleh tubuhkan club chizi.. skang baru ada ko aku n bintang sebagai ahli.. hakhakhak..!!

ni memang ruangan org2 bosan khairul hahaha... terutama aku :P

bintang kiut said...

hai khairul. selamat menjadi ahli chizi. skrg ni aku yakin mira, kalo kite beli 2 chizi mesti abis sbb ada khairul. sblm ni kita slalu tamak. haahha..

errr.. masa piknik tu aku lapik dgn poster je. sweater tu masa nak baring2 jer. tu pun di kala aku seorangan jer. aku x bgtaau dud blog ni.

army4war said...

bintang - yes yes yes... lepas nie kita boleh beli 2 chezi.. jangan ajak dud key.. nanti tak cukup (masih tamak)

bintang said...

khairul kami baru menchizi hari nie. kami beli 1 sbb x tamak.. habis pun sbb terpaksa hahahaha..

khairulanarm said...

haha.. apsal x tamak? chizi biasa aku beli 5, melantak sorang2.. best pe..

army4war said...

bintang - keputusan kita betul semalam, beli 1 je.. sebab aku makan kunyah laju2 sambil pejam mata nak habiskan chizi tu...

khairul - memang budak2 pendiam suka makan chizi sampai 5 la kot.. aku makan satu je sebab aku ramah hahahaha...(tak berapa ada kaitan)

bluefrog© said...

hah..?? di tag lagi...?? makan..?? sedapnyeee... weh kerol.. ko makan sorang..??? tak ajak aku..

mira memang takleh makan banyak2... satu tu pun dah kira akan menambahkan berat badan dia.. ehehhe...

army4war said...

mr katak - ye.. ye.. baik.. lepas ni aku makan sikit2 je... bende dah lepas jangan dikenang. hahaha

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin