Tuesday, December 23, 2008

Jom Heboh version nenas!!


cilok JOM HEBOH anarm

lavender bucuk: oi
rEd-arMy: oi
lavender bucuk: nape?
rEd-arMy: ko oi.. aku balas la oi
lavender bucuk: hahhaha
lavender bucuk: oi nnt ahad g bkt jalil nk??
rEd-arMy: wat pe
lavender bucuk: ada jomheboh
lavender bucuk: pehal?
lavender bucuk: kalu mak ko bg la
rEd-arMy: nanti aku tetanya mak aku
rEd-arMy: kalau mak aku nak ikut hahaha
lavender bucuk: aku br plan ngan si hizral
rEd-arMy: hahahahahah bagus ajak reramai aku tak sure lg sebab aku ada keje urgent takut tak sempat siap esok.. aku terpaksa korbankan sabtu ahad aku
lavender bucuk: alaaaahhh
rEd-arMy: aku sangat tak sure ni pun aku tengah cam nak gila wat keje huhuhuh
rEd-arMy: aku cuba aku cuba (feel dia sama macam wayang ari tu)
lavender bucuk: kita g lewat2 ckit la
rEd-arMy: aku tak berani janji
lavender bucuk: hukhuk
rEd-arMy: heheheheh... alaaaa tak peee.. papehal aku roger la ko



beberapa minit kemudian. . .



sheila nur: k migha..
sheila nur: syacz ajak g bukit jalil ahad nih
rEd-arMy: ape
rEd-arMy: hahahah tau
rEd-arMy: syida ajak aku nie
sheila nur: syacz bitau aku suruh roger ko
sheila nur: bitau nisah
sheila nur: kite panggil ni jemputan berantai
rEd-arMy: huhahahahahah
rEd-arMy: baik
sheila nur: camne ngan nisah?
sheila nur: rantai terkeluar
rEd-arMy: nanti aku roger dia
rEd-arMy: aku tak sure lg tau
sheila nur: ok
sheila nur: same ar
sheila nur: parents aku dtg wiken ni
rEd-arMy: aku cam tak leh kot.. jgn bgtau diorang dlu
sheila nur: baik



tidak berapa lama kemudian. . .



rEd-arMy: oi
AKiRa Da GreaT: wats up
AKiRa Da GreaT: shida sms ajak g bkt jalil
rEd-arMy: ha ah ahad nie
rEd-arMy: aku tak sure
rEd-arMy: mcm tak
AKiRa Da GreaT: tu la
AKiRa Da GreaT: aku pun
rEd-arMy: aku keje banyak
rEd-arMy: aku tak join kot
rEd-arMy: tadi aku cakap tak jadi g
rEd-arMy: dia dok pujuk2
rEd-arMy: last2 aku cakap tgok cam ne



sejurus kemudian.. tak berapa nak jurus. . .


Hizral Zakaria: mira..dak shidot ajak gie jom heboh weekend nih
Hizral Zakaria: die ngajak
Hizral Zakaria: camneh
rEd-arMy: jom heboh tu ek
Hizral Zakaria: haah
rEd-arMy: aku tak sure
rEd-arMy: aku tengah banyak keje beb
rEd-arMy: baaaaaanyak sangat
rEd-arMy: skang aku kat umah
rEd-arMy: tengah wat keje
rEd-arMy: mak aku sakit
rEd-arMy: aku dok umah je
Hizral Zakaria: oooo
Hizral Zakaria: so ko tak konpem la nih ek
rEd-arMy: ha ah tak kompom
rEd-arMy: keje aku banyak sangat arghhhhh


pastu. . .


Khairul Anarm: oit.. jom g bukit jalil ahad ni
Khairul Anarm: tgk heboh2
rEd-arMy: hahahaha syida dah ajak..
rEd-arMy: aku bz
rEd-arMy: syida syacz silolo anys ko ajak
Khairul Anarm: syida soh aku goda ko ajak ko pegi
rEd-arMy: agak dah
rEd-arMy: dia suh semu org goda aku skang nie
Khairul Anarm: aku x reti nk goda
Khairul Anarm: aku ckp direct jela
rEd-arMy: hadiah gothic paling aku nantikan hahahah nenes dah tentu nenas hahahah
Khairul Anarm: boleh2
Khairul Anarm: xde masalah
Khairul Anarm: yg penting ko pegi heboh2
rEd-arMy: aku cuba
rEd-arMy: korang jangan la mengharap sangat
rEd-arMy: nanti korang kiciwa

pssst~ saje copy paste.. malas type.. dan memanjangkan n3 hehehe...

...dan mereka telah berjaya mengharukan aku dengan 2 ketul nenas yang enak.. aku join JOM HEBOH bukan kerana nenas semata2 tetapi kerana persahabatan.. eeewah.. terharu diajak sampai ketitisan yang terakhir.. memang di awal ajakan, peratus aku join hanya 20% hahaha... tapi godaan demi godaan aku terima dengan penuh rasa terharu dan dihargai.. ahaks..

aku agak bersengkang mata buat kerja hari jumaat dan sabtu (tak berapa nak sengkang sebenarnya) sempat gak la mak aku suruh aku jadi driver g sogo sabtu tu.. sian kat mak aku, harap weekend je jejalan, so aku drive la ke sogo. yeah.. tugas sebagai driver mak aku dah aku jalankan..

ahad~
hari kejadian tu aku sempat godek2 code sikit b4 bersiap ke JOM HEBOH.. aku drive bersama2 co pilot sejati aku iaitu kak anys ke lrt kelana jaya.. lepas pusing2 cari parking yang agak aneh.. kitorang pun g la menuju ke station lrt kelana jaya...

(dialog kat depan kaunter lrt kelana jaya)
aku: aku bayar pergi.. ko bayar balik..
kak anys:okeh

perjalanan hujung ke hujung station dalam lrt kami penuhi dengan bercerita tentang gelagat orang dalam lrt tu... aku tak ingat time perjalanan pergi atau perjalanan balik dalam lrt pada hari kejadian.. ada orang buta naik lrt.. dia ketuk2 tongkat dia ke arah kerusi2 berdekatan dia.. nak check ada orang ke tak kat tempat duduk tu.. ada sorang mamat tu duduk hujung sekali sedang main handphone.. semes kot, duduk kat kerusi orang cacat pulak tu.. fizikal alhamdulillah, nampak sihat.. mental wallahualam.. kaki dia diketuk sikit oleh tongkat tu.. pakcik tu siap cakap "ops sorry" dia pandang pakcik tu.. dia sambung semes kat handphone dia.. masa tu ada hampir 3 kerusi yang kosong.. antara kerusi kosong tu sebelah mamat bersemes tu.. aku jadi serba salah.. tapi aku tak de kekuatan nak g pegang pakcik tu bawak ke tempat duduk yang kosong.. so.. aku tanak kutuk mamat bersemes tu lelebih, sebab aku pun tak berapa nak baik dalam hal ni.. sampai sekarang aku rasa cam aku jahat hehehe... yee aku jahat.. cakap je la huhuhu...

hah.. berbalik pada topik JOM HEBOH... lepas parking kat endah parade.. acara berjalan kaki diteruskan.. memang panas cuaca masa tu..tapi ku tahan jebat!! setelah perit getir diharungi bersama.. tepi stage JOM HEBOH menjadi saksi pertembungan kami semua.. dengan wajah merah padam macam udang kene bakar...

anarm bawak nenas dalam paper beg pink (thanks bro.. terharu) nenas di beli oleh adek shida di giant tak salah aku (cayang ko) turut menyumbang tenaga pegang paper beg adalah si bosz.. weh bosz.. aku kurang persediaan masa tu, aku budget ko sunyi sepi macam skandel ko si anarm tu.. rupa2nya.. kau.. kau.. kau.. ohh tidak!!

ini adalah antara aturcara majlis:
makan2..
snap2 gambar..
sesat2..
patah balik..
makan ais krim..
makan laksa..
minum 100plus..
redah hujan..
gelak2..
redah hujan.. acara berjalan beramai2 menuju endah parade dalam hujan..
seberang jalan sambil lari2 dalam hujan.. (tudung aku kemik sebab basah kne ujan.. mencii)
makan2 mekdi..
gelak2..
enjoy sangat!!

aturcara tamat dengan upacara salam2 sambil cium2 pipi (hanya dengan muhrim).. rombongan cik hizral tak join g konsert.. kepala aku dah denyut2 masa tue... sampai rumah. pas mandi aku pengsan seribu bahasa...

aku enjoy sesangat pada hari kejadian... terima kasih kepada yang sudi mengajak tanpa rasa jemu..

Penghargaan:

penglipur lara~
anys

ketua rombongan~
shida

kameraman~(takde bateri cet)
syacz

pembekal nenas~
khairul_anarm

pakcik driver bas + pengembala~(banyak jawatan.. kaya ni)
bosz

superman~
khairul83

pakcik bas~
hizral

penumpang bus~
mira

u ol rock.. luv yaa~

gambar panas klik sini~

16 comments:

akira said...

huhuhuhu...len kali nak diam ar...
kene menuntut ngan anarm ni..haahaha..

hegira said...

oooooOOoo gi tak ajak!!
huh!

princesslavender3 said...

kira berapa byk nama adik shida yg menjadi sebutan?????!!!

hahhahaha! akhirnya berjaya gak org2 suruhan aku menggoda ko! cayalah!!


p/s: laksa yg x sedap tp mahal nk mampos!

khairulanarm said...

lenkali bagi buah kelapa lak.. sape nak? angkat tangan !! :p


word verification : piyed

Silolo said...

weh.. hukhuk jeles giler aku.. hukhuk pepagi sabtu tu aku dah keen culik ngan family aku.. igtkan leh gak ngelat lepak2 ngan korg.. huahuahua.. jom ar buat lg.. kite buat jom heboh sndr nak? hihihihii

princesslavender3 said...

Anarm???!! ko siyes word verification : piyed!!????


aku punya word verification : pipanto
(makluk apakah ini??)

army4war said...

akira - oi jangan la senyap2.. aku suka meriah hahaha...

hegira - ala weh.. jgn la majuk.. meh sni aku pujuk..hehe.. next time kita wat jom kecoh plak key haha... boleh pas baju aku terus hahaha...

shida - huh.. thx gak kat ko kerana goda aku tanpa jemu.. release tension beb g jom heboh tu haha..

anarm - lepas ni tatau la ko nk bawak buah apa lak.. yg penting paper bag pink ahaks..

shida - pipanto?? sesuai jadikan nama anak kucin haha...

nape aku tak de word verification hah?? ooo sebab ni blog aku sendiri hahahaha!!!

bluefrog© said...

takde sape ajak aku... da balik baru tnye nape tk g... aduii..

begini la nasib diriku yg malang oh tuhan....



Word Verification -lasest

*waaa.. sume da pndi men word verify...

army4war said...

katak - alolololo gedik ayam belanda nye diaaaa.... bukan ke kak anys dah ajak.. ko cakap ko bz... kerat ekor kat blakang rambut tu baru tauuu..

*takde word verification

khairulanarm said...

shida - btol la word verification aku piyed.. aku pn baru pasan.. saje je tulis.. pas ko sound baru aku pasan.. censored.. hep.. hep.. haha..


word verification: papaboi

bluefrog© said...

army - eh..?? alamak.. aku baru nak maje2 skit... huh...



Word Verification - exhattep

army4war said...

anarm - hahaha... pelik2 word verivication dia.. boleh buat pertandingan ni haha

katak - laaa awat hang tak habaq awal2 nak bermanja... the moral of the story... pas ni ada joli2 turun la .. ada peheeemmmm~ kalau tak.. surau menyurat tidak di layan~

princesslavender3 said...

anarm-aku terharu ko dpt word verification "piyed".. hoissshh!! kak mighaaaa sila buat sesuatu.. da mcm2 menda kuar da ni hah..


word verification : azatent

khairulanarm said...

sila delete komen yg ade verify piyed tu.. aku tak pasan.. aku tak bersalah.. aaaaa

bluefrog© said...

army - alaaa. aku kebizianalkaput la pulak ketika waktu kejadian.. next time and masa tora kembali.. ehh... nak tahun baru nih.. takde idea ke..???




Word Verification - trate

army4war said...

lavender - alaaa aku suka baca2 word verification korang hahaha.. tanak disable kan.. namoo.. namoo...

anarm - tanak delete biar je la.. hahaha...

katak - hahaha... sila buat usul.. aku lantik ko sebagai projek manager skang.. ada pape cadangan sila kemukakan.. aku dah angkat keyboard tanda setuju...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin