Sunday, November 23, 2008

jumaat + sabtu

semalam balik ke rumah awal sikit.. just do a little bit research 4 my wordpress themes kat office b4 balik umah.. mood kurang enak sikit ari tu.. biasa laa life takkan selalunya best, right? sumtimes we need a flavour in our life.. ada la 2 3 perkara yang aku kene fikir balik dari opis..

sampai rumah, kebetulan bertembung dengan mak n adik aku yang baru lepas beli barang umah, aku ambik la 2 3 4 plastic beg untuk bawak panjat tangga nanti, mak aku bawak barang ringan2 je, aku sederhana ringan.. n adik aku sederhana sederhana ringan hehehe.. alaa gentleman kan huhuhu...

aku panaskan engine kereta jap, sebab ari ni g keje merempit.. aku ambik keputusan duduk dalam kereta sorang2 kejap.. kunci pintu keta.. pasang radio kuat2.. baringkan seat kerusi... pejam mata... kosongkan otak... ermmmm... quite relax tapi not work enough.. erm... masuk umah je la..... erkk!!! alamak!! kene angkut barang2 menuju puncak.. adeh.. kombinasi barang yang aku pilih kurang tepat.. plastik berisi botol2 pelbagai jenis dan plastik.. err... emm.. apa ntah dalam dia.. macam batu bata je berat huhuhu....

arghh... sampai gak penhouse aku.. masuk2 umah adik aku tengah makan kfc hasil paw mak aku la tue.. warghh.... chezzy wedges... krkrkrkrkr~

"kak yang... nak ambik la"

wah baik plak adik aku ari ni.. mood baik la tu.. ahaks.. aku serang chezzy wedges duluu.. yummiee~

"esok nak g memana tak" - hahaha sure esok dia tak de plan g memana dengan kawan2, tu pasal tanye cam nie.

"jom g melaka makan sifud" - wah mak aku tanak lepaskan peluang.. uik sifud?? macam laaa mak aku leh makan sifud.. makan sikit2 je key.. mak darah tinggi .. kenot kenot!!!

"follow je" - aku janji tak memerap kat umah 24 jam, aku dah cukup gumbiraaa hahaha....



sabtu

pepagi tadi mak aku tanye balik..

"nak pegi melaka buat apa ek.. dah la jauh" - erm.. dah biasa dah situasi macam ni

"kita g PD je la.. jalan2 tepi laut.. makan2 pas tu balik la" - cadangan ditutup

lepas solat zohor gerakan mencari makan sampai ke PD pun di jalankan.. tetiba........

"alamak kak yang aku terlepas susur keluar PD la"

aku adalah seorang makhluk yang tak suka kusutkan otak.

"terus je g melaka" - mak aku follow je

kalau aku suruh adik aku kuar dr highway n patah balik, masuk balik highway, mak aku akan membebel dalam kereta tanpa bosan sampai kitorang bosan.. sebab mak aku memang alergic tengok pondok2 kaler ijo 2.. padahal kalau nak kira kos, lagi banyak kos terus ke melaka dari kos patah balik.. tapi kalau terus ke melaka, just jumpa tol bila dah sampai melaka je, berbanding patah balik jumpa banyak kali.. gerun aku nak pikir setiap kali jumpa tol mak aku marah kerajaan.. adoi mak aku nie hehehe... aku tak suka kene bebel... hahahaha.. plzz... plzz.. korang jangan bebel aku.. tq...

anggap la g melaka nak jalan2 cari Laksamana Sunan hehehe...

sampai melaka g cari medan ikan bakar kat umbai... siap tanya2 orang lagi.. pernah g umbai sekali je.. dah lupa jalan.. kami dengan berbekalkan kelaparan yang dialami seisi keluarga.. membuat gerakan mencari umbai.. huh... jumpaaaa~

kat sini aku bagi harga2 makanan yang kitorang makan.. mana la tau korang plan2 nak g sana.. boleh tau harga2 kat situ..

kitorang makan:-

ikan siakap sweet sour - RM25


sotong 3 ekor masak goreng tepung - RM14


udang 3 ekor goreng margerin - RM21
+
nasi lemak 3+ nasi putih 3 - RM9
+
*semua di atas hanyalah gambar hiasan je.. tak bawak kamera la hahaha saja nak tunjuk je supaya n3 ni ada gambar hahahah


pas tu kitorang balik umah masing2... hahahaa... semua balik kota damansara laa hahaha.. semua anak beranak.. hek eleee korang ni pun...

12 comments:

All U Can Print said...

umbai la tempat aku makan tuh ahhaa

hegira said...

wah. blog dah tukar sarung.

wiken lepas nih kitorang semua naggota kuarga plan nak ke pd. dah siap amik cuti isnin. tapi last minit kensel. jadi hari isnin aku leh bersenang lenang.. haha

tapi. tiap tiap hari pun aku bersenang lenang.

army4war said...

bintang - tak la berapa best.. tatau la kot2 aku salah pilih kedai.. pakai masuk je tgok kedai paling ramai hehehe

hegira bucuk - blog sendiri aku berhempas pulas customize, blog client aku tgu ari isnin baru buat hahaha... tu pasal aku tak jadi g PD sebab ko tak de kat situ rupanya hahaha!!

bintang said...

jadi ko pegi melaka sbb............????????

ya ya mungkin yg kedai ko pilih tu bukan sama yg aku pilih. pilihan kau kurang tepat. harap maaf.

camcilah said...

aku dari dulu nak gi umbai ni.. tak sampai2 lagi..ko pegi tak ajak aku pom..aku kecik hati..owh..:P

army4war said...

bintang - aku g melaka sebab tersasar dari persimpangan delima Port dickson.. pas ni aku try kedai lain la.. sebab masakan dia biasa je

camcilah - kalau aku tau aku tersasar dar persimpangan PD aku ajak la ko.. mana aku tau ari tu aku nk g melaka.. uik..!!??? hehehe

awin said...

erm sedapnye tgk lauk2 tu..walaupn bukan tpt ko makan tp mmg nampak sedap mira..ko ambik dr tenet ke gambar tu?

army4war said...

hahaha... ha ah aku ambik dr tenet je gambar2 tu, kamera akak aku bawak g sabah.. nanti kita g jalan2 cari makan one day key :P

princesslavender3 said...

hoh! g melaka?? patut senyap!

meh cni org melaka nk komen.. hahaha.. ekceli x best mana pun mkn kt sana kn kn.. dr ko abis duit minyak+tol+makanan yg x berapa nk sedap tu.. baik ko kompol2 duit tu bwk mak ko mkn kt key el yg mengandungi lebih byk tmpt yg lebih besssttt..

kenapa sy suka rmh sy.. kenapa sy suka rmh sy.. kenapa sy suka rumah sy..

sbb dia beessssttttt...

hahaha! lenkali nk g pd ajak aku br x lepas simpang.. *msg utk adik ko..

army4war said...

hahaha kejadian lepas simpang itu terjadi sebab aku n adik aku sesama ngantok dalam kereta.. hahaha... sampai2 kat melaka.. adik aku pandang aku, aku pandang adik aku.. sebab baru kol 3ptg.. tatau nk g mana.. cadang nak makan, mana best makan kol 3, kne la tgu malam2 skit.. nk naik a-famosa, dr aku tadika dah buat lawatan ke situ.. cam tu gak aku tgok a-famosa tu.. len kali nk g memana aku tanye ko dlu (ko pukau aku ke weh)

princesslavender3 said...

hahhaha bagus.. bagus..
skang melaka da best la.. x mcm kg. lg kn.. ko ajak mak ko lepak kt dataran pahlawan tu pun dah afdal.. sure beliau terharu.. haks!

*aku pukau cara batin..

army4war said...

kalau melaka still mcm kg aku lagi suka.. dah la jem, panas, banyak jalan sehala plak tu... rasa nak terus kuar dr keta jalan kaki lagi bagus.. nasib baik aku tengah lapa time tu hahaha... lek kali aku g makan umah ko je la... jah sangat melaka tu.. hahaha (try pukau ko plak)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin