Sunday, January 25, 2009

Happy Chinese New Year

n3 ni tak berkait sangat dengan tajuk hehehe...

lokasi : rumah tapah
koordinat: dalam bilik depan (sebab bilik ni je ada tingkap. perlu sidai berukband ni ikut arah angin)
keadaan bilik : gelap dan 7 bijik bantal bergelimpangan tanda aku tido tahap mummia malam tadi
object sebelah kiri : sebijik bantal kaler kuning (bantal aku tido malam tadi)
object sebelah kanan : mouse berlapikkan bantal kaler pink (tak de memori bantal ni aku guna tok apa malam tadi)
object di belakang : dinding
object di hadapan : mestila laptop aku...
lagu yang sedang di layan : Confide in me - angtoria (dalam playlist semua lagu nyanyia angtoria thanks encik katak selaku penyumbang album angtoria)
ber ym : syima anak pakcik bakri (dia kerja arini, padan muka dia hahaha)
makanan kegemaran : mee bandung (apa hal ni)
objective n3 : menghilangkan rasa bosan a.k.a sanggap yang mula menular ke segenap sudut..

dari semalam aku usaha connect internet.. tapi tidak berjaya, line kat tapah ni ada GPRS je, antena kene tepat ke sasaran.. kalau tersasar sikit.. jangan harap ada connection.. aku lupa baca jampi connecting internet kot.. tadi aku baca baru boleh connect.. baca bismillah je.. hehehe...

Raya cina macam ni aku layan cuti jee... nak g beraya umah kawan2 pun tak de kawan cina yang duduk dekat2 skang.. aku ada kawan cina, kenal zaman sekolah rendah lagi.. zaman cumel cumel.. selalu gaduh time main lompat getah.. zero point!! ahaks.. dulu ngam dengan dia.. bila dah masing2 ada kerjaya nie.. dah susah nak jumpa, dia bz aku pun bz.. bila dapat semes dia, sure bunyi cam nie..

semes dari amoi :
"sombong la u skang.. i je rindu u, u tak rindu i pun"

then ku akan balas balik :
"aik.. sapa yang start tak balas msg kalau kita bermsg2"

semes amoi :
"aiyaa.. ye ke i yang tak balas.. hehe.. i ingat i dah balas"

cess... cepuk kang..

pling..!!!

macam menarik je kalau skang ni buat gathering.. kalau aku bgtau pasal gathering ni kat kengkawan sekolah aku, 4sure diorang suh aku jadi "cik kiah" nyee.. dulu pun diorang yang bercadang nak buat gathering, diorang suruh aku jugak yang jadi "cik kiah". huh... nanti2 la aku pikirkan..

hirup udara tapah ni.. tetiba rindu zaman2 sekolah..
zaman pakai baju putih n kain biru muda
zaman nakal2 (tak la nakal sangat)
zaman suruh kawan cover line masa tido kat lab (fizik paling boring.. hak tuih!!)
zaman conteng seat belakang dalam bas guna liquid paper atau marker pen..
contoh ayat paling simple "Mer was here" (hahahaha.. POYOOOO...) atau
"(nama mangsa) bengong!! otak tak betul, datang sni jangan nak buat taik" hehehe... contoh key...
zaman makan laksa 1.50 kat gerai pak abe.. (sekarang kalau balik tapah, sure pekena laksa dia)
zaman lepak dengan member kat bus station sampai bas terakhir gerak..
zaman jalan kaki dengan arul balik rumah sebab terlepas bas last pukul 6.45 petang. huhuhu... peluh beb..

warghh.. winduu.. winduu.. ye laaa ye laaa... cik kiah pun cik kiah la.. organisasi akan dibentuk pas ni.. miyahahaha...

nota lutut - padahal budak2 sekolah aku mana ada layan blog.. hahaha... korang jugak yang layan2 citer2 karut aku ni hahaha.. tochee.. tochee..

HAPPY CHINESE NEW YEAR

12 comments:

hegira said...

baca yang perenggan awal tuh dah macam bersajak pulak. haha.

hm. tak suka cuti. kepala berat dan badan bersawang.

imranabduljabar said...

nape aku rasa hari2 macam cuti?

*boring? sebab takde internet?
*addiction...hmmm

bluefrog© said...

hah.. aku ym ko tk balas di saat akhir.. patut ler..

bukan tak bace doa.. ko tak basuh tangn td.. korek idung.. ko ckp ngn aku td kn..???

SilentAnarm said...

mira.. nanti balik kg lagi bgtau aku!! aku nak numpang.. nak balik kg jugak.. smpai tapah aku tepon laa bapak aku datang amik.. kalo ko rajin bleh antor aku terus smpai chenderong balai.. haha.. boleh? boleh? alaa.. bukan jauh sgt pon tapah ngan chenderong balai kan.. hehe..

Jaws said...

org tapah ker nih?
kg bapak aku kat tapah gak..
hehehe...

Silolo said...

salam..
org tspah ke ni? bapak aku org pasir mas..
:-"
ahaks..
saje..
cuti kali ni buhsan.. sbb lepak kt mamak pon x sampai setgh jam.. cet..

sebaliktabir said...

aku memang takde pasang internet kat umah...layan mata je nampaknye

army4war said...

hegira - wah rupanya aku pandai bersajak hahaha.. lepas je ak send n3 ni, connection internet aku terputus sampai sudah huhu.. pas tu aku sama macam kau.. bersawang uhuh..

brader sifoo - wah memang sangat tertekan bila tak de internet.. kita ada persamaan.. miyahahaa..

bluefrog - dah dah g berak.. jangan lupa basuh tangan.. haaa baru ko sedar.. hari2 tanpa aku di ym.. hahaha..

anarm - tak de hal bro.. aku nk balik tapah nanti aku roger ko.. jangan komplain cara aku drive.. aku cepuk kang :-"

jaws - selamat datang.. yaa yaa aku tapah town gurl.. ko tapah area mana.. bapak nama apa.. dulu sekolah mana.. g sekolah jalan kaki ke naik bas.. makan kegemaran ape.. kawan teman ni yob!! hahaha..

silolo - hargai cuti anda... mcm aku bersawang depan tv hahahaha..

sebalik tabir - hahaha pasang la interet bro.. banyak bende leh buat kalau ada tenet.. dunia di hujung jari anda.. eeewahh.. hahaa

Jaws said...

haha..
bapak aku jer..
aku bukan..
dah lama tak jejak kaki disitu..
aku membesar kat kl..
tapi skang tgh belajar kat UTP perak..

army4war said...

jaws - oo student UTP.. aku dulu kat UiTM Seri Iskandar,dekat dengan tempat blaja aku dlu.. naik bus General kaler ijoo g ipoh kan?? hahahaha...!!

Jaws said...

hehe..
tak pernah plak naik bas..
naik kete jer..
hehe..
kamu dah abis blajar ker?
haha..
tapah kat ner?
mmg hometown erk?

army4war said...

ha ah sudaa habis blaja...

ha ah aku tapah town girl!! :D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin