Friday, January 30, 2009

bukan dari hati

kepala bagai ditunjal2 dengan hujung kaki si pemilik suara
pipi panas bagaikan disepak berkali2 dek bahang nafasnya
alun getaran dari rengkungannya
bikin rengkungan aku turut meloya

jeliknya mata ini bila tidak sengaja terlihat walau hujung bayang miliknya
tiada indah pada dia
hanya mata yang mampu menerangkan segala
hati pun takkan mengerti apa yang mata rasakan

bila selesai...

aku diamkan segala rongga
aku sandarkan kepala biol di ujung kerusi paling atas
sekarang aku tenang
sambil menanti apa yang akan menjengah

31 comments:

Jaws said...

sajak ke ape nih?
hehe..
sungguh bersastera sampai aku tak faham..
hehee

princesslavender3 said...

hah pe yg menjengah?? Hantu ek??!

nizniz said...

kopi paste dari mana nih?.....ahahahahaha....

army4war said...

jaws - luahan dari beberapa rongga aku.. saje test power hahaha...

shida - spesis hantu gak la aku rasa... tp sifat dia agak serupa macam ko.. aku dan sekeliling kita hahaha...

kak niz - copy paste dari otak ke screen komputer la kak.. saya anggap tu pujian ek ek ek.. hahahaha panas la tuuu~

imranabduljabar said...

copy dari hati
paste kat sini
ngaku bukan hati
apa ke halnya ni?

[,]

apa2pun, tenang2je lah...kerana air yang tenang mampu membenam api

sebaliktabir said...

dari segi tafsiran aku sendiri la ni...
macam orang tengah tengok tv dengar lagu jer...? heheheh gurau jer.

Mata pandangannya benci,
Telinga mendengarnya sepi,
Hati tafsirannya bisu...
Jauh sekali melihat,
apatah lagi terdengar,
tak mungkin mahu bersua....

hahahahah....aku pun pening!

army4war said...

brader sifoo - mak ai.. pantun empat kerat la plak hehehe... tak mahu hati sakit lagi.. mungkin ni cubaan berdalih..

sebaliktabir - pening ek... nah minyak cap kapak.. jangan titis kat mata nanti ko nangis hehe..

nizniz said...

walau kemana pun kau belari, membelok ke hutan, berlari ke pantai..kau akan kembali kepada ku migha...eheheh....

takpe, nanti ku cingkil-cungkil apa yg berada dihati mu itu. la ni, banyak keje. YM takleh ONN. kang tak pokus. tapi leh lak layan blog kak migha kan...hmmm...suntet kau sudah berjaya...

imranabduljabar said...

aku terdengar tempias puisi rangga

pecahkan saja gelasnya biar ramai
biar mengaduh sampai gaduh

army4war said...

kak niz - cess berpuaka tol akak ni.. i dah biasa suntet2 ni.. pelesit gred A i memang ready je di arahkan..

army4war said...

brader sifoo - kalau gelas tu dah penuh nanti.. saya cuba pecahkan.. mungkin..

SilentAnarm said...

semua pakat nk berpuisi kat sini..
army.. sejak bile ko jadi puitis ni?

army4war said...

anarm - tu bukan puisi.. tu cuma kata2 aku je hehehe

stary said...

hai niz niz

Silolo said...

tumpang lalu.. puisi? k migha? puisi? k migha? mace x song pong.. (ngan gaye bahase kelate ahaks..)

bluefrog© said...

atau aku harus lari ke hutan
belok ke pantai ...

lepas tu drift ke angkasa... haaa..

huuuu...aihh.. pandainyeee....

army4war said...

starry - i PR kak niz.. apa2 hal semes i je key..

silolo - ...

katak - ko dengan kucin ko samaaa.. je... suka drift haha.. apa kata ko try skill drift kucin ko tu dari tingkat 4.. hahaha

nizniz said...

hai stery...

bila kita nak main pool sesama lagik...atau BBQ berdua sahaja. Migha tak bz main puisi...tak layan kita dah...

army4war said...

kak niz - alaaa berpuisi je...jangan la abaikan saya.. ahaks... skang jiwa dah halus.. jangan buat saya kecik ati hahahhaahahahah

setari said...

niz niz, bawak la daging bbq dtg kat umah saya. kite piknik2 kat lantai mesti comel kan. kite dah cuba main pool kat umah awak tapi xberfungsi pun pool tu.. krkrkkrrk

migha: ok i dah sms on KAWAN kat u. nanti i sms u k.

hegira said...

wah.

bagusnya sajak. kata tak pandai bersajak. ceh.

tapi luahkan lah dalam penulisan. luahkan aje.

army4war said...

starry - kenapa kne ngorat kak niz kat komen aku.. aku.. aku.. ohh.... tidakk!!

hegira - oo tu sajak ek hehehe... kalau aku buat dalam bentuk penulisan.. aku risau orang berkenaan kelar tangan dia hahahaha...

mclelun said...

Maybe I am stupid. I can not understand at all.

army4war said...

hahahaha.... its ok lun.. u r brilliance freeenn.. not stupid .. after this i'll try done a poem in english key.. hahahaha!!

nizniz said...

eh encik bluefrog ni...sambung puisi kita pulak.
kite tak suke tau...

bluefrog© said...

haaaaaa... honey.. nak ikot.... makan bbq..

erhh... feel.. feel.. feel...

nizniz said...

apa yang feel...feel..tuencik bee?

bluefrog© said...

feel la honey baca puisi si mira..

"hanya mata yang mampu menerangkan segala"

nizniz said...

awak nih ada ada je...

"hanya mata yang mampu menerangkan segala"

army4war said...

arghhhh!!!!!!!!!!!!!! aku tertekan.... kenapa komen aku jadi mangsaaa kerakusan korangg...!!! nehiii... nehii... awakk...!!! geli mat mat mat!! cirit or die?

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin