Saturday, January 17, 2009

Yahudi Musuh ISLAM Sampai Akhir Zaman

n3 kali ni aku sangat pasti memang akan emosi..


aku sebagai umat Islam yang serba kekurangan menyeru rakan2 yang tersinggah dalam blog aku ni supaya lakukanlah walau sedikit usaha demi saudara seagama ISLAM kita di Palestin.

untuk menonton berita yang berkait Palestin pun aku tak berani. apatah lagi untuk ke Palestin memegang senjata dan menembak kepala BINATANG Israel CELAKA yang menyentuh tubuh suci saudara seISLAM aku untuk dibunuh syahid untuk menyelamatkan agama dan tanah air mereka sendiri dari diCELAKAkan oleh BINATANG israel.maafkan ku... aku pengecut..

setiap hari mata dan otak aku disogokkan dengan gambar2 sedih rakyat Palestin bergelimpangan berdarah macam nyawa tiada nilai. janganlah jadi dayus dengan menutup tv sebab tak sanggup melihat penderitaan Palestin dan terus ke dapur masak meggi. dan bancuh air milo.

lakukan sekelumit usaha yang termampu..

tapi...

"dah la barang2 kat malaysia ni penuh dengan barang2 buatan israel dan amerika.. kalau tak beli dan guna barang2 mereka.. alamat susah la kita nak hidup.. barang2 paling basic dan berlambak kat pasaran macam meggi, nestle, mekdi, kfc.. yang memang sejak dulu lagi aku guna, macam mana tetiba nak stop pakai barang2 tu semua.. "

aku harap bisikan2 seperti itu dapat aku hindarkan.. insyaALLAH..

aku sebagai manusia yang lemah.. yang memang sangat tidak terdaya.. mengaku dan ingin meminta maaf seawal ini..

sebab aku tidak boleh berenggang dengan hand phone aku yang berjenama NOKIA.. erm.. aku dah beli.. duit tu pun dah dapat kat diorang. tetapi andai kata aku belum memiliki hand phone ini, aku sangat pasti tidak akan terdetik untuk membeli jenama itu demi ISLAM. perlukah aku campak hand phone ni, sebab ia jenama NOKIA.. erm.. gunakan akal yangALLAH bg tu untuk berfikir key.

kita sebagai suadara seISLAM wajib menyumbang walau sekelumit usaha demi keamanan umat ISLAM yang lain..

aku juga sangat takut dengan azab ALLAH jika tidak mempedulikan saudara seISLAM ditindas.. NAUZUBILLAH.. ini adalah tanda aku prihatin.. usaha.. dan takut dengan azab ALLAH..

bayangkan duit yang kita beri untuk membeli barang2 yang disenarai sebagai barangan buatan israel dan amerika.. dijadikan untuk membina2 senjata2 api yang canggih dan senjata itu digunakan untuk membunuh dengan kejam terhadap rakyat Palestin.. Nauzubillah..

dengan memboikot barangan lahat2 tu.. insyaallah dapat menghentikan saluran kewangan untuk memusnahkan ISLAM.. insyaALLAH…


~ALLAHUAKBAR~

17 comments:

akira said...

Allahuakbar..
nice en3 dude...

army4war said...

tq.. ntah pape ayat aku.. tp semoga mesej aku sampai.. insyaallah :P

Silent Anarm said...

errkk.. aku pon pakai hp nokia.. aku rasa besalah sbb menyumbang kepada lahanat sialan hanjing tu.. adakah aku berdosa? ampunkan hamba-Mu ini ya Allah.. tak terniat untuk diri ini membantu dalam peperangan tersebut.. namun aku amat bencikan peperangan.. sampai sekarang aku pikir, takleh ke umat2-Mu ni hidup aman damai.. bagus sgt ke peperangan? apa yang dapat melalui peperangan?

:((

niz said...

bila surat kaba and tivi dok citer pasal palestine, barulah orang Islam nak boikot tu..nak boikot nih..nak bakar bendera..nak merusuh tak tentu hala..sampai jem jalan tun razak. bila reda, senyaplah semua nanti. there is nothing "mengejutkan" sangat for me. this issues dah kepoh almost beradab.

dok boikot, dok jihad, palestirian tetap kena bom. Si Hamas dan Si Fatah tu harus buka minda. dunia asyik dok bersidang je..masa tang bersidang roket jatuh juga kat school. kat masjid. tu la dia bila "jihad Islam" di campur dengan"politik jajahan"...

Ya Allah, berikan kekuatan kepada saudara palestirian. berikan ketakutan dihati israelrian. Engkau yg mengetahui apa yg tersemat dihati setiap khalifah. Amin. Allahuakhbar.

heh. kak migha, kak niz mmg emo sket.heheh...

army4war said...

anarm - marilah kita semua berdoa agar semua umat ISLAM bersatu menentang musuh ISLAM. tak kiralah dengan apa bentuk sumbangan. insyaALLAH...

kak niz - saya pun emo dengan berita nie.. apa pun kita perlu berdoa semoga rakyat Palestin terlepas dari sengsara.. dan berdoa agar musuh ALLAH laknatullah tu tidak melakukan kekejaman lagi terhadap saudara ISLAM kita.. AMIN

ALLAHUAKBAR!!

imranabduljabar said...

Salam:

Memang sangat sedih bila tengok apa jadi kat sana. Membuatkan kita rasa terbakar. Panas segala2nya kan...

Maka kita terpanggil untuk bertindak. Ya, kita harus buat apa yg kita termampu. Ya, kita boleh.

Mungkin ini satu titik mula untuk sesuatu yang lebih kebangkitan yang lebih besar akan datang...kita tentukan.

Namun, jangan lupa yang di sini juga. Konflik identiti Islam di daerah sini kadang2 ada yang buat2 tak pandang. Kuman di seberang jelas nampak. Sebab kuman masuk TV.

Sayang Islam? Maka sayangilah diri, jangan seksa diri dengan mencampakkan ke dalam lembah neraka.

Kurangkan emo, kalau banyak emo nanti tindakan tak waras. Bila tak waras camne nak efektif. Bila tak efektif, nanti kena gelak. Bila kena gelak, nanti lemah semangat. Bila lemah semangat, terus menyorok dalam almari. Ghaib.

Hmmm...

Silolo said...

salam.. yup.. yup.. jom beli serbuk ayam ala2 kfc jename adabi.. ahaks.. aku xprasan pon colgate pon israel.. uhuks..
xpe ar k migha.. xleh boikot terus.. kite boikot sket2.. asalkan istiqamah.. btol x.. hehe =D peace bro n sis..

ermm ni nk bg warning awal.. ade dgr dari desas desus.. lepas raye cine ni ekonomi mesia akan turun 50% dari skrg.. uhuks.. jom perah otak nk wat cemane:P

army4war said...

brader sifoo - saya sentiasa berdoa semoga orang ISLAM bersatu padu dan menjadi umat yang kuat insyaALLAH dan berusaha apa yang termampu untuk menyumbang kebangkitan ISLAM...

silolo - sakit gak ekonomi skang ni huhu... semoga semuanya cepat sembuh.. AMIN

princesslavender3 said...

aku rasa isu boikot memboikot ni sejak dr dulu org kita da sibuk.. tp sume hangat2 taik ayam. dari isu kartun Rasullullah S.A.W dulu pun da kuar isu ni.. tp lelama senyap balik.. memula sume gah berkata boikot sana sini.. buatnya tidak jugak.. aku rs sume yg ada depan mata kita kebanyakkn nya product dr bangsa lahan*t tu.. sampai aku da letih nk memilih.. takut sok ada yg g keja gg x bergosok, muka pucat lesi xde make-up, hp kt tgn da bertukar menjadi mesin fax buatan cina haha ntah pa pe lg la.. moga mereka mendapat balasan yg setimpal dgn apa yg mereka lakukan! fighting!!

army4war said...

hehehe.. tu la... manusia mudah lupa... sementara aku masih ingat ni.. aku lakukan yang termampu.. kalau aku lupa nenanti wallahualam.. :">

hegira said...

dari dulu lagi memang tak minom coke. coke tak baik untuk kesihatan. hehe.

mcd lak fast food. tak makan. tapi dari dulu lagi memang boikot mcd. tapi skali skala terbabas gak.

macam marks and spencer jugak.

tapi nokia aku suka. sebab produk bagus. hehe. takpe, lepas nih beli sony erikson lah.

takpa. nak buat, buatlah. atas diri sendiri. kan mira?

army4war said...

hegira - aku peminat kfc, tapi wat masa ni tak bertandang ke sana.. hati manusia ni susah nak predict terutama hati aku hehehe.. 4 now aku masih cekal sebab teringat dan terbayang sensara rakyat islam palestin kat TV.. at least aku sumbang sumthing yang sangat2 kecil sumbangan aku ni..aku skang bawak bekal ke opis (tak de kaitan sangat hahaha)

ha ah hegira.. kalau nak buat buatlah.. kalau tak, aku mengerti korang ada alasan tersendiri.. aku hormat semua pendapat.. :D

sebaliktabir said...

Tepuk dada tanya hati...
Kalau tanya selera..aku pun semua masuk,tapi kfc tak berapa masuk la sekarang,ayam dia dah kurang umph! tgk tempat kot..lagipun ayam injection. 20-30 hari dah boleh sembelih...hehehehe

army4war said...

sebalik tabir - betul tu bro.. apa pun yang kita buat, even hasilnya tak nampak skang, kalau niat kita betul, insyaallah kesannya.. insyaallah..

*sorry nak tambah emo sikit..sebab terkilan...

ramai gak yang dok bertekak pasal ni dengan aku.. kalau tak setuju aku paham, diam2 sudaa sebab aku pun tak angkat sepanduk dalam hal ni.. tak payah pelekeh pendapat orang.. jangan harap org nk hormat kau, kalau ko sendiri tak belajar cara hormat orang.. WALLAHUALAM...

Silolo said...

haha.. aku ade gak bertekak/geram ngan org mcm tu.. setiap org kan ade pendpt masing2.. n xsemestinye pendpt kite same ngan pendpt org len kan.. tp ade gak sikap sestgh org yg nk pakse org len ikut pendpt dier.. kalo dier suke ayam.. dier xleh pakse org len yg suke ikan tu, pakse suke ayam gak.. mulut n perut org len.. bkn nye mulut n perut dier.. btol x.. hihi kenkdg org mcm ni kite xleh nk amik port sgt.. biasenye kite pk mcm tu.. tp kekdg aku ade pk gak.. kalo lah org mcm ni jd cikgu pd anak2 aku nnt.. cemanelah.. gerun gak aku pk..

kalo argue/berbahas ngan dier psl pendirian kite.. dier bkn mau dgr.. lg dier bantai bende2 ngarut.. sedih gak ngan org cenggini.. huhu tp disbbkan ade org cenggini la kite leh wat pengajaran kan.. perangai cam dier, kite jgn ikut.. n bende2 yg dier bahaskan kite pk dalam2 gune aqal waras kite n dalil yg ade.. btol x? ahaks..

~samah duo~

sebaliktabir said...

biasala tu army4war...
Aku sendiri pernah berdebat dgn member(lawyer)...kalau apa yang aku utarakan pd dia semua kurang tepat..tapi apa yang dia utarakan kalau boleh nak kita percaya dan jangan bantah..walaupun aku tak jd lawyer mcm dia,pada aku realiti telah membuktikan kata-kata aku benar.dan sekarang dia pun tetap kawan aku.Orang macam ni memang kadang2 lebih baik kita diam jer... ada mafhum hadis lebih kurang tak silap
"Jangan bertengkar/berdebat dengan orang "bodoh",nanti bertambah kekusutan dan buang masa".
Aku bukan sesiapa..sama jer HambaNYA....

army4war said...

silolo & sebalik tabir:

aku tak pernah suruh sesapa ikut pendapat aku, aku tak pernah ajak berdebat dengan sesiapa, sebab ilmu aku cetek untuk aku bentang topik nie.. tapi seingat aku, aku tak pernah perlekeh pendapat sesiapa..

hehehe abaikan aku yang emo ni.. bak kata brader sifoo.. bila emo semua jadi ntah pape.. hehehe..

WALLAHUALAM

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin