Thursday, September 30, 2010

Padang Part I

Blog dah agak bersawang.. tak de bende nak bebel 2 3 hari nie.. life stereotype.. bahagia seperti biasa.. alhamdulillah...

esok nak g Bukit Tinggi, Padang Indonesia.. yeaaaaaa~ aku berharap dan berdoa semuanya berjalan lancar.. dari start aku kuar rumah esok anggaran pukul 430 pagi.. hingga jejak kaki ke rumah balik petang selasa tue.. insyaALLAH...

semalam dah packing barang sikit2... macam biasa, mesti rasa tak complete lagi.. aku paksa mak aku duduk sebelah aku sambil aku selongkar almari.. paksa mak aku pikirkan untuk aku nak bawak baju ape.. baju berapa.. baju kaler ape.. tudung kaler apa.. huhahaha... aku mencik packing2 bag.. berjalan suka arr hahaha...

mak : baju ni bukan dah bawak g padang ke ari tue..
aku : alaa nak buat mcm mana tak de baju huhuhu..
mak : tak banyak?? melimpah2 almari tu dengan baju
aku : tu baju syok sendiri.. tak boleh diambil kira huhahahaha...
.
.
aku : bawak baju ni boleh?
mak : reject!!
aku : yang ni?
mak : reject!!
aku : bagaimana dengan yang ini pula??
mak : reject!! reject!! reject!! reject!!
aku : arghhhhh!!!

alamak!! ada barang kene beli la plak.. roger nissah zuppppppppppppsss!!!!

aku : oi nissah jom g giant yang paling gah di Kota Damansara ni..
nissah : ok jom!!

balik dari giant lepak mekdi seround pekena Cheese McShaker.. balik rumah.. solat tidooo~

:: antara menara yang menjadi kebanggan penduduk Bukit Tinggi :: wait for me key :: hehehe ::

*nota lutut - skang aku jutawan.. jangan colik aku key.. huhahaha.. kalau depan dia RM kan best hehehehe...

21 comments:

eT said...

haha...aku jua jutawan...kite geng jutawan la..mana ntah aku simpan duit aku yg juta2 tuh???

army4war said...

et - woi jangan buang2 duit walaupun kita dah jutawan.. aku dah asing dah duit jutawan dengan duit ratusan.. kan best kalau juta jadi RM.. hahaha...

asbesstos said...

ape korang berdua ni bebel ni hah??? jutawan.. juta..? ratusan???? deym u mira!!!!!!dont join MLM.. xnak kawan!.. hahahahhahahah

miezaniera said...

belum pegi lagi dh ada part 1 ekh, ni agak2 bape episod baru abis cite nih..
aku juga jutawan tapi aku tk suke bgtau kt org yg aku ni jutawan hahahaha rupiah pun rupiah la janji juta2 hehehe

cheni said...

apsal gua rasa emosi gua terganggu je nih. oooo.. ada rasa dengki. nak 3 ribu! nak beli blekberi taj.

happy holiday. megnet peti ice comei2 jgn lupa. take k tau. balik jgn cakap indon lak.

ZzamzZ said...

ok kpd para jutawan sekalian..sila jgn lupe belikan souvenir pada org yg tgl m'jaga opis noo... ;D

army4war said...

kudeng - jaga ko aku jumpa ko nanti.. aku sesaja promote MLM kat ko sampai ko nangis!! walaupun aku tak join memana MLM hahahaa..

kak bai - tu yg bgtau dia jutawan tu hahahaha.. janji juta, tak kisah la rupiah ke ape hahaha

kak niz - gua nk iphone 4 agak2 duit2 juta wa tu dapat tak.. tak pun lu je banje gua iphone4. wa banje lu meget.. deal??

zam - hahaha... baik bos.. jaga kedai bebaik ek.. esok makan sua raya tapau untuk kitorang sekali hahaha..

zyra said...

huhuuu.. besh2... jota2 tu yg xhengat tuh... (^_^)

have a safe trip ek.. KAK mira!!! (^_^)v

army4war said...

zira - hahaha... saja berangan main juta2.. ADEK zira.. hehehhe

zyra said...

ok laa tu.. bile lg, ye dak?

army4war said...

zira - baiklah DEK.. hehehe.. harap ADEK sihat2 key darling..

iera said...

saye mewakili org2 yg menjaga kedai sepanjang keberadaan anda di padang n menjadi jotawan mendoakan semoga anda jgn lupe bwk balik padang untuk kami..wakakaa...(hampeh..nak ikut la woiiii...)

army4war said...

iera - hahaha budak kecik mana boleh ikut.. dok sana diam2 jaga kedai... next year iera boleh ikut.. kumpul duit dr skang hehehe

yed said...

jangan balik selagi takde ole² untok aku.. Kalo tak, remove friend. =P~

army4war said...

yed - wah ngerinye ugutan hahaha... aku cuba sedaya upaya key hahahaha...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

semoga korang gembira..jgn lupakan daku :P ada ole2 lagi bagus :p

sahromnasrudin said...

salam..lama tak singgah cini..semoga tuan blog sihat walafiat ya

army4war said...

elissmie - alhamdulillah sangat gembira hehehe

sahromnasrudin - thx sudi singgah...alhamdulillahsihat hehehe

Amy Syaquena said...

salam..

wah bestnya jota2 lagi tue...


jemput ke sinar raudah..
http://sinarraudah.blogspot.com/2010/10/di-tindih-makhluk-halus-semasa-tido.html

army4war said...

w,salam

thx Amy Syaquena sudi singgah sini hehehe...

nanti saya singgah blog kamu hehehe!

aizuemi said...

dan kini kita sama2 jitawan fakir~

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin