Saturday, August 15, 2009

Niat Ketika Sesat


semalam lepas lepak2 dengan kak niz n shida,aku pun hantar kak niz kat rumah dia.. aku meneruskan perjalanan menuju rumah aku.. aku pakai masuk je simpang yang aku rasa aku nak masuk.. aku tengok kiri kanan tak familiar plak jalan ni.. terus aku pasang niat "sahaja aku sesat untuk jalan2 kerana layanz angin malam". alang2 dah salah simpang, baik jalan2 terus..

aku malas nak u turn balik.. sebab kalau aku u turn pun, belum tentu aku tak sesat. so aku buat keputusan untuk teruskan ke depan.. sebab aku sangat pasti, mesti ada jalan lain ke KD.. jalan memang banyak persimpangan.. silap memilih simpang bukan kesalahan, tetapi pelajaran baru.. aku memilih untuk terus ke depan mencari simpang lain..

aku pun drive 50km/j je, aku layan simpang2 jalan ikut sukahati stering aku je nak kona g mana... jalan clear, kereta kadang2 je melintas aku.. tetiba aku nampak signboard "Tol Salak Tinggi 500 meter". aku pun dengan tiada perasaan gundah.. drive menghala ke tol tu dan bayar RM1.50. aku baca signboard2 di kiri jalan.. aku ada dua pilihan.. samada nak kuar cheras atau menuju ke klang/shah alam... aku pun buat keputusan masuk simpang yang pertama iaitu simpang ke cheras.. shah alam dah hari2 aku g.. cess..

sampai area cheras.. aku rasa nak g toilet la plak.. aku nampak ESSO dan SHELL kat tepi jalan.. aku tengok kat ESSO ramai orang, aku masuk ESSO, parking kereta, tarik handbreak.. pas tu hati aku tak sedap.. walaupun aku tak berduit, tapi aku masih takut kne rompak hahaha... so aku turunkan balik handbreak, aku kuar parking n aku blah.. semua yang berada disitu tengok aku.. hahaha.. malas nak pk apa yg diorang pk apa yang aku pk hahaha..

berbekalkan keazaman yang membuak2, aku terus cari signboard KL.. potong steam tol la perut nie.. baru nak layanz jalan... aku masuk KL cari signboard Mont Kiara.. aku test Touch n Go yang aku beli petang tadi kat Tol Penchala Link, aku tekan minyak 120km/j dalam terowong Penchala sampai kota damansara.. taraaaa aku dah sampai rumah..

aku ada niat nak lakukan aktiviti tu lagi.. tercampak semua tension dalam kepala aku.. tengok suasana malam, drive paling laju pun 50km/j.. ada gak nanti, aku isi minyak penuh.. aku masuk hway tetengah malam.. aku drive sensorang sampai johor.. pas tu patah balik.. bunyi macam kurang hidayah, tapi sangat berkesan untuk aku.. hehehe..

*nota lutut - thanks shida belanja makan cili padi semalam.. sangat sedap tapi tak habis.. korang tak boleh marah aku tak habis.. sebab ko pun shida tak habiskan capati cheeze tu.. nasib baik aku tak order mcm yang ko punya yesss(tiru gaya girl) hahaha.. kak niz ngelat bagi aku seketul besar steak.. tak aci, tu pun lu tak berjaya habiskan steak tu gak hahaha... insyaALLAH ada rezeki lebih, turn aku plak hehehe... bukan skang.. skang aku semikin.. doakan aku murah rezeki kalau nk rasa belanja dr aku AMIN hahaha... sekian...

9 comments:

Nita said...

mir, mekasih antar gua pulang. tu kira sejarah gua pakai baju kerja paling lama. sampai 4.30 pagi weh. tapi lu lagik dasat, sampai pukul 5am! nak dekat 24 jam dah tu.

to sidah seman. ala, gua takleh komen kat blog lu. so, gua ucap terima kasih kat sini je la. mekasih banje gua kat chilis. burp. alhamdulillah. nanti puasa, gua janji, gua punya turn lak. kita pekena setimbut.peh raya, turn mira. ngah2!

gua harap otak gua clear sebelom puasa ini. buat masa sekarang ugutan lu nak membuktikan lu leh berenang terlantang tanpa bantuan suar kembung itu masih rakus bermain di minda. dem tol lah!

panjangkan komen,
Kak Anita

army4war said...

dear nita,

gua tau lu masih rindu kat nizam the counter boy tue.. tapi lu kene paham.. bunyian suaranya kok lain sekali.. gua sangat pasti, kalu itu pilihan hati lu, every raya lu raya kat seberang beb.. ugutan gua nak berenang tanpa bantuan seluar ajaib, lu jangan pikir sangat.. nanti puasa lu kurang pahala..

pantun untuk sidah seman.. terima kasih belanja chilis.. makanan tak habis bayar sendiris..

Regards,
Mira Damira

asbesstos said...

hahahaha.. entry kali ni mmg agak mcm kurang hidayah tp show aku membaca perjalanan seorang musafir seperti ko yg merantau dikota sendiri.. hahahaha.... kl sesat mmg jgn patah balik... terus je smpai jumpa jalan lain.. baru budak bandar..hahahhahaha....

yang tampan & kacak
asbesstos.blogspot.com

army4war said...

dear kudeng sengal,

kalau bukan kerana aku sakit perut, aku memang berniat nak terus mainkan watak musafir di kota sendiri tau.. masa tu dah kol 5.. ingatkan nak ronda2 pas tu nak tgok sunrise hehe.. ces tol.. nanti aku nk wat lagi.. deym ding!!

Regards,
Mira

Silolo said...

haha k migha. aku rase tu lah gaye org kurg gps. :))
aku kekdg pnah gak wat. pnah sampai cheras. pastu ikot suke ati nk masuk lorong mane. pastu xtau kat mane dah. xgelabah tp rase seronok. buat alasan sesat2 nnt leh knal jln. pdhal haprak lepas tu lupe gak jln. lepas 2 kali sesat baru igt. >:)
aku pon terase nk wat cam tu gak.
tgk la keadaan. skrg ujan xikot musim. xbape suke drive time ujan. hehe ujan best tido!!

Ishida Kuchiki said...

sesat???! aku x tahu nk komen pe??
hahha

nita-cadangan u i terima ngan ati terbuka.

mira-sila penuhkn tabung dr sekarang!

army4war said...

lolo - sesat malam best!! sesat tengahari rembang tak best hehehe..

shida - hahaha... relax la, sesat tu hiburan kihkihkih.. BAEK!!

niz said...

Respon kak Mira kepada Kak Lolo..amat menyentap dan buat guwe ketawa besar.

Ye..sesat malam sangat best. Sesat siang diwaktu rambang dan panas - tak best!

army4war said...

kak niz - hahaha.. saya macam arwah ayah.. suka travel malam.. tak suka travel siang.. kalau nk g jejalan dlu2, mesti lepas isyak baru gerak dr umah hehehe... panas meletihkan hehehe...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin