Friday, August 20, 2010

Al Kisah~

Hehehehe.. eh apa tetiba gelak ni... erm.. just nak mintak sorry n3 sebelum ni emosi agak kurang stabil.. sorry sesangat... bila baca balik macam alahai malunyeee... tapi tindakan remove n3 adalah tindakan agak bacul bagi aku.. so just create new n3 nak mintak maaf kat kawan2 ku yang cumel2 yang tersedak dengan ayat ngamuk aku.. adeh.. siyes malu...

erm.. ramai yang tertanya2 kenapa aku ngamuk sakan kat n3 lepas... ada yang dah tahu kisah tragik tue.. ada yang boleh agak apa yang berlaku.. ada yang tak ambik port pun.. yang kutuk pun ada.. alhamdulillah kat semua respon yeee.. just hope kita semua pandai hormat orang lain.. pikir perasaan orang yang tengah tension.. at least pandai masuk dalam majlis.. hehehe.. dun worry yang bergurau2 kasar dengan aku tu aku tak kisah.. aku bukan jenis hati agar2.. selagi aku tau bende tu gurauan aku takkan ambik port.. yang tetiba sound mcm diri dah bagus tu yang tak menahan tue... dah ar.. aku tanak membebel yang ntah pape.. aku sendiri pun tak suka kene bebel.. aku tak ambik ati kat sesapa.. jangan risau.. time tu emosi kurang stabil..nasib ar.. huhahaha.. sooowiiiiii~ kih kih kih...

alkisah~
lepas bersahur dengan kak sibah aku terus la bersiap2 nak g opis macam biasa... dalam pukul 630 aku pun gerak ke shah alam... dalam kol 7 aku sampai parking bertingkat menara UiTM.. kereta tak banyak lagi kat parking... aku pun parking reverse... tetiba ada kereta dari depan nak lalu, time tu kereta aku melintang tetengah jalan.. aku pun reverse tanpa sedar dah dekat dengan dinding.. sensor tak berbunyi pasal rupanya bahagian atas dinding tu terbonjol keluar.. bahagian bawah dinding masih jauh.. so sensor tak detact..

KEBABOOOOOMMMmmmMMmmmm!!!

erk! aku terkejut... kereta yang melintas tu pun pandang aku... aku toleh blakang!!!

ARGGGGGGGGGGGGHHHHHHHHHHHHHHH!!!!

memang aku jerit sekuat hati aku...!!! cermin belakang kereta aku pecah.. pecah berderai... memang berderai... hati aku turut pecah macam kaca2 tue pecah.. (ayat novel) adeh...!! lama aku duduk dalam kereta...blank!! aku beristifar panjang.. otak aku blank.. pasal aku rasa memang paling teruk setakat nie... aku dah tak sanggup pandang.. call adik aku jap..

alan : heloooo~ (suara bangun tido)
aku : alan.. aku langgar dinding parking cermin belakang pecah
alan : harghhhhhhhhhhhh!!! pot pet pot pet pot pet...

aku masuk gear.. aku terus patah balik rumah... aku bawak kereta macam nak langgar bunuh orang... aku rasa macam nak berhenti kat mana2 station minyak nak kasi reda amarah aku dulu.. marah kat diri sendiri.. tapi aku nak cepat sampai rumah je.. nak masuk bilik.. nak kunci pintu.. nak duduk dalam bilik diam2...masuk dalam selimut diam2..tanak pikir ape2...

bunyi kaca kat belakang jatuh setiap kali aku break ke.. naik bumper ke.. langgar lobang ke.. memang menyakitkan telinga!! errrgghhhh!!! angin menderu2 masuk ikut belakang hahahahaha... cam lawak la pulak.. opss.. serius..!! hehehe... sampai rumah aku terus naik rumah.. mak aku terkejut aku masuk rumah...

mak : haa nape lak nie balik tetiba..?
aku : mirah langgar dinding parking.. cermin belakang kereta pecah
mak : pot pet pot pet pot pet pot pet........

masuk bilik.. kunci pintu.. masuk selimut.... syyyiiiiiii~ diam.... diam... diam... sabooo... saboo... saboo..

arghh.... tak boleh tido.. campak selimut!! on lappy.. mari on9 mari mari!!! hati tengah panas kene lepas kan..yeeee blog blog blog... update blog!! pas tu... ngadu ngadu ngadu ngadu kat sesapa..!!! pas tu.. pas tu.. errr... cari selimut balik... masuk dalam selimut... tidoooo zzZZZzzZZzzzZZzzzzzz~ uhuk uhuk uhuk....

semes dak nissah dalam selimut

aku : aku ada berita tak best
nissah : aku pun
aku : cermin belakang kereta aku pecah
nissah : erk.. aku tak dapat cuti nak ke padang
aku : erk!! petang ni tolong aku operate kereta aku ek.. pas tu jom KFC stress tol!!
nissah : baik.. aku pun kempunan kfc ni huhahaha
**msg telah ditokok tambah sesedap rasa.. main point masih ada hehehe..

zzZzzzZZzzZZZzzz...

(ring tone im walk alone dari tarja berbunyi)
huh.. kudeng call.. sure mahu hina aku hehehe...

aku : hello
kudeng : apa kes
aku : (alkisah)
kudeng : nak pinjam cermin side mirror aku tak..ganti cermin blakang ko.. hahahaha
aku : dem u!! dem!! hak hak hak

.
.
.

cermin belakang aku dah tukar.. kat setapak.. RM240 petang tadi.. wiper blakang patah.. lampu belakang pecah sikit.. katak cakap biar je.. boleh buat akuarium dalam lampu tu hehehe..baiklah..

kak bai.. dan warek suh aku tukar nama kereta.. skang nama kereta aku gothy.. diorang cakap pasal gothic sangat.. kak bai suh tukar nama jadi islamic.. aku suggest Ahmad Solihin , nama manja Soly.. HAHAHAHAHAHAHAHAH!!! zue suh tukar nama jadi Bengkerk!! pasal aku asyik cakap kat dia "aku bengkek zue.. bengkek!!" masita nasihat aku jangan jalan kaki datang opis.. nanti aku kurus dulu dari dia.. huhahaha..

thanks kat korang2 yang tanya khabar aku... dengan mcm2 cara.. komen n3 blog.. semes.. call.. ym.. skype.. komen FB.. sorry kalau korang rasa aku kecoh n ntah pape.. aku tetap sayang korang muax!! hehehehe

:: aku tak snap gambar cermin pecah tu.. sakit hati tengok dia berkeadaan mcm tu :: last2 lupa nak snap hehehe.. :: ni gambar hiasan je hehehehe ::


*nota lutut - ada hikmah disebalik kejadian.. aku sendiri kene muhasabah diri.. kalau2 ada yang terkurang terlebih.. semoga kita semua baik2 aja.. insyaALLAH.. mak ai.. panjangnye n3 hehehe... c ya!!

16 comments:

akira said...

best btol 'MSG' dalam sms ko..
hahahaha..xleh blah..
ehehehe :P

dah la..
jangan tensen sangat k..
aura ko tu sampai kat aku.
terbang kot tingkap bilik ko..
hahahaha

cheni said...

... apa lah ertinya raya jika kereta terluke.... hahahahahhaha!

army4war said...

nissah - sorry semalam bawak aura mendung sikit kat ko n lolo.. tp tak teruk sangat kan.. sebab kita still boleh bincang nak g korea kan kan kan hahahaah

kniz - lu mcm adik gua ayat dia "macam mana nak raya ni.." gua rasa nak simbah asid lu orang!! huhahahahaha

akira said...

muahahahahah...
disaat itu katak diam saje.
jadi pemerhati..wakakakaka...
pulau jeju..yeah ~

army4war said...

nissah - yeargghhhh!!! JOM Pulau Jeju!!! mahu ketemu jun pyooo di seoul!! huhahaha

cheni said...

nak ikot! hang pi la jumpa jun pyo. gua nak jumpa lee min ho shiiii

oppa...aranesayo...oppa very hoot!

army4war said...

kak niz - arghh!! lee min hoo.. jun pyo.. jin hoo.. tu semua milik gua.. lu main jauh2 dengan rain @ hujan.. "nama saya rain" tetiba tau cakap melayu hahahahahah!!!

miezaniera said...

mulai arini akak tk akan suh ko parking reverse lagi..suke hati la ko nk parking cane pun..asalkn ko bahagia hehehe

army4war said...

kak bai - hahaha dun worry.. semua tu salah sendiri sebab tak hati2.. tapi memang tanak parking reverse dah pas ni huhahaha... serik3x hehehe

eT said...

bersabarlah....dan bertawakallahhh...hehehe...nyanyi plak aku...:p

army4war said...

et - hehehe insyaallah... aku bersabar la dengan apa yang terjadi... semoga ada yang baik menanti di hadapan hehehe.. AMIN~

mazQ said...

woahhh~! baru mendapat berita ni setelah yana suh baca blog mu...da la nk raya , jadik lak mende2 nih...xper2 dugaan...lenkali kali jadik camnih, pastikan muka anda maintain comel...astagafar byk2....sy memahami kelukaan hati anda bile melibatkan kereta kesayangan...so pasnih sile yer tuka nama kete...amik nama baik2 skit...cam ahmad ker, fitri ker...kalo x pun, upin...ek..ek ..ek..

army4war said...

kakak!! - siap tanda seru tau haha... nama kereta saya skang adalah ahmad solihin.. semoga kereta ini akan menjadi kereta yg soleh dan mendengar kata.. huhahaha.. best tak kak?? apa nama MBS.. nk tau gak kih kih kih...

katak said...

hoh! nape kete ko mira...??
*sori lambat.. gelombang sangkut sangkut...

nape mira? nape?? hoh....?????





WORD VERIFICATION : spityr

army4war said...

katak - gedik la ko katak.. jangan buat solihin aku marah.. hahahah

aizuemi said...

ak dpt rskan.. nama BENGKERK tu sesuai dgn kete ni.. da ar.. bnyk2 bersabar.. ada hikmah di seblik kejadian ini... hehehhe~ mungkin gothicz mohon utk tukar nama laen.. nama tak sesuai...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin