Sunday, August 1, 2010

Gothy oh gothy~

3 hari cuti termasuk sabtu ahad.. rasanya dah segar untuk menjalani kerja2 kat opis esok hehehe... balik dari induksi, sangat memenatkan..

gothy sekali lagi xcident kat highway behrang.. aku confident yang aku tak salah.. semuanya pasal lori trailor ce**** tu punya pasal.. kalau bukan pasal dia tetiba nak tukar lane tak bagi signal.. tak de la aku kene mengelak dia sampai terlanggar kereta depan aku.. kereta depan aku tu pun sengal.. dah nampak aku cucuk2 dia kat belakang.. aku tatau apa motif dia break pulak.. ada member aku cakap sendikit.. memang break mengejut kat depan.. pasal.. apa2 pun yang berlaku, memang dalam undang2 sah2 orang yang melanggar belakang yang salah..

aku dah malas pk.. aku tawakal je.. kalau mamat tu salah, ALLAH ada nak balas perbuatan dia.. kalau aku yang salah.. aku dah bayar gantirugi kerosakan kereta dia RM640 uwarghhh!!!! banyak tuuu!! kereta aku dah di ketuk.. masih hutang dengan abg aku RM180.. adik aku suh aku polish je kereta tu kasi hilang calar buat sementara ni.. nanti dah ada sen baru tembak dengan color.. menarik gak tue.. aku tak tgok lagi kereta aku lepas kene ketuk tue.. pepetang sikit lagi la aku turun jap tengok.. huhu... kak ngah... n abang long.. next month i will pay ur money key.. isk isk isk...!!


ni kereta mamat yang aku langgar tue.. nampak mcm tak de pape.. tapi dia cakap.. bumper pecah kat dalam.. kene tukar bumper, kene cat bumper n lampu dia pecah.. ganti lampu sekali..




gambar gothy kat hp iera.. nanti aku mintak kat iera nak letak gambar sebelum dan selepas.. skang poket tengah sakit.. hutang kak ngah RM130, hutang abang long RM180 janji dengan kak bai nak buat passport RM100..

aku anggap ni sebagai dugaan.. pengajaran.. peringatan.. ada la tu aku salah kat mana2 kot.. ada hikmah di sebalik semua ni... insyaALLAH

*nota lutut - semput mak noq~

4 comments:

miezaniera said...

"hope jangan ada orang yang menyentap hati ni kat opis dah la.. spesis orang tak pk hati orang lain.. sendiri mau ingat!!" i hope not me ok huhuhu...mahalnye ko bayar kt mamat tu..nape tk claim insurans jer..cian gothy..hope pasni ghoty sihat selalu hehe

eT said...

aku ada utang ko mira...huhu

army4war said...

kak bai - bukan lu la sis.. hahaha lu kan senior waa.. mahalkan. abg tak kasi guna insurance.. dia cakap rugi pasal nanti insurance jadi 1.5k balik.. mcm memula bayar dlu.. latest bayar insurance 8rat++ je..

et - baek :D esok kita ketemu setelah sekian lama tidak bersua muka.. auw~ ahaksss~ hehehe

mama_izz said...

mahal gilerr....walaupun terpaksa akur kesalahan ko tp cam dia amik kesempatan jugak tukar bmper baru..!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin