Monday, August 2, 2010

Kenali diri

skema lagi title n3 aku.. lantak arr... hehehe...

Semalam lepak dengan nissah, lolo n kak niz.. tetiba kak niz gedik teringin J CO so lepak kat J CO Giant je la.. beli half dozen donats.. beli air sorang 1 lolo banje, yogurt share reramai then lepak sampai lebamsss..



opss bersepahnya.. sapa suh meja kecik sangat..kotak donat tu je dah cover 2 meja. hak hak hak.. tetengah boring.. teringat masa induksi tu ada penceramah ajar pasal personaliti melalui tarikh lahir aku pun kuarkan buku free yang prudential bagi..

aku pun mula kira tarikh2 lahir bebudak yang aku ingat.. ramai tarikh lahir yang aku kira.. kat dalam bilik induksi je dah kirakan untuk yana, zue, iera, sura.. penat cari.. tapi tak jumpa mana kertas tu..kertas tu bersepah2.. so tak jumpa untuk aku nak snap gambar.. huhuhu..

cangggg~ check it out!! hehehe..




kat sini aku ajar korang mcm mana nak kira ek.. contohnya tarikh lahir aku ek..

22.3.1984

step 1
2+2 = 4
*campur haribulan jika ada dua digit nombor..

step 2
2+2+3+1+9+8+4 = 29
2+9 = 11
1+1 = 2
*campurkan semua angka dari hari bulan sampai tahun. tambah ke dua2 nombor jika terdapat 2 digit

step 3
4+2 = 6
*campurkan angka dari step 1 dan step 2

so aku dapat nombor 4, 2 dan 6.. meh kita tengok apa maksud nombor2 ni key hehehe..
  1. leader
  2. manja(pompuan) / gentleman(laki)
  3. cerewet
  4. rajin
  5. mudah di bawa berbincang
  6. sukar dijangka
  7. setia
  8. business minded
  9. popular
penceramah tu cakap.. ni Dr. Fadzilah Kamsah punya cara.. hehehe saja share dengan korang.. aku suka bebende mcm nie hahaha..

*nota lutut - nak kenal hati budi seseorang tu bukannya mudah.. tapi sangat menarik untuk mahu memahami seseorang.. jangan asyik mengharap diri kita je yang mahu difahami.. tu namanya pentingkan diri n perangai tak boley blaaah... hehehe~

39 comments:

akira said...

hhahahahah...aku punye...
527..
tang mane ntah nye aku setia..
tang mane ntah aku manja..
...huhuhu

eh..aku ade gamba donut..mau ka ?

army4war said...

nissah - hahaha just 4 fun.. seronok bebende cam nie.. ringan2 kan otak je ::wink::

knis said...

oi! dah kabo kan kat mike..masok potosop..tuko tahun lahir! hahhaha!

army4war said...

kniz - photoshop tak install lagi la hahaha... ni original version..

eT said...

28.10.1982

step 1
2+8 = 10
1+0 = 1

step 2
2+8+1+0+1+9+8+2 = 29
3+1 = 4

step 3
1+4 = 5

5 = mudah di bawa berbincang

eT said...

1.leader
4.rajin
5.mudah di bawa berbincang

army4war said...

et - tetiba aku rasa blog aku jadi ruang matematik hahaha...

Cik_Kala said...

rajin ko kirekan...
sori, mase ym tu aku lom baca entri ko sampai habis... eheh

army4war said...

cik kala - seronok wat bebende cam nie hehehe

iera said...

hahaha..kak mira yg manja..manja ke akak?hehehee

army4war said...

iera - iera tgok akak manja ke?? tak kan?? haa tak la tu.. hahahaha

miezaniera said...

akak rasa no 2 tu akan kene ngn ko bile ko kawin nnti kot..manja2 ngn en abg hehehe sbb setakat ni tk nmpk pn tang mana la manja tuh huhuhu goli den..

army4war said...

kak bai - arghh!! kawen kawen kawen.. gua macho la.. mana layan manja2 nie.. lu pun tgok gua rock je kat opis.. mana layan manja2 ni hahahaha

brickbracket said...

woowww! double setia kay.. don play play! hahahah

Mohzam said...

aku tak tau kenapa aku boleh ceroboh blog ni..tapi best lah Askar4Perang...
sebab aku dikatakan seorang yang:
1: Pemimpin
7: Setia
8: Business Minded


word verification: tuanspat...tuan spat? :)

cheni said...

OTK! ( oh tuhan ku! ) baru perasan..saya serupa dengan yed!

















i miss u yed.

yed said...

geboo - baru tau ke? aku tak payah gi induksi pon da tau lame da. =P~
cheni - yup2, tau lame da, cuma tak gtau..




























(^_^) miss u to0~

yed said...

damn, baru terpikir sebab pe cheni mesej tanya besdat aritu. ingatkan nak bagi adiah.. T_T

cheni said...

hahaha. yed and sidot sama sama tertipu. sorang tu..laju je call back dengan suara romantik nerbes...sorang tu laju je reply sms. si anys lagi best - terus bukak facebook!

army4war said...

sidot - euw~ ko g tanye mak ko.. betul ke mak ko register tarikh lahir ko tak lewat sehari ke.. seminggu ke.. sebulan ke?? hahaha

mohzam - hak hak hak tahniah kerana berjaya ceroboh blog aku nie..

kniz - akak.. kalau OTK tu slalu sebut Ong Tai Kim hak hak hak...

yed - tak kisah la.. janji aku dh tau.. ko tau bukan nk berkongsi.. dekut!!

cheni said...

OTK ( Oh Tuhan Ku! )

pak tam - sidot - lutfi mempunyai result yang sama! fussy! fussy! banyak songeh!

Anonymous said...

aku gn bnd ni utk bhnkan mira.. azue

army4war said...

kniz - OMG!!

Anonymous a.k.a azu - 4 3 7!! bahan laa.. aku pun ada point nak bahan ko hak hak hak...

mommyosh said...

wehhh
aku nye step 1 + step 2= 13
camna tu..aku wat andaian sendri for step 4: 1+3 = 4
so aku pick no 4..so betoi ke mek???kalu betoi, bkn nk riak la tp aku mmg RAJIN...
huhu

aizuemi said...

ko nk bahan ape?
aku SETIA dowh...
plus RAJIN lak tuh..
CEREWET tu pasti~

yed said...

geboo - ingat ni raya cina ke nak kongsi2? =P~
cheni - takpe.. takpe.. kasi can aa. lagipon pasni tade alasan tuk tak bagi adiah. Yes~ (^_^)v

army4war said...

yosh - cara kira ko dh betul dah yosh.. tapi blagak ko tak boleh blaaaah hahahaha

azu - aku paling suka part setia tue.. auww romantik u.. ahakss

army4war said...

yed - aku nak padam nama n tarikh lahir ko dengan liquid paper huhahaha

yed said...

geboo - padam la, dalam fesbuk still ada nama, siap reminder besday lagi.. =P~ ala, kalo padam pon, yang hardcopy. yang softcopy dalam ni de lagi.. Double =P~

army4war said...

yed - hadiah pun mintak2.. beli je la guna duit sendrik hak hak hak...

aizuemi said...

tetiba nak nyanyi lagu SETIA KU KORBANKAN.. Fauzi Cat~

yed said...

manede duit sendiri, tak mampu cam korang.
bekerjaya, berkereta, dan macam2 berr lagi..

army4war said...

azue - hahah aku suka yana nyanyi gak.. orang lain tak jadi fauzi cat.. hahaha

army4war said...

yed - cess... tak pe.. ko patut menabung.. pas tu beli laaa... aku pun mengumpul gak ni huhu

aizuemi said...

yer ar.. aku nk suh si FAUZI CAT nyanyi nih.. rindu dowh.. hahahhaa~

'DIAAAAA.....'

army4war said...

azue - aku leh bayangkan mcm mana dia nyanyi lagu tue tetengah baring dalam selimut hahaha... "Diaaa~" jom wat mcm 7 org nyamar masuk sekolah tu balik... kita masuk bilik induksi tu balik huhahaha.. (weng~!)

Lolo said...

huih 36 komen????? giler glamer ko mira.. tp ko xdek no. 9 haha.. ko hack jabatan pendaftaran tukar tarikh lahir ko ek.

army4war said...

lolo - memang la banyak.. aku dok komen sekali hahaha... tak pe.. aku glamor dalam hati sendiri je hahaha...

aizuemi said...

hahhaa.. gilerk.. tak pepasal en azahari ligan kita..

DIAAAAAAAAAAAA.....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin